kasteel Burg Eltz
|

Langs de Moezel vind je deze 5 mooiste dorpen en steden

Duitsland heeft erg mooie plekjes, maar één van mijn favorieten gebieden is toch wel het gebied langs de Moezel. Hier vind je nog eeuwenoude steden, is het bergachtig waardoor het zich ook uitstekend leent voor een prachtige wandeling door de natuur.

5 dorpen en steden langs de moezel die echt het bezoeken waard zijn

Wierschem

Langs de Moezel vind je deze 5 mooiste dorpen en steden - Op deze afbeelding zie je kasteel Burg Eltz uit Wierschem.

Wierschem is voornamelijk bekend van het kasteel Burg Eltz. Burg Eltz is één van de mooiste kastelen van Duitsland.
Het kasteel bestaat al sinds de 12de eeuw en wordt nog steeds bewoond, een gedeelte van het kasteel is open voor publiek. Hou je van geschiedenis en kunst? Ga dit kasteel dan zeker bezoeken want het staat bol van de geschiedenis en ook kan je de privécollectie aan kunstwerken aanschouwen.


In de omgeving van het kasteel kan je ook goed wandelen. Er lopen diverse wandelroutes door de prachtige natuur met verschillende uitzichtpunten.

Langs de Moezel vind je prachtige dorpen en steden - Op deze afbeelding zie Hängseilbrücke Geierlay die ligt tussen de plaatsen Mörsdorf en Sosberg.

Mörsdorf en Sosberg

Tussen deze twee plaatsen kan je het Mörsdorfer Bachtal oversteken door middel van de Hängseilbrücke Geierlay.
Heb je geen hoogtevrees? Waag dan zeker de oversteek want het uitzicht is werkelijk prachtig. De hangbrug is 360 meter lang en ligt op 100 meter hoogte.
Wanneer je de oversteek gaat doen denk dan niet dat je alleen bent, het is een grote trekpleiser en dus is het ook altijd druk met toeristen.

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een dubbelstad waarbij Bernkastel aan de rechteroever ligt en Kues aan de Westerlijke oever. Bernkastel-Kues is erg populair en dit komt door het charmante uiterlijk van dit stadje. Wandel over de geplaveide straten waar je nog veel traditionele vakwerkhuizen ziet staan. Er zijn ook diverse monumenten die je kunt bezoeken, zoals het stadhuis, het Spizhauschen en het Machern klooster.

Neem ook vooral een kijkje in het kasteel Burg Landshut en kijk je ogen uit wanneer je op de heuvel staat en uitkijkt over de stad.

Trier

Vind je Rome te ver, dan is Trier een heel goed alternatief. Trier wordt ook wel het tweede Rome genoemd. Je vindt hier eeuwenoude gebouwen, veelal uit de Romeinse tijd.
Ik ben gek op geschiedenis en dan met name de Romeinse geschiedenis, Trier is voor ons ongeveer 4 uurtjes rijden, dus wij boeken regelmatig een weekendje weg naar deze fantastische stad. Wij zijn er nu 5x geweest en elke keer zien we weer iets anders en daardoor blijft Trier een boeiende stad.

Langs de Moezel vind je prachtige dorpen en steden - Op deze afbeelding zie Porta Negra in Trier.


Wat is er te zien in Trier?

  • Het oude amfitheater
  • Romeinse badhuizen
  • De stadspoort Porta Negra
  • Geboortehuis van Karl Marx
  • Sint Gangolfkerk
  • De Steipe
  • De hauptmarkt
  • Het Rheinisches Landesmuseum

Traben-Trarbach

Aan de rechteroever van de Moezel vind je Trarbach en aan de linkeroever vind je Traben.
Dit gebied staat bekend om de uitgestrekte wijngaarden met diverse wijnhuizen. Het is erg leuk om eens zo’n wijnhuis binnen te lopen en te vragen of je wat wijntjes mag proeven, daarna neem je uiteraard een lekker wijntje mee naar huis.

In de 19de eeuw is een groot gedeelte van het stadje afgebrand, alleen Brückentor en de Grevenbrug overleefden het vuur. De stad is daardoor grotendeel opgetrokken in een frisse Jugendstil-stijl.
In Traben-Trarbach kan je ook genieten van de heilzame warmwaterbronnen in de verschillende kuuroorden.

Barbara: Ben jij ook groot fan van de dorpen en steden langs de moezel? Mocht je het gebied nog niet kennen, ik kan je het gebied net als Marjolein heel erg aanbevelen. De combinatie cultuur en natuur is daar uitstekend gemixt. Het is een omgeving die geschikt is voor stellen, vrienden maar ook zeker voor gezinnen met kinderen.


disclaimer jpeg e1671742002932

Deze blog is geschreven door blogger Marjolein die op haar eigen website Puur koken haar kookpassie deelt en hier af en toe schrijft over haar passie voor reizen.

Ook interesse in het schrijven van een gastblog of een andere vorm van samenwerking? Laat het me weten via de mail.

Volg jij Onlybyme al? Alle blogs verschijnen op Bloglovin’ en daarnaast is Onlybyme vinden op: PinterestFacebookInstagram 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten