20170923 170615

Noord-Brabant – De schoonheid van het zuiden

Of je nu in het noorden, oosten of westen woont, iedereen is het er over eens dat de meeste dingen gebeuren in het westen. Van festivals tot concerten. Eigenlijk alles is te vinden in het westen. Behalve carnaval natuurlijk. Maar Noord-Brabant is meer dan alleen carnaval en dat vergeten mensen nog wel eens.

20170923 170615
Mariapeel – © Onlybyme

Daarom neem ik jou mee door de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Brabant. Na dit artikel weet ik zeker dat jij helemaal verliefd zal worden op deze mooie provincie en kan jij niet wachten om een treinkaartje te kopen of benzine te tanken. Wij gaan naar Noord-Brabant!

Noord-Brabant in een notendop

Als je aan Noord-Brabant denkt, dan denk je aan Guus Meeuwes, carnaval, een rijke geschiedenis, de zachte g en Bossche bollen. Allemaal bekende dingen die uit Noord-Brabant komen. Toch hoor je er veel te weinig over.

Het grootste feest, en waarschijnlijk datgene wat het bekendste is van Brabant, is carnaval. Het extravagante feest waar iedereen samen komt, mensen prachtige wagens maken en veel drank wordt gedronken. Een gezellig feest dus. En dit komt natuurlijk uit Noord-Brabant.

Elk jaar opnieuw wordt er heel veel tijd aan het carnavals feest besteed. Een half jaar lang zijn de mensen bezig met de prachtige praalwagens, die elk jaar mooier, groter en beter worden. Dit laat al zien hoe hard Brabanders werken en hoe veel zij van feesten houden. Dat belooft dus alleen maar gezelligheid als jij er heen gaat.

Maar naast de mooie natuur, gezelligheid en het carnaval, heeft Noord-Brabant nog veel meer te bieden. Het is namelijk een mooie provincie om naar op vakantie te gaan! Denk aan mooie vakantieparken, de Efteling en Beekse Bergen. Allemaal leuke en informatieve bezienswaardigheden in Noord-Brabant!

Mooi vakantiepark in Noord-Brabant

Veel mensen denken er niet aan, maar Noord-Brabant is een prachtige vakantie plek. Er is veel te doen in de buurt en het stikt van de mooie vakantieparken in Noord-Brabant. En een gebrek aan gezelligheid is zeker niet het geval.  Door heel Noord-Brabant vind je veel mooie vakantieparken. En die vind je niet zomaar in de rest van Nederland! Kies dus voor een mooi vakantiepark in Noord-Brabant als je voor gezelligheid op vakantie gaat!

Efteling

Zoals je misschien al wist, is de Efteling ook gevestigd in Noord-Brabant. Een super leuk uitje als je kinderen hebt, maar ook als je alleen met volwassenen bent. Ga er een lekkere dag op uit of maak er een midweek van. In de buurt van de Efteling staat namelijk een mooi vakantiepark waar jij heerlijk kan ontspannen en genieten van de mooie omgeving. Dus ook hierbij kan je genieten van een mooi vakantiepark in Noord-Brabant!

IMG 7590
Efteling- © Onlybyme.nl

Beekse Bergen

Als jij een echte avonturier bent moet je echt een keer in Beekse Bergen geweest zijn. De prachtige natuur en de geweldige dieren kan je door middel van een safari van dichtbij bekijken. Daarnaast is het ook nog super informatief voor de kleine- en wie weet zelfs voor de grotere mensen. Ook hierbij kan je overnachten in een mooi vakantiepark in Noord-Brabant, waardoor je de omgeving alleen maar meer kan ontdekken. Heb jij kinderen of houd je van dieren? Dan is dit zeker een hele grote aanrader!


Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten