Onze vakantieplannen kamperen in Nederland
|

Waarom wij gaan kamperen in Nederland?

Vorig jaar hebben wij aan het begin van het seizoen een caravan aangeschaft en deze heeft een kampeerseizoen op een camping in de buurt gestaan. Ook dit jaar kiezen wij voor kamperen in Nederland, iets wat als onervaren kampeerders veilig aanvoelt.

We wonen sinds ruim 3 jaar in een nieuwbouwwijk en het groen heeft dus nog wat jaren de tijd nodig voor deze echt het straatbeeld wat groener maakt. Het was afgelopen jaar dan ook zalig om met grote regelmaat even naar de camping te gaan en daar te genieten van het groen en de rust.

Het campingleven bevalt ons goed!

Waarom wij gaan kamperen in Nederland?

Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het bevalt: kamperen. En hoewel we pas ‘net’ beginnen te ontdekken hoe fijn het is om zelf een caravan te hebben, zijn we na het eerste jaar al heel erg enthousiast. Het is wel nog even een weg zoeken met onze twee jongsten. We zijn afgelopen jaar vooral overdag naar de camping gegaan en sliepen dan ‘s nachts nog thuis.

Dit voorjaar willen we gaan uitproberen of onze mannen (2 en 3,5) er aan toe zijn om daar ook te overnachten. Zelf heb ik er al wel een paar nachten in de caravan doorgebracht en ik vond het ‘s morgens vroeg een zalige ervaring om wakker te worden met opkomende zon en de vogels die zingend hun dag starten.

Dit jaar wordt het kamperen in Nederland

Aan het einde van het afgelopen seizoen hadden we al bijna een nieuwe seizoenplek gereserveerd en nog steeds is dat een optie die we overwegen, maar dan wel op een andere camping. Toch is het ook leuk om meerdere campings af te gaan en te kijken naar hoe dat ons bevalt. De camping van vorig jaar is erg basic en dat is prima voor onszelf en de twee peuters, maar voor onze tienerdame is het leuker als er wat vertier voor haar leeftijd te vinden is.

Dochterlief heeft ons gevraagd (met klem verzocht) of we dit jaar naar een camping toe kunnen die wat meer vertier voor haar heeft en die hebben we gevonden, dus zij zal zich daar vast ook gaan vermaken. Al zijn we er nog niet helemaal uit voor hoe lang we de caravan op een vaste plek willen zetten, een voorseizoen of toch ook met het hoogseizoen erbij.

We twijfelen nog of het weer een seizoensplek wordt

Op dit moment twijfelen we om bijvoorbeeld toch weer een heel seizoen een vaste plek ergens dichtbij te nemen en in de zomer ‘iets’ verder weg te kamperen in Nederland, bijvoorbeeld door een stacaravan te huren aan de kust om daar met ons hele gezin een paar weken te verblijven. Via stacaravan zeeland heb ik wel wat mogelijkheden gezien die interessant zijn, maar of het ook zoiets gaat worden is nog een grote vraag.

Manlief wil liever de bossen in en met een mogelijk warme zomer op komst zijn bomen vaak verkoelender al kan juist een lekkere zeebries ook veel goed doen. Het is en blijft dus een beetje zoeken. Het leuke van plannen maken is dat deze kunnen wijzigen tot we uiteindelijk een keuze maken en iets boeken. 😉

De kust trekt mij erg aan, omdat ik daar geboren ben. Ik mis het zeewater nog steeds, ook al woon ik al ruim twee decennia in het oosten van het land. Vroeger ging ik als kind heel vaak naar het strand en zag ik wekelijks de waterkant doordat mijn vader vaak ging vissen en wij als kinderen dan speelden op de keien aan de diverse grote vaargeulen die er in het havengebied in Zuid-Holland te vinden zijn. Nu is het af en toe even die kant op of de Rotterdamse straten tijdelijk onveilig maken en dan ook altijd even de haven opzoeken voor een snufje zoutwatergeur!

Ooit schaffen we misschien een stacaravan aan

Op de camping waar we afgelopen jaar stonden werden ook stacaravans verhuurd en verkocht. De gedachte speelde af en toe door mijn hoofd heen dat een buitenplekje op de Veluwe misschien best ook iets voor ons zou kunnen zijn in de (nabije) toekomst. Enkel is dat niet zomaar beslist. Het is allereerst een mega grote uitgave en dus besluit je niet zomaar tot zoiets groots. Toch heb ik al met regelmaat gezocht op stacaravan Veluwe naar mogelijkheden voor een stacaravan aan te schaffen bij ons in de buurt.

Op een half uur zitten wij midden op de Veluwe, dat is net ver genoeg om uit onze eigen omgeving te zijn en toch niet te ver rijden, zodat we er snel even naar toe kunnen. Het blijft echter bij snuffelen tot nu toe, zoals ik ook met grote regelmaat Funda weet te vinden voor het snuffelen naar een koopwoning. We hebben nu een hele fijne huurwoning en wonen hier goed, maar soms is er toch dat blijvende verlangen naar een eigen koopwoning. Maar goed, ik dwaal af. 😉

Juist de combinatie van onze huurwoning in een nieuwbouwwijk en een camping op niet al te grote afstand is ideaal en dus zullen wij ook dit jaar weer minimaal een voorseizoenplek reserveren op niet al te grote afstand om daar lekker te genieten van de natuur.

Wellicht vinden we de camping waar we nu onze ogen op hebben laten vallen om in ieder geval een periode van komend jaar door te brengen wel zo geweldig dat we uiteindelijk overwegen om de caravan in te ruilen voor een stacaravan. Soms is het gewoon doen en ervaren. Dus we gaan dit jaar in ieder geval genieten van onze caravan op één of meer campings in Nederland en vooral genieten van het buitenleven.

Kampeer jij ook graag? Ga jij ook kamperen in Nederland dit jaar of ga jij altijd naar het buitenland?

disclaimer jpeg e1671742002932
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten