markus spiske Ikf439frOLg unsplash 1 scaled
| |

Op vakantie in 2020 – wat is er al mogelijk en wat wil je?

markus spiske Ikf439frOLg unsplash 1
Unsplash

Een vakantie in het buitenland, in Europa dan tenminste, lijkt langzaamaan weer mogelijk te worden. Toch zijn velen er nog een beetje huiverig van om onze grenzen over te steken, en daarom liever gaan voor een vakantie in eigen land.

Het is tot nu toe een vreemd jaar geweest en het is nog steeds bijna niet te geloven hoe snel de wereld opeens was veranderd. Toch, nu de intelligente lockdown meer op een back to business lijkt, zou een vakantie een fijn vooruitzicht zijn. Wat is er mogelijk momenteel? En wanneer is de beste tijd?

Reisadvies naar het buitenland

Vele landen zijn als het op de overheid aankomt van oranje, ‘alleen noodzakelijke reizen’, ondertussen al naar geel, ‘let op, veiligheidsrisico’s’, gesprongen. Dit is natuurlijk een hele verademing, alleen al voor het idee. En voor degene die toch echt graag even helemaal weg zijn, een welkome aanpassing. We mogen weer!

Uiteraard is het wel altijd belangrijk om het laatste corona nieuws in de gaten te houden. Er kan altijd weer iets veranderen in de situatie. En mocht je weg willen om juist het hele COVID gedoe te ontvluchten, dan zul je waarschijnlijk toch teleurgesteld worden. We zijn nog niet uit de situatie, en ook in andere landen zul je op sommige plekken een mondkapje moeten dragen, of worden er op checkpoints temperatuurmetingen gedaan.


Weg in de zomer

fran hogan Q1a GuGYw7o unsplash
Unsplash

Wil je voor de zomer dus graag naar het buitenland, houd er dan rekening mee dat het dit keer iets anders zal zijn dan normaal. Wees bereid om flexibel te zijn, en werk uiteraard altijd mee met de lokale autoriteiten. Maar dan kan het natuurlijk heerlijk zijn, eindelijk weer even weg met het gezin.

Blijf je liever binnen Nederland, om het toch veilig te spelen, dan is dit te begrijpen. Heel veel Nederlanders zullen er dit jaar voor kiezen om lekker vakantie te vieren in Achtertuinistan, waar het ook heel heerlijk vertoeven kan zijn. Misschien is dit het jaar om die trampoline voor de kinderen te installeren, of een groot opblaaszwembad aan te schaffen. Maak je klaar voor gezellige barbecues, picknicken in het park, wandelingen door de Hollandse natuur en eindelijk dat ene boek dat al maanden op de stapel naast je bed ligt in één ruk uitlezen.

En je hoeft natuurlijk niet thuis te blijven om het veilig te spelen. Een vakantie binnen onze eigen grenzen is voor velen al jarenlang de keuze bij uitstek, en niet voor niets: ons landje heeft heel wat te bieden! Ga je echter normaal een paar weken door de jungle van Panama exploreren, of surfen in Hawaii, dan kan het misschien even een omschakeling zijn. Maar ga op zoek naar de plekken in Nederland die jou kunnen bieden wat je zoekt. Of het nou puur natuur is, een lekker strand, een bruisende stad of een mooie fietstocht met de tent, Nederland heeft het allemaal.

Liever op vakantie in het najaar

johannes plenio RwHv7LgeC7s unsplash
Unsplash

Wil je toch graag weg, overweeg dan om het gewoon iets later te doen. Met schoolgaande kinderen is dit natuurlijk iets lastiger, maar hoef je geen rekening te houden met schoolvakanties, kijk dan uit naar de mogelijkheden voor mooie najaarsreizen. Hiermee zul je toch iets moois hebben om naar uit te kijken, maar kun je ook nog even wachten tot de situatie weer meer richting het ‘nieuwe normaal’ is geschoven, hoe dat er straks ook uit mag zien.

Het voordeel aan een vakantie in het najaar is natuurlijk dat het overal een stuk minder druk zal zijn. Geen stampvolle terrasjes en overstromende campings. Zeker als je toch graag wat voorzichtiger bent met afstand houden, dan zal dit een stuk makkelijker zijn in een rustiger deel van het seizoen. We hebben het al zo lang volgehouden, en met dit mooie weer thuis kunnen we best nog even wachten.

Ook zul je straks kunnen profiteren van alle ervaringen die Nederlanders nu al in het buitenland opdoen. Hoe is het eigenlijk in die bed & breakfast in Italië, of dat hotel in Oostenrijk? Wat zijn de regels overal precies en waar moet je rekening mee houden? Naast de officiële reisadviezen zullen we dan al snel onze favoriete reisblogs en sociale media kunnen raadplegen om een beeld te krijgen van hoe de wereld er buiten uit ziet. Even de kat uit de vakantie boom kijken zullen we maar zeggen, om er straks goed geïnformeerd en voorbereid op uit te gaan.

Wat je ook besluit te doen dit jaar, we hopen dat je toch een hele fijne zomer en najaar hebt, met voldoende rustmomenten en de kans om even bij te komen van dit tot nu al veelbewogen jaar.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten