|

Impressie: Margriet Winter Fair 2015

EXTRA WINACTIE = GESLOTEN

(vanwege ziekte kan ik zelf niet gaan en gun mijn kaarten aan een liefhebster.)

Wil jij alsnog graag deze week nog naar Margriet Winter Fair (t/m 19 november) in de Jaarbeurs in Utrecht. Doe mee! Lees onderaan hoe je kunt meedoen!

Gastblog Saskia: Impressie: Margriet Winter Fair 2015

Vrijdag ben ik samen met mijn moeder gezellig een dagje op stap geweest naar Margriet Winter Fair. Barbara van Only by me heeft mij gevraagd om hierover een verslag te schrijven voor haar site. (Hartelijk dank Saskia! Helaas ben ik te ziek om zelf te gaan, jij was één van de gelukkige winnaars en zo lief om een gastblog te schrijven!)

Beginnen met koffie en thee

2

1
Om 10 uur ging de beurs open en net iets daarna kwamen wij de Margriet Winter Fair in de jaarbeurs in Utrecht binnen. Omdat mijn moeder en ik allebei bijna een uur hadden gereisd begonnen we de dag met een kopje koffie. In hal 2 stond deze leuke koffiewagen waar we even zijn gaan zitten. Omdat meerdere dames wilden beginnen met een bakje koffie was het wel even zoeken naar een stoel om te zitten. Maar daarna konden we rustig onder het genot van een bakje koffie in het programma boekje van de Margriet Winter Fair kijken. Zo zagen we dat Leonie Meijer en de 3J’s op zouden treden later op de dag. Die wilden we allebei wel zien.

Op de foto bij Disaronno

3

Veel vriendinnen, zussen en moeders met (volwassen) dochters waren naar de beurs gekomen om er een leuke dag van te maken. Er waren veel stands met schoenen, tassen en kleding. Maar er waren ook genoeg stands met kerstartikelen.
Bij diverse stands kon je wat proeven. Zo kon je bij de Maza stand, diverse smaken van Maza Hoemoes proberen. Er was ook een stand met drie verschillende soorten heksenkaas. De gewone heksenkaas blijft toch echt mijn favoriet. Erg lekker op brood, op een toastje of met bugles chips. Er stond ook een standje van Quaker met ontbijtgranen. Ik heb de versie Granola geprobeerd. Dit is ook wel eentje die ik zelf lekker vond en misschien ook een keertje zal kopen. Bij Disaronno kon je niet alleen een drankje proeven maar ook op de foto. Deze leuke dag moest natuurlijk ook even worden vastgelegd.

Villa Margriet

4

Elke dag zijn in de huiskamer van Villa Margriet diverse schrijfsters die interviews geven. Wij zijn naar het interview van Esther Verhoef geweest. Leuk om zo de schrijfster achter het boek een beetje te leren kennen. En ze vertelde ook hoe ze het verhaal schreef en wat voor research ze had gedaan. Zo heeft ze bijvoorbeeld een dag meegelopen in het ziekenhuis voor haar laatst uitgekomen boek Lieve Mama. Met dit boek is ze ook genomineerd voor de NS publieksprijs, een prijs die ze zelf een erg belangrijke prijs vindt. En een prijs die ze graag nog een keertje zou willen winnen. Ze is nu voor de 7de keer genomineerd. Ze heeft hem een keer eerder gewonnen met haar boek Deja Vu. Na het interview was er ook nog ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Interview Esther Verhoef – Lieve Mama

5

Naast de interviews met de schrijvers/schrijfsters zijn er ook nog signeersessies. Zo kan je in de boekhandel naast de huiskamer van Villa Margriet een boek kopen van de desbetreffende schrijver/schrijfster en deze laten signeren. Of je kan natuurlijk ook je van thuis meegenomen boek laten signeren.

Workshops

6

Er waren veel workshops waar je aan kon deelnemen. Zoals je hier op de foto ziet een dromenvanger maken. Hiervoor moest je je wel eerst inschrijven. Maar er waren nog veel meer workshops zoals kruidenbadje, cakepops en chocoladeharten maken,

Margriet Kooktheater

7

En er zijn ook elke dag kookdemonstraties.

Optreden Leonie Meijer

8

Als afsluiter van onze dag zijn we naar de optredens van Leonie Meijer en de 3J’s geweest. Leonie Meijer is bekend geworden door haar deelname aan The Voice of Holland in 2010-2011. Ze zong oude bekende liedjes en nummers van haar nieuwe theatertour. Ook de 3J’s zongen nummer van hun nieuwe album 7 die sinds deze vrijdag in de winkels ligt. Maar ook wat oude bekende nummers.

Ik heb een hele leuke dag met mijn moeder gehad op Margriet Winter Fair. Zelf heb ik niks gekocht maar wel leuke ideeën opgedaan voor de kerst en lekkere dingen kunnen proeven. Zeker een leuke dagje uit om te onthouden voor volgend jaar. En zeker een aanrader, als je nog niet bent geweest, om er dit jaar er nog naar toe te gaan.

De extra winactie

Helaas, ik ben gevloerd door een hevige verkoudheid met wat griepverschijnselen en niet in staat deze week zelf te gaan en zelf de verslaglegging te doen. Super fijn Saskia dat jij dit voor mij wilde doen! Dus nu heb ik twee kaartjes in mijn bezit die ik niet ga gebruiken en daar liever een liefhebster blij mee maak. Wil jij er deze week, maandag, dinsdag of woensdag nog naar toe. Doe mee, met deze last minute Winactie.

De actie sluit morgenochtend 10 uur, dus je kan zelfs morgen er nog naar toe.

Hoe doe je mee:

  1. Reageer met je naam en mail, en dat je graag daarheen wil.
  2. Deel het bericht op Facebook en/of Twitter.
  3. Like de Facebook Pagina van Onlybyme.
  4. Morgen  maandag 16 november, stuur ik voor 11 uur de winnaar de mail toe die naar de kaartjes gaat.
  5. Punt 1 is verplicht, de rest zijn extra winkansen!

Hopelijk kan ik iemand blij maken met nog een kans om er gratis naar toe te kunnen! Na de impressie van Saskia baal ik nog meer dat ik zelf niet kan gaan! Hatsjoe!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten