Theatermusical Pinokkio
|

Impressie Theatermusical Pinokkio

“Mama, we moeten wel op tijd komen hoor, anders kan ik niet zien of de neus van Pinokkio echt groeit!”

Theatervoorstelling Pinokkio

‘Eindelijk’ was het zaterdagmiddag zover, mijn dametje wist al maanden geleden dat we naar de voorstelling van Pinokkio zouden gaan. Vele gesprekken gingen eraan vooraf. Als je 5 jaar bent en twijfelt of sprookjes nu wel of niet echt zijn, dan krijg je ingewikkelde vragen. Deze vragen gaf ik vooral terug aan haar en haar eigen gedachten erover. Met antwoorden verschillend per moment.

Is Pinokkio echt? Een houten pop kan toch niet echt zijn? En die neus dan…? Zijn alle sprookjes dan verzonnen, nee toch, dat niet hè mama!?!

Kortom ze is er nog niet helemaal uit en dat hoeft ook niet op 5 jarige leeftijd. Toch keek ze intens uit naar vanmiddag en samen met haar vriendinnetje en haar mama hebben we genoten.

Pinokkio op tournee het land door!

Na een seizoen in het Efteling theater zelf, gaat Pinokkio dit theaterseizoen 2016-2017 het land in langs vele mooie theaters. Wij konden zaterdagmiddag  8 oktober de voorstelling in theater Markant te Uden gaan bekijken. Een mooi theater dat echt aandacht besteedt aan de kindervoorstelling. De kinderen werden verwelkomd met ranja en spekjes aan een lange tafel vol met kleurplaten en potloden. Onze twee dametjes zaten binnen een minuut dan ook gezellig te kleuren. De mama’s uiteraard op korte afstand. 😉

Theater Markant had een kinderbuffet geregeld, waar de kinderen (en ouders) voor €5,– per persoon na de voorstelling konden eten van een minibuffet. Wij besloten dit te doen en genoten na de indrukwekkende voorstelling van heerlijke frieten, kroket/frikandel, groentes en sausjes. Voor de kinderen was er ranja voorhanden en aan de volwassenen werd er bij de ingang van het theater een munt uitgedeeld om iets te kunnen drinken na de voorstelling naar eigen voorkeur.

Impressie Theatermusical Pinokkio

Zoals je kan verwachten van een Efteling show was de show voorzien van schitterende decors, getalenteerde zangers en acteurs. Verder mochten er meerdere kinderen meedoen in de show wat het een extra vrolijke uitstraling gaf. Er werd veel gezongen, de gesprekken waren duidelijk, (het geluid was best luid afgesteld, onmogelijk iets te missen 😉 ) de zang voortreffelijk en het geheel fantastisch om te ervaren, zowel voor kinderen als volwassenen.

De voorstelling was wat langer dan de meeste kindervoorstellingen (het was net aan voor de concentratie onze dametjes) Al was er wel wat beweging mogelijk tijdens de musical waarbij ze mochten mee dansen.

Theatermusical Pinokkio

De verhaallijn

Het sprookje Pinokkio is de meesten onder ons wel bekend. Een houten pop wordt tot leven gebracht en wil uiteindelijk ook graag een echte jongen worden. Enkel moet Pinokkio daarvoor wel eerst leren een lieve jongen te zijn en niet meer liegen. Fee Fay betovert de neus van Pinokkio die gaat groeien zodra Pinokkio liegt, om hem ervan bewust te maken dat hij liegt en daarmee moet stoppen.

Uiteraard wordt Pinokkio verleidt om niet te doen wat Fee Fay aan hem heeft gevraagd en wordt hij bij de neus genomen door Vos en Kat, Constanzo en Signoro Pericolo. Hierdoor leert hij dat liegen niet goed is en hij thuis bij Geppetto hoort en daar het allergelukkigst is.Theatermusical Pinokkio

De Theatermusical Pinokkio cast

  • Fee Fay – Alexandra Alphenaar
  • Gepetto – Simon Zwiers
  • Constanzo – Ara Halici
  • Vos en Kat – Joey Schalker
  • Signoro Pericolo – Ara Halici
  • Ensemble – Alyssa Luypaert, Mandy Richel, Sanne Groenen, Sven Stevens, Verana Verhoeven.
  • Een vaste kindercast werkt mee in wisselende bezetting. (vanwege de kinderarbeidswet)
  • Gastkinderrollen – per speeldag spelen er 20 kinderen mee van 6-13 jaar. De Efteling wil kinderen de kans geven om 1 dag mee te spelen in een échte musical. Hiervoor kan je je kind opgeven bij de Efteling zelf, volgen ze een dag Theaterschool in de Efteling en word je als het goed gaat uitgekozen om mee te spelen.

Theatermusical Pinokkio: een aanrader om naar toe te gaan!

De vrolijke mooie nummers, de goed aflopende verhaallijn en de kinderen die meespelen maakt Theatermusical Pinokkio in onze ogen een musical die we ieder gezin met kinderen vanaf 4 jaar kunnen aanbevelen. Wel zit er een klein stukje in de show die als spannend kan worden ervaren. Uitleggen dat het niet ‘echt’ is dan voldoende om de eventuele angst bij jonge kinderen weg te nemen. Ook duurt het moment bewust niet langer dan nodig.

Naderhand vond dochterlief het zelfs het mooiste moment uit de show, enkel kan ik het niet omschrijven omdat het dan teveel verraad van de inhoud. Het was erg indrukwekkend 😉 .

Liefst had dochterlief de tweede voorstelling van Theatermusical Pinokkio, na die van ons, weer gaan bekijken, zo intens was ze gefascineerd geraakt van Pinokkio en wat er in ruim een uur tijd in ‘up-tempo’ voorbij was gegaan. Ook als volwassenen zaten wij behoorlijk vol indrukken van alle zang, dialogen, vrolijke kleuren, wisselende decors en de grote snelheid waarmee je van het een naar het ander werd verplaatst in het verhaal. Logisch dus dat de dametjes dat ook hadden.

Na het buffet hebben we ze nog wat samen laten spelen om de energie kwijt te kunnen en zijn we daarna weer huiswaarts gegaan. De tijd was deze middag echt omgevlogen. Al is dat altijd als je het intens naar je zin hebt! We kijken nu al uit naar een volgende keer dat we naar een sprookjesmusical van de Efteling mogen.

Mocht je de Theatermusical Pinokkio ergens in Nederland gaan bekijken dit theaterseizoen, heel veel plezier toegewenst!

Disclaimer: deze impressie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten