| |

Impressie Theatervoorstelling Buurman & Buurman

Naar Buurman & Buurman: het wachten werd beloond!

Door ziekte konden we niet bij de officiële première aanwezig zijn in Zwolle, al enige tijd geleden. Het was gelukkig geen probleem, later alsnog naar de voorstelling te gaan, voor het maken van een verslag met foto’s en onze indrukken.

Zondagmiddag gingen we naar de Schouwburg in Tilburg, haalden onderweg vriendin Jootje en haar dochter op en gevieren vervolgden we onze weg. Eenmaal gearriveerd, begon ons Buurman & Buurman avontuur.

 De dametjes hadden de Buurmannen snel gevonden 😉

Buurman & Buurman

Zo goed als uitverkocht!

Het is meteen duidelijk! Buurman & Buurman is mega populair! Voor velen ouders een jeugdherinnering en de kinderen van nu kijken er nog even graag naar op televisie.

Daar zaten we, in het midden van de zaal (rij 16) met super goed uitzicht. Het genieten kon gaan beginnen. Uiteraard wat privé kiekjes gemaakt met daarop de lachende gezichten van de dametjes. En ook een blik de zaal in: wat een grote schouwburg. Voor ons de eerste keer dat we daar waren. Je zou gewoon voor de schouwburg vaker wat extra rijden, ik was erg positief verrast!

De voorstelling begon en ik kon rustig meekijken. Met de mensen aldaar afgesproken dat ik aan het einde van de voorstelling wat foto’s kon schieten. Zodat ik het publiek niet zou storen en zeker niet verleiden tot het negeren van het verzoek geen foto’s te maken.

Graag stel ik aan jullie voor: Buurman & Buurman

Buurman & Buurman: echte mensen

Voor vooral de dochter van vriendin, bleek het feit dat Buurman & Buurman werd nagespeeld door echte ‘mannen’, een drempel. Ze is net 4 jaar en doordat ze Buurman & Buurman niet ‘herkende’ als de poppen van televisie, miste de aansluiting. De mannen deden het echt heel leuk en Riana (5) had er geen moeite mee die vertaalslag te maken, dat ze Buurman & Buurman ‘speelden’. Iets wat ze erg goed afging!

Buurman & Buurman

Doordat ik zelf nu niet steeds bezig was met het maken van foto’s kon ik echt naar de voorstelling kijken. Na een half uur merkte ik bij dochterlief en bij meer kinderen om ons heen interesse verlies. Met name de jongere kinderen waren ‘vol’ met indrukken en gingen vragen hoelang het nog zou duren. Een uur is dan toch nog best ‘lang’. Hoewel het verhaal leuk in elkaar zat, er leuke verrassende elementen in zaten, met onder andere een goudvis in de hoofdrol, die op ongelooflijke wijze een ‘ramp’ overleefde: toch was het voor de jongste kijkers moeilijk om de aandacht er geheel bij te houden. Wat zeker niet wil zeggen dat de voorstelling niet goed was, maar een kleuter een uur zoet houden is nogal een uitdaging en lukt zelden.

De voorstelling is zeker vanaf 4 jaar te bekijken. Een gezin met ook nog oudere kinderen kan de jongste zeker meenemen, maar het ligt een beetje aan het kind zelf hoe deze het zal oppakken. Geen kind is immers hetzelfde.

Riana (5): Vooral als er iets stuk ging, iets onverwachts gebeurde en ik moest lachen. Dat was het allerleukste van de voorstelling!

Buurman & Buurman

De verhaallijn“….maar dat lossen wij wel even op!”

De verhaallijn is voor de Buurman & Buurman kenner bekend. Er ontstaan uit het ‘niets’ problemen, die Buurman & Buurman op eigen ludieke wijze oplossen. Er valt dus wel iets te lachen. Soms verbazing en echt onverwachte elementen. De mini bijrol van de goudvis, waar ik uiteraard verder niet over kan uitweiden om het plot in tact te laten, is erg goed gevonden! Het geheel wordt opgevrolijkt met een aantal leuke zangnummers. Naderhand hebben wij de cd gekocht, zodat Riana thuis nog kan meezingen.

Buurman & Buurman

A JE TO!

Buurman & Buurman zijn tot en met juni 2016 op diverse locaties in Nederland te bekijken. Kijk hier voor de speellijst. Een leuke voorstelling voor het ‘hele’ gezin, met veel herkenning bij zowel kind als ouder, die zich weer even terug waant in het verleden.

 

Disclaimer: voor het maken van deze impressie heeft Senf Theaterpartners kaarten aan Onlybyme beschikbaar gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten