cornelia pettersson roC6No42G1Y unsplash scaled

Nazomeren in het naseizoen 2020: welke opties heb je?

Op zoek naar een zonnige bestemming voor de nazomer of de herfst? Wat dacht je van Toscane, de Griekse eilanden of toch een accommodatie binnen Nederland? Wat een bizar jaar is 2020. Niemand van ons heeft zoiets als dit ooit meegemaakt, dus het is logisch dat we met z’n allen moeten wennen aan wat er speelt. Toch is 1 op de 4 Nederlanders deze zomer nog gewoon in het buitenland te vinden. Met de juiste voorbereiding moet dit kunnen zo lang een land geen oranje of rood reisadvies heeft.

Op veel vakantiebestemmingen kom je gemiddeld minder mensen tegen dan in een grotere Nederlandse stad. Heb je ook zin om er in het naseizoen nog even tussenuit te piepen? Hieronder geef ik je tips voor de perfecte reisbestemmingen om lekker na te zomeren.

Ontdek Toscane vanaf de camping

De meningen zijn verdeeld over het reizen met het vliegtuig. Wanneer je zelf liever nog niet in het vliegtuig stapt, heb je gelukkig nog volop de keuze in Europa. Veel prachtige bestemmingen zijn namelijk gewoon met de auto te bereiken. Kom bijvoorbeeld genieten van warme temperaturen in Toscane, Italië. Toscane staat bekend om het diverse groene landschap vol heuvels, wijngaarden en idyllische dorpjes.

Het is de ideale bestemming om na het hoogseizoen te vertoeven. Voor een beetje reuring ontdek je mooie historische steden zoals Siena en Florence. Alleen rondrijden in Toscane is al meer dan de moeite waard. Wat een pracht! Mijn tip voor ultieme rust en ontspanning: ga kamperen! Kamperen in Toscane is een fijne getaway in deze gekke tijd. Een camping Toscane via Lux-Camp is een goede aanrader voor het vinden van een geschikte plek voor een verdiende vakantie in het groen.

Nazomeren op een Grieks eiland

Ga je wat later in het jaar nazomeren en wil je de garantie op lekker weer dan kun je het beste naar een Grieks eiland vertrekken. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor moet vliegen, iets wat veel mensen nog spannend vinden in verband met het besmettingsgevaar. Uit onderzoek blijkt echter dat er nog geen mensen besmet zijn in het vliegtuig. Daarnaast moet je voor Griekenland een verplichte test laten afnemen voor je vertrekt. Met een positieve test mag je niet mee en met een negatieve test wel. Dat is een prettig idee, want zo weet je dat er niemand in het vliegtuig zit die besmet is.

Goed, terug naar de Griekse eilanden: er is volop keuze! Omdat de zomer zo ontzettend rustig is geweest voor eigenaren van hotels en appartementen vind je nu ontzettend veel goede aanbiedingen. Zo kun je al een weekje naar Kos of Samos vanaf € 300! Op de eilanden kun je zoveel mogelijk afstand houden – ook is het dragen van een mondkapje verplicht in Griekenland. Kortom: voor een coronavrije vakantie ben je op de Griekse eilanden aan het juiste adres. Huur een bootje, ga snorkelen of maak een fietstocht over het eiland en laat je verrassen door de Griekse keuken. Wat fijn is aan nu op vakantie gaan naar zo’n zonnige bestemming als Griekenland is dat het er heerlijk rustig is.

Indian summer in Nederland: van glamping tot bijzondere overnachtingen

Natuurlijk hoef je niet het land uit te gaan voor een fijne nazomervakantie. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk niet de enige bent die in eigen land vakantie wil gaan vieren. Campings, vakantieparken en hotels zitten veelal helemaal vol. Ga je echter iets later in de zomer, of zelfs het begin van de herfst, dan zul je zien dat er al meer plek is bij diverse accommodaties zoals bijzondere overnachtingen en hotels. Nederland kent inmiddels heel wat fijne plekjes. Deze zomer zijn er zelfs allerlei pop-up campings in verschillende delen in het land opgezet. Dat bleek een ontzettend groot succes te zijn – een groot deel van die campings is nog open tot oktober of zelfs november.

Ga je liever niet kamperen, maar ben je wel op zoek naar een bijzondere slaapplek? Check dan bijvoorbeeld via Airbnb of een andere aanbieder wat de mogelijkheden zijn. In Nederland slaap je op de meest toffe plekken: zo zag ik laatst dat je in een kerk kan slapen, dat er allerlei yurts door het land verspreid staan en dat er een aantal boomhutten in Nederland te huur is. Ook zijn er bijzondere slaapplekken met wat meer luxe, zoals een hotel in een voormalige gevangenis of een luxe appartement op een woonboot. Kortom: keuze zat! Er moet sowieso iets te vinden zijn wanneer je nog heerlijk wilt nazomeren in 2020.


Gerelateerde artikelen:

September, dit jaar een zalige Indian Summer?

De herfst is in aantocht… tijd voor verandering….

Herfst in aantocht, 5 redenen waarom dit wel oké is

5x Herfst DIY, makkelijk, snel en zeer betaalbaar!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten