| | |

Impressie Wereldpaviljoen: doen is ervaren!

Een dagtrip naar San Pedro in Nicaragua? Ja dat kan. En wel bij het Wereldpaviljoen in Steyl. Hier hebben ze in een voormalige drukkerij van het klooster, delen van de stad San Pedro nagebouwd. 

Namens Wereldpaviljoen mag Onlybyme een gezin blij maken met gratis entreekaarten!

Lees de impressie en doe gerust mee met de winactie!Wereldpaviljoen

Impressie Wereldpaviljoen

Parkeren doe je heel eenvoudig en gratis aan de overkant van de straat. Vandaar is het enkel oversteken en je kan de kantine inlopen op je vliegtickets af te halen. De kinderen krijgen er een paspoort bij wat tevens een opdrachtenboekje is. Op deze manier kunnen ze heel bewust kijken wat ze allemaal kunnen doen.

Wereldpaviljoen

Beleving: doen & ervaren

Vanuit de kantine loop je buitenlangs naar het vliegtuig. Het wordt een reis van een kleine 10 minuten zodat je niet het idee hebt gewoon ergens een museum binnen te lopen. De beleving, daar gaat het allemaal om.

Als je uitstapt loop je naar het halletje van de douane waar de dagelijkse gang van zaken nagebootst worden. Daar krijg je ook wat uitleg over wat er allemaal te doen is in het Wereldpaviljoen.

Vandaar ga je door naar het stadje. Hierin zijn ateliers en werkruimtes te vinden zoals een bank, een winkel, een school. Overal mag je dingen doen en ervaren. En achter elk ding zit een verhaal. De medewerkers vertellen je hier graag over. Wel zelf even naar vragen, want er komt geen gids met je meelopen om ongevraagd een heel verhaal af te steken. Dat is voor kinderen niet aantrekkelijk. Hun mening is: leren door de ervaren en doen. Precies wat ook aansluit bij de gedachte van menig kind.

Onze kinderen (10, 12 en 14 jaar) hebben cacaobonen gesorteerd (waarbij ze een gouden boon moesten zoeken) en kregen als beloning twee zaadjes in een bekertje aarde mee naar huis. Verder een brief getypt op een ouderwets typemachine, houtbranden, sleutelhangers gemaakt en armbanden. Alles wat gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden. Kunnen ze iets niet alleen dan is het personeel altijd bereid om te helpen en op deze manier ervaren de kinderen op een hele creatieve manier hoe mensen in Nicaragua leven, en waarvan.

Zeer geschikt als excursie voor scholen!

Je kan er met een schoolklas naartoe om het echte leven daar te ervaren, hoe ze om gaan met geldleningen, fair-trade producten en hoe mensen daar leven. Dat de kinderen ook moeten werken en hoe de moeders voor hun kinderen zorgen inde sloppenwijken. De kinderen krijgen dan een rol toebedeelt en gaan echt een ochtend leven in San Pedro. Werken, naar school naar huis aan alles is gedacht. Er is zelfs een stuk kerk nagebouwd zoals ook de kerk in San Pedro zelf er uit ziet.

Uniek idee voor een verjaardagsfeestje

Ook kan je er terecht voor verjaardagsfeestjes. Er zijn cakejes en drinken en de ateliers zijn open zodat de kinderen heerlijk creatief bezig kunnen zijn. Daarna kunnen er ook nog pannenkoeken gegeten worden.

Wij zijn er gewoon op een zondagmiddag binnengewandeld. Op een dag dat er geen officieel programma draait en ieder zijn eigen ding kan doen en ontdekken. En dat is ook echt een aanrader want door middel van het paspoort en de kleine aanwijzingen zij de verschillende onderdelen, kan je heel het programma doorlopen in je eigen tempo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tussendoor kan je in de kantine wat drinken en is er ook een terras buiten waar je heerlijk kan picknicken en waar een vloer ligt met afdrukken van dieren. Alles zag er ook heel netjes uit. De kantine, het terras en ook de wc’s waren netjes bijgehouden en voorzien van een aankleedkussen voor de allerjongste bezoekers.

Verwacht in 2017: Ghana!

Wendy: Wij hebben een heerlijk middag gehad waarin de kinderen veel nieuwe creatieve technieken hebben geleerd en toch hebben ervaren hoe het is om in een armer land te wonen. Ze zijn heel trots op de dingen die ze gemaakt hebben en willen graag nog een keertje terug als het Wereldpaviljoen in het nieuwe jaar klaar is om ook iedereen uit te nodigen voor een reis door Ghana.

De sfeer is heel gemoedelijk en informeel. Het personeel is erg vriendelijk en doet enorm hun best om het iedereen naar de zin te maken en te vertellen wat zij zelf weten over deze leefomgeving. Ook leven zij zich in in de rol die ze vertolken, zo is er een douanebeambte die zijn rol heel serieus neemt en dat zorgt voor die extra toevoeging aan de beleving. Super leuk om dat mee te maken.

Wendy: Ik vind het echt een aanrader voor mensen die cultuur en creativiteit opzoeken.

Winactie: Entreekaarten Wereldpaviljoen

Entreekaarten voor een gezin (max. 4 personen).

Wendy kwam super enthousiast terug van haar bezoek met haar gezin aan Het Wereldpaviljoen en Onlybyme gunt graag een ander gezin ook deze geweldige ervaring! Doe gerust mee voor jouw gezin of ga als grootouder(s) met je kleinkinderen op stap.

Regels voor deelname:

 • Laat hieronder in een reactie je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je graag deze toegangskaarten wilt winnen.
  • Geef aan van welke hieronder vermelde extra winkansen je eventueel gebruik hebt gemaakt.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • Reageer op de Facebookpagina van Onlybyme dat je mee wilt doen.
 • Optioneel: Verdien tot 3 extra winkansen op het winnen van deze tickets door:
  • deze actie openbaar te delen via Facebook.
  • Onlybyme te volgen via Twitter en de actie daar te retweeten.
  • Onlybyme te volgen via Bloglovin’.

Onlybyme ook te volgen via Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’. Hoe meer volgers op de diverse Sociale kanalen, hoe meer leuke winacties Onlybyme voor jullie mag organiseren. Dit is echter niet verplicht voor deelname aan deze winactie.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten