Citytrip naar Rotterdam; Verblijf in Art Hotel; Afbeelding: de Erasmusbrug; #citytriprotterdam #rotterdam
| | | |

Onze Citytrip naar Rotterdam | Art Hotel Rotterdam | CO#19

De eerste dagen van 2019 hebben wij samen  doorgebracht met een bezoek van enkele dagen aan de ons zeer geliefde stad Rotterdam. (Dochterlief was de eerste week van januari bij haar vader en tienerzoon had andere plannen.) De stad waar ik kort heb gewoond(Hofplein), de opmars van De Skihut beleefde en vele avonden doorbracht gedurende een aantal jaren om te genieten van het diverse uitgaansleven: de vele restaurants, bioscopen en discotheken. Een citytrip naar Rotterdam, enkel ditmaal zonder zeer wilde plannen met een zwangere buik die me dwingt rustig aan te doen. 😉

– – Deze blogpost is op geheel eigen initiatief tot stand gekomen en bevat geen samenwerking. De toegevoegde externe linken zijn  puur ter informatie- – 

Citytrip naar Rotterdam; Verblijf in Art Hotel; Afbeelding: de Erasmusbrug; #citytriprotterdam #rotterdam

4-daagse Citytrip naar Rotterdam

De stad Rotterdam heeft voor mij zeer persoonlijk goede herinneringen richting mijn tiener/twintiger jaren. Sinds ik met manlief samen ben, zijn we hier al tweemaal kort verbleven, voorafgaand aan dit wat langere bezoek. Ik heb er destijds niet over geschreven. Sinds kort merk ik dat ik het erg leuk vind om onze reizen informatief te verwoorden op persoonlijke wijze, ook indien er geen samenwerking van toepassing is. Deels denk ook als een soort ‘dagboekherinnering’ voor later.

(Zo schreef ik recent over ons verblijf in een Secret hotel: Al eens naar een secret hotel geweest? en ons in het water gevallen uitje naar Eindhoven, dat zonder schuld van het hotel niet al te best was verlopen: Weekendje weg omgeving Eindhoven verliep niet zoals gewenst.)

Lief wilde graag ‘De Skihut’ zien met eigen ogen waar ons verhaal samen deels is begonnen. Na een werkopdracht in het centrum van Rotterdam deed ik in de Skihut een drankje deed om mijn eigen herinneringen op te halen (om daarna met liefde op te schuiven naar de bar ernaast voor 35+-ers 😉 ). Toen raakte ik met hem in gesprek op een chatsite, om hem de avond daarna in Arnhem voor het eerst te ontmoeten. Het begin van ons leven samen. smiley kiss

— Lees meer over ons begin samen: https://onlylifestyle.nl/gezin/personal/samenwonen-en-verhuizen/ —

Het leven kan wat dat betreft snel een andere wending nemen. Nu nog geen anderhalf jaar later wonen we al een half jaar samen en zijn we in blijde verwachting van uk (begin april 2019). En toch, ik zou het zo weer doen, hoeveel hectiek het ons leven ook heeft gebracht met veel stress, zowel positief als negatief. Als je eenmaal de ware liefde in de ogen kijkt dan weet je het. Ok, nu dwaal ik wat te ver af… terug naar de citytrip. 😉

Begin januari naar Rotterdam voor een zeer aantrekkelijke prijs

Op Oudjaarsdag boekte ik via booking.com een zeer aantrekkelijke deal in het Art Hotel Rotterdam. Daar we geregeld reizen ben ik bij booking.com inmiddels een frequent traveler en geniet ik wat extra korting: de prijs was niet te weerstaan. Nog geen 180 euro voor 3 overnachtingen in een Suite! Normaal zou het bedrag eerder in de buurt van het dubbele hebben gelegen, dus we voelden ons zeer in onze sas bij het boeken.

Uiteraard zal de keuze van de dagen 1 t/m 4 januari en het feit dat ze doordeweeks plaatsvonden daaraan hebben bijgedragen. Toch is het vaker mogelijk om voor aantrekkelijke prijzen te overnachten via booking.com of andere aanbieders zoals hotelspecials.nl en voordeeluitjes.nl.

Ik mag aan vrienden en bekenden een code weggeven voor booking.com die je 15 euro korting oplevert bij je eerste boeking via booking.com (wordt achteraf teruggestort), mocht je hier interesse in hebben: laat het me weten.

Art Hotel Rotterdam

Het Art Hotel had plus en minpunten. Tezamen vonden wij het hotel geen 4 sterren waard, maar dit is uiteraard een persoonlijke mening.

20190101 182431

Het eten

Het restaurant bleek los van het hotel te functioneren waardoor er geen drankjes mee konden naar boven. De kok had duidelijk zijn dag niet (kan immers een momentopname zijn geweest) daar mijn lasagna bovenop behoorlijk was aangebrand en de gevulde cougette van vriendlief nergens naar smaakte. We hadden het ontbijt niet vooraf bijgeboekt en besloten er na deze ervaring vanaf te zien. Daarbij viel het ons op dat in de ochtend bij het ontbijtbuffet rustig bleef, evenals in de avonden. De klantervaringen waren gemixt lazen wij online en onze eigen ervaring deelt deze mening.

De suite

1 januari - ons uitzicht op de haven van Rotterdam

De kamer zelf had een mooi uitzicht en groot pluspunt een losse bank, zithoek. (Vergeten foto’s te maken van de kamer, die er echt goed uitzag in Art style.) Maar we hadden dan ook een suite geboekt met naar verwachting meer luxe. Er was een soort ‘keukenblok’ in het halletje met waterkoker, senseo, magnetron en koelkast. Echter geen koffie- en theefaciliteiten.

Het bed was veel te hard, we misten als het ware de topper en wij zijn liefhebbers van redelijk stevige bedden, maar dit was naar onze zin te extreem.

Het bad was gecombineerd met een douche, enkel was de douchewand een obstakel bij het in en uit bad komen (zeker met mijn zwangere buik), daar je jezelf niet kon opdrukken. Feitelijk moeten mijn standjes om eruit te komen denk hilarische beelden hebben gegeven, maar manlief hield zich in. 😉

Inrichting kamer / hotel

De inrichting van de kamer was redelijk en zeker origineel, de badkamer was normaal. De tussendeur tussen de hal en de kamer hield de nodige lawaai van de gang tegen en de ramen waren zeer goed in staat het lawaai van buiten te minimaliseren. Al met al waren we tevreden over ons verblijf daar in de suite, al had het iets meer afgewerkt kunnen worden op punten.

Beneden was het hotel zeker origineel “art” ingericht en dit konden we waarderen. We hebben dan ook met plezier een drankje gedronken bij de open haard.

20190101 193556

Onze wishlist met te bezoeken locaties Rotterdam

Deze wishlist is er uiteraard al langere tijd en we hebben dan ook al wat zaken eerder af kunnen strepen. Geen idee hoever we dit verblijf komen, maar deze locaties zou ik willen aanraden vanuit eerdere ervaringen in het (nabije) verleden:

Legenda:

 • √ = check vóór deze citytrip
 • √√ = check deze citytrip
 • ♥ = nog op wishlist

 

 1. De markthal √
 2. De koopgoot √
 3. Pathé Stadhuisplein √
 4. Pathé De Kuip met Dolby Cinema 4DX ♥
 5. De Skihut
 6. Maritiem Museum ♥
 7. Spido rondvaart /√ / √√ – Spido dagrondvaart ♥
 8. Euromast √√
 9. Centraal Station (nieuwe architectuur bewonderen) √√
 10. Metrorit (leuke ervaring – memory lane – vroeger veelvuldig gebruik van gemaakt) √√
 11. Tramrit  √√
 12. Hofplein / Coolsingle / Stadhuis / Stadhuisplein √√
 13. Een verblijf in een zeer bijzondere hostel (Staat op de planning voor een andere trip)
 14. Dierentuin Blijdorp √/
 15. Erasmusbrug √√
 16. Oude Haven ♥
 17. Haven van Rotterdam √√
 18. The Suicide Club ♥
 19. Waterbus rit  naar Dordrecht √√
 20. Van Nelle Fabriek ♥
 21. Boijmans van Beuningen ♥
 22. De Oude Doelen √
 23. De Nieuwe Doelen ♥

De Erasmusbrug

20190102 102707 1We hebben de Erasmusbrug deze dagen op bijna alle mogelijke manier gezien. We zijn eroverheen gelopen, nouja, Lief heeft mij overheen geduwd. 😉

Onderdoor gevaren 2x met de waterbus en de Spidorondvaart, en hebben de burg vanuit meerdere posities kunnen fotograferen.

Het over de brug heen wandelen was overigens niet vooraf gepland, maar als je aan de verkeerde kant uitstapt (Metro) kan je of omkeren en nog een halte verder reizen of besluiten te gaan wandelen. We hebben samen dubbel gelegen en D. had gelijk zijn ochtendexercise gehad. 😉

De Spidorondvaart

De Spido verzorgt rondvaarten in de Rotterdamse haven en deze vertrekken op vaste tijden. In de wintermaanden is dit uiteraard minder frequent als in de zomer. Het startpunt ligt aan de linkerzijde van de Erasmusbrug aan de kant van het centrum van Rotterdam. Metrohalte Leuvenhaven stopt aan de goede kant. 😉

Check voor meer informatie hun website over de vertrektijden en prijzen: spido.nl

3 januari - Spido rondvaart

Om je een indruk van de mooie vergezichten te geven die je onderweg tegenkomt een kleine fotocollage.

De watertaxi naar Dordrecht

Waterbus taxi vertrekt vanaf Merwedekade in Dordrecht

Een leuke alternatieve manier om Rotterdam en omgeving te verkennen is een rit met de watertaxi naar Dordrecht. Via het water is een heel netwerk bereikbaar met veerdiensten. We hebben er slechts 1 van gezien, met onderweg meerdere stoppunten. Zo kun je bijvoorbeeld ook varen naar de Biesbosch en de molens op de Kinderdijk. Deze laatste staat zeker nog op onze wenslijst voor een bezoek in een warmer seizoen.

Meer informatie over de watertaxi tref je aan op hun website: watertaxirotterdam.nl

Eenmaal in Dordrecht zijn we door de oude binnenstad gelopen en via het centrum naar het NS station gelopen. Met de trein gingen we weer terug naar Rotterdam.

De Euromast

Erasmustoren landscapefoto vanaf het water in de haven van Rotterdam.

Ook de Euromast stond al langere tijd op de lijst locaties die ik graag wilde bezoeken. We gingen van Rotterdam CS met de tramlijn 8 er naar toe. Deze stopt op loopafstand van de Euromast. Eenmaal daar is het besluiten of je naar het restaurant wil en echt helemaal naar boven. Wij kozen voor de eerste optie. Mocht je naar het hoogste punt willen: houd rekening met een wachttijd!

Het restaurant is al een genot op zich. Net daarboven kan je ook rondlopen en foto’s maken. Dit is zeker in de winter een frisse bedoening. 😉 Ook vanuit het restaurant is het goed mogelijk te genieten van het uitzicht en ondertussen van een kleine (of grotere) versnapering. Ook dineren en zelfs brunchen in het weekend zijn mogelijke optie. Wel wordt aangeraden te reserveren.

Voor meer informatie over de Euromast: euromast.nl

Uitzicht vanaf Erasmustoren

Naast deze hoogtepunten hebben we uiteraard nog veel meer gezien en vele plekken zijn dan ook extra aan te bevelen als je Rotterdam bezoekt. Het is echter niet te doen om alles in 1 blog te verwerken. Mijn advies: lees je vooraf aan je bezoek goed in. Bepaal waar jouw interesses naar toe gaan en stem daar je plan op af. Het VVV is een goed startpunt voor deze verkenning vooraf.

Wellicht ben je na je bezoek net zo fan van deze stad als wij. De volgende trip zal bij ons niet lang op zich laten wachten!

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten