thumbnail 545 0005 illustraties RGB 02
| | |

Ladies Ride Rotterdam 2018: een sportieve vriendinnendag

In september fiets ik met drie vriendinnen de Ladies Ride Rotterdam 2018. Het is een mooi excuus om een dag gezellig bij te kletsen en toch lekker buiten actief te zijn. Het is voor ons inmiddels al een mooie traditie, één die we nog lang niet zat zijn!

Ladies Ride Rotterdam 2018

Ladies Ride Rotterdam 2018Ooit gestart als een kleinschalig fietsevent onder leiding van Leontien van Moorsel, is het anno nu een bekend evenement in de regio Rotterdam. Elk jaar trekt de bonte stoet met vrouwen in alle kleuren, leeftijden en maten, vrolijk door de regio. De route is elk jaar anders, maar steeds prima bewegwijzerd en bij start en finish en drukke verkeerspunten staan er verkeersregelaars.

Na de finish kun je terecht op het Expo terrein, een gezellige ontmoetingsplek voor alle deelneemsters en overige bezoekers aan de Ladies Ride. Hier vind je allerlei stands, kraampjes en foodtrucks en is er de hele dag van alles te doen voor jong en oud. Je kan bijvoorbeeld een yogaworkshops volgen op het strand van Nesselande. Deelnemers kunnen meedoen met een eigen fiets, of een fiets huren via de organisatie. Er zijn diverse mobiele fietsenmakers aanwezig om de eerste hulp te verlenen bij pech onderweg. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. 

Sportief of niet, iedereen kan meedoen

Oma’s, moeders, schoonmoeders, tantes, dochters, kleindochters, nichtjes, vriendinnen, collega’s… iedereen is welkom bij de Ladies Ride. Je hoeft niet persé megasportief te zijn om te kunnen meedoen. Zelfs binnen ons vriendinnengroepje loopt de mate van sportiviteit nogal uiteen. Van vriendin J, die in haar vrije tijd marathons loopt (voor de lol!), tot het andere uiterste, namelijk ondergetekende sponsor van de sportschool. Met ieder ons eigen drukke leven zien we elkaar niet zo vaak, en daarom is dit zo’n mooie manier om tijd met elkaar door te brengen, terwijl je tegelijkertijd geniet van de natuur en ook nog eens aan je conditie werkt!

Door stad en natuur

De fietstocht start in Nesselande, wat ik zelf heel prettig vind, want het is prima bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Hoewel de precieze route nog niet bekend is, verbaast het mij elk jaar weer hoe de organisatie er in slaagt om een boeiende en gevarieerde route uit te zetten. De regio is enorm divers, de afgelopen jaren reden we door kleine dorpjes, langs het water, door het bos en door de stad. Ook al kom ik zelf uit de regio, toch ontdek ik elk jaar weer plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden.

Hoe lang is die tocht wel niet?

De kortste afstand die je kunt fietsen is 35 kilometer. Dat is best een eind, waarin ongetraind zitvlees zeker te maken krijgt met flinke spierpijn. Maar je kunt het helemaal op je eigen tempo doen. Dus of je nou in één keer doorstuift of onderweg vijf picknickstops inbouwt inclusief champagne-high-tea: alles kan. En omdat er geen tijdsdruk is durf ik echt wel te zeggen dat deze tocht voor de meeste mensen te doen is. Wij maken er graag een hele dag van. Op tijd vertrekken, en dan rustig aan de kilometertjes vullen, inclusief enkele tussenstops. En naderhand natuurlijk genieten van een welverdiende borrel!

Is dat alles?

Voor de echte sportivo’s zijn er ook nog langere afstanden te rijden. De recreatieve tocht is er ook in een 65 kilometer-variant. Voor meiden die een nóg grotere uitdaging zoeken is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het peloton dat onder leiding van ambassadrice en Nederlands en Wereldkampioene Wielrennen Chantal Blaak een prachtige fietstocht zal maken van 100 km door de omgeving van Rotterdam-Rijnmond.

Tutu’s en verentooien

Hoewel het een sportief evenement is, gaat het vooral ook om de gezelligheid. Dat zie je terug in de outfits van de deelneemsters. De afgelopen jaren zagen we de meest prachtig versierde fietsen met vrolijk uitgedoste dames voorbij komen, compleet met hoedjes, bloemenkransen, tutu’s en verentooien. Grotendeels in het roze natuurlijk, want dat is al jaren dé kleur van het evenement. Er is muziek, er zijn goodiebags, en er is vooral heel veel lol.  Elk jaar roepen we naderhand: volgend jaar doen we de 65 km. Maar helaas, we zijn toch weer vergeten om wat meer te trainen,  dus ook dit keer hebben we gewoon weer gekozen voor de ‘veilige’ 35 kilometer. Wij kijken er in ieder geval alweer enorm naar uit!

Zin gekregen om mee te fietsen?

Deelnemen kan al vanaf 15 euro. De Ladies Ride is betrokken bij het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en biedt de deelneemsters de mogelijkheid op vrijwillige basis een donatie te doen ten bate van het kinderziekenhuis. Meer informatie en de inschrijfmogelijkheid vind je op de website van de Ladies Ride 2018.

Ladies Ride Rotterdam 2018

Gerelateerd:

Disclaimer: Dit artikel is onderdeel van een samenwerking. Op alle illustraties berust copyright.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten