21123 c8f7d2c20c0134738efb7d605b9120d0
| | | |

Weekendje weg in Noord-Limburg, de vrijdag

Zoals altijd vliegt de tijd en al helemaal als je op vakantie bent. Wellicht heb ik van de week de vakantie-ziek-zijn vloek op mezelf afgeroepen, maar ondanks de griep die flink heeft doorgezet met hoge koorts (de pillen en ik zijn momenteel zeer trouwe vriendjes om de hoge koorts te verlagen), kan ik toch intens genieten van alles wat we vandaag hebben meegemaakt. Als je alleen al ziet hoe de 2 kleuterdametjes genieten en vriendin Jootje ook, dan druk je je ziek-zijn weg en besluit je daar dit weekend even ‘geen tijd’ voor te hebben. (Natuurlijk werkt het niet helemaal zo, waardoor ik nu midden in de nacht op zit om dit te typen (met nieuwe pillen die aan het inwerken zijn), om daarna weer hopelijk wat te slapen. Koorts en slapen is hier niet een goede combinatie.) Maar meer dan genoeg over de griep, aangezien iedereen weet wat dat inhoud en niet wat we vandaag hebben gedaan hier in Noord-Limburg. 😉

De vrijdag in Noord-Limburg

Er is een grappig detail aan dit weekendje weg. Nog nooit ben ik zo dichtbij huis op vakantie geweest. In onze eigen achtertuin valt nog zo intens veel te ontdekken, dus waarom ver weg gaan, als je om de hoek nog zoveel kunt ontdekken. 😉 Vaak weten mensen ‘net’ buiten hun eigen regio niet wat er allemaal te doen is, maar gaan ze toch liefst verder weg (voor het gevoel), alsof je vakantie daarmee leuker is. Hier bewees gisteren al gelijk het tegendeel.

Jootje en dochterlief waren wat later op het park dan wij tweetjes, dus we haalden alvast de sleutels op en kaartjes voor de auto’s. Daarna was er tijd voor wat drinken in het hoofdgebouw en Riana vond gelijk de ballenbak.

Zodra vriendin arriveerde gingen de dametjes samen de ‘ballen’ te lijf en dronken we nog iets. Best laat arriveerden we daardoor in het fantastische huisje. Omdat het vanmiddag erg grijzig weer was, heb ik het maken van de accommodatiefoto’s bewust uitgesteld (nog een verrassing dus) en nadat de auto’s waren uitgeladen, gingen we vrijwel direct naar het restaurant onderweg.

Nationale Pannenkoekendag – Pannenkoekhuis De Perdstal

Pannenkoekhuis De Perdstal

Vanwege nationale Pannenkoekendag, deden wij vrolijk mee en aten zeer smakelijk in De Perdstal te Venray. Dit restaurant is pas sinds 16 januari dit jaar geopend en gelijk een regionaal succes. Het feit dat de eigenaresse hiervoor het luxe restaurant de Beejekurf verkocht aan de chefkok, heeft hier ‘uiteraard’‘ niets mee te maken. Wel worden er bijzondere pannenkoeken bereid en probeert de chefkok onderscheidend te zijn door een uniek eigen recept, met meel gemalen door een regionale molen, de eieren komen rechtstreeks van de boer en zo ook alle overige ingrediënten, om de lokale markt te stimuleren. Alles wordt hier vers bereid, geen kant- en klaar te bespeuren.

De keuzes waren allen bijna even zalig, dus het kiezen werd een ware uitdaging. Uiteindelijk koos Riana een versierpannenkoek, Jootje rietsuiker en ik een specialiteiten pannenkoek met gehakt op de Mexicaanse toer. Haar dochter wilde niets en at een broodje van mama, maar als je het aangeeft wordt er voor een kind zonder pannenkoekenverslaving graag een alternatief bereid. Na het proeven van mijn pannenkoek was vriendin Jootje overtuigd, hartig op een pannenkoek is ‘wel’ lekker. 😉

Na het eten gingen de dametjes spelen op de speelzolder. Helaas zijn die foto’s niet goed gelukt, maar beeld je een zolder in met heel veel verkleedspullen en wat andere zaken. Ook mochten we spieken in de keuken, wat zowel mama als de dametjes erg leuk vonden.

Daarna snel richting huis, het was voor de twee dametjes allang bedtijd. Hopelijk slapen ze een beetje uit, want ook zaterdag een agenda vol met leuke dingen om te gaan ontdekken. Morgen daarover weer een verslag hier op Onlybyme.

De foto’s waarop Jootje en/of haar dochter te zien zijn, zijn op verzoek onherkenbaar.

Disclaimer: dit weekendje Noord-Limburg is mogelijk gemaakt door www.liefdevoorlimburg.nl.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten