IMG 4246 1
| | |

Logeerpietje is gearriveerd!

Vol spanning is Riana naar bed gegaan na vanmiddag de Sint op bezoek te hebben gehad in het dorp en vanavond haar schoentje te hebben gezet en 2 Sinterklaasliedjes te hebben gezongen.  “Hulpmamapiet” is al bezig geweest en heeft gezorgd dat ‘logeerpietje’ vannacht lekker slaapt in Riana’s schoen!Logeerpietje

Welke naam gaat Logeerpietje krijgen?

Het logeerpietje is door Sinterklaas hierheen gestuurd om ‘een oogje in het zeil te houden’ en ‘s nachts alles wat hier gebeurd door te brieven aan Sinterklaas. Het boek en pietje zijn in de schoenen beland en er zitten stickers op geplakt met “Mama & Riana” erop. Morgen krijgen we gezamenlijke cadeautjes dus, die bij elkaar horen. In het boek staat wat de bedoeling is, dus dat morgen samen met Riana doorlezen en z.s.m. logeerpietje een naam geven en online registreren. Hoe en wat? Morgen vertellen we allemaal meer!

Sint is op bezoek geweest in het dorp

Helaas regende het bij het binnenhalen van de Sint en duurde het even voor de Sint er was. De kinderen moesten echt hard zingen!

IMG_4169Bijna ging de mini boot nog om bij het uitstappen van Sinterklaas, er was een duidelijke wankel. Stiekem zag ik het helemaal voor me, een druipnatte Sinterklaas, hihi.

IMG_4185

Riana zong enthousiast mee met de kinderen om de Sint de feestzaal in te zingen.

IMG_4213

Eindelijk is de Sint er! Riana vindt de schoot van mama of papa toch wel fijner dan dichtbij Sinterklaas. Ze kan nu ook alles erg goed zien!

 

 

De kist met snoepjes was op slot!

De Sint vertelde dat er vorig jaar wat was misgegaan met uitdelen van de zakjes snoep. Ze hadden er veel meer meegenomen, dan er kinderen waren en toch kwamen ze er bijna nog te kort. Rara hoe kan dat!

Dit jaar wilden ze dat voorkomen, dus hebben ze de kist heel goed dichtgedaan! Enkel moesten ze nu de kist weer open krijgen. Nadat de gebruiksaanwijzing was gevonden, in de hoek van goochelpiet, hoorden ze van de hoofdpiet hoe de kist openging. Ze moesten zingen en dansen en dan de lichtjes op 10 krijgen. Pas dan zou de kist open gaan en anders helemaal niet! Uiteraard ging dat niet meteen goed en het kostte best wat gezing en gedans voor het uiteindelijk lukte. Daarna werden alle kinderen beloond.

Toen de Sint en zijn Pieten weg waren wilde Riana nog even lekker gek doen en dansen. Stiekem is het allemaal best heel spannend nog!

Nu is “hulpmamapiet” heel benieuwd naar haar reactie morgenochtend!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten