Impressie Legoland Discovery Centre Oberhausen

Een dagje naar Oberhausen is vanaf Nederland heel goed te doen. Het is vanaf de grensovergang bij Venlo slechts een half uur (ongeveer) rijden. Eenmaal in Oberhausen is het een aanrader om richting CentrO te rijden en daar behalve je shophart ophalen, ook eens Sea Life en Legoland Discovery Centre te bezoeken. Dit zijn parken die niet mega groot zijn en goed te combineren op 1 dag met een gezin.

Deze impressie gaat over Legoland Discovery Centre en als bonus mag ik een gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) blij maken met gratis toegangstickets via een winactie. 

IMG_8362

Legoland Discovery Centre

Bijna iedere volwassene heeft vroeger met Lego gespeeld en onze kinderen zijn nog altijd even verzot op dit geweldige speelgoed. Dus Legoland Discovery Centre lonkte al enige tijd naar ons voor een bezoek. Gister was het zover. Samen met kanjer en dochterlief vertrokken we gisterochtend richting Oberhausen.

Goed bereikbaar per auto

CentrO, waar ook Legoland Discovery Centre zich bevindt, is zeer goed aangegeven. Het ernaar toe rijden is dan ook totaal geen probleem.

Route: Vanaf de A67 bij Venlo de grens over, Duisburg aanhouden tot je de borden voor Oberhausen ziet. Volg de borden ‘Zentrum’ en dan snel genoeg de borden richting CentrO.

Het zal vanaf andere grensovergangen niet veel ingewikkelder zijn vermoed ik. Bij CentrO is het gratis parkeren, in mijn ogen een groot pluspunt. (Kunnen ze in Nederland iets van leren!) Verder zijn er mega veel parkeergarages te vinden. Onze route bracht ons in parkeergarage 2. Vandaar is het slechts een paar minuten lopen (negeer hierbij de wandelroute die je helemaal om het complex heen stuurt, want je kan gewoon binnendoor).

Legoland Discovery Centre

Impressie Legoland Discovery Centre

Eenmaal gearriveerd wacht een mega giraf de gasten buiten op, uiteraard wilde dochterlief er graag mee op de foto.

De locatie

Binnen is het even wachten bij de kassa, en daarna verzamel je je met een groep bezoekers voor de ingang. De toegang tot Legoland Discovery Centre is enkel mogelijk in het bijzijn van minimaal 1 kind, daar Legoland Discovery Centre echt op kinderen gericht is. Al geniet je als volwassene zeker mee tijdens je verblijf hier gedurende 2 à 3 uur. De locatie is geheel binnen, dus gedurende het hele jaar te bezoeken. Door de kleine omvang is het voor elk kind te belopen en kan het wel soms wat druk aanvoelen, zeker in vakantieperiodes. Mocht je zelf niet goed tegen drukte kunnen, dan is een planning buiten de Duitse vakantieweken aan te bevelen.

Hoe wordt Lego gemaakt?

Je gaat per groep bezoekers naar binnen en hoort in kindertaal hoe een legoblokje tot stand komt. De voertaal is Duits, maar ook Engels is mogelijk voor mensen die de Duitse taal niet machtig zijn. De kinderen worden uiteraard betrokken in de uitleg.

Legoland Discovery Centre

Deze uitleg duurt een aantal minuten en daarna kom je in de rest van Legoland Discovery Centre binnen. Je kan dan zelf kiezen wat je wanneer doet.

Schieten voor punten en vechten tegen slechteriken.

Wij gingen gelijk genieten van een leuk opgezet parcours waar je in een wagentje plaatsneemt (max. 4 personen) die met een rustige gang rondrijdt. Onderweg mag je zelf gaan schieten op schijven die punten opleveren en op de beeldschermen meevechten om de slechteriken te verslaan. Erg leuk om te doen. Je kan aan het einde zien wie de meeste punten heeft gescoord.

Legoland Discovery Centre

Door de kleinschalige opzet kan je heel snel van de ene bezigheid naar de volgende. Kinderen worden goed beziggehouden doordat ze nergens lang hoeven te wachten en lekker kunnen spelen. Uiteraard bezochten we de Lego miniatuurwereld en ook de speciaal ingerichte hoek die geheel in het thema van Starwars staat op dit moment. Velen zullen deze helden herkennen (jong en oud).

Lego in het klein

Starwars

De fans zullen hier hun helden van Starwars vinden, ook Darth Vader ontbreekt niet.

De 4D bioscoop legofilm: Chima

Een 3D film met als extra 4de toevoeging het ervaren van de weersomstandigheden die letterlijk worden gevoeld. Niet dat je kleddernat wordt hoor, wees gerust! Het geeft een extraatje bij het verhaal van de legofilm: Chima.

Dochterlief (5,5) vond de film niet fijn, is duidelijk nog geen fan van 3D kijken. Het ook nog ervaren van het weer maakte het geheel als een moment om diep in mama’s armen te kruipen, maar veel kinderen om ons heen vonden het een geweldige ervaring.

Horeca

De horeca is gericht op koffie en iets erbij. Er zijn broodjes, appels, vers gemaakte wafels, ijsjes en andere zoetigheden verkrijgbaar in combinatie met fris en koffie. Hele maaltijden kunnen hier niet worden genuttigd. Dit is echter geen probleem te noemen, want eenmaal Legoland uit loop je tegen tal van terrassen aan waar je daarvoor goed terecht kunt. De terrassen liggen deels aan het water en zien er gezellig uit. Het eten in Duitsland is erg lekker en de prijzen niet duurder dan in Nederland. Overigens vond ik de prijzen in de horeca van Legoland erg schappelijk.

Onze bestelling: 2 drankjes, een koffie, 2 verse wafels en een twix bracht het totaal op nog geen 10 euro. 

Zelf met lego spelen

Uiteraard ontbreekt de mogelijkheid om zelf te gaan bouwen niet. Er is duplo voor de allerkleinsten. Lego Friends voor de meiden en de jongen en meiden kunnen zelf een raceauto bouwen en deze op een parcours testen. Het was helaas te druk om dit ook zelf te doen. Wel hebben we lekker een tijdje zitten bouwen in Lego Friends en ging dochterlief graag met haar vriendinnen op de foto.

Legoland Discovery Centre

 

Je kan ook nog in een soort trapfiets legoattractie in het thema Harry Potter. Deze vrienden die ervoor stonden, heb ik uiteraard als Harry Fan vastgelegd. De attractie zelf was lastig fotograferen.

IMG_8363

Ook deze ridder/joker/nar was erg leuk gemaakt. Uiteraard zijn er nog meer beelden te vinden in Legoland Discovery Centre en ik vraag me af hoe lang de makers zijn bezig geweest met het bouwen van deze mega figuren?!

IMG_8326

Dochterlief krijgt de verslaving van Kanjer al te pakken. Formule 1 en auto’s 🙂 De foto is wat gehaast genomen. IMG_8322

Naast hetgeen hierboven aan de orde is geweest hebben we het spelen in de klimtoestellen achterwege gelaten vanwege de drukte en ook de workshop modelbouwen en iets met Ninja’s hebben we laten gaan. Door de drukte zijn we na ongeveer 2 uur weer vertrokken. Toch is het echt een ervaring die Lego fans gelukkig zal stemmen.

Voor extra informatie verwijs ik je graag naar de website van Legoland Discovery Centre zelf.

Graag gunt Onlybyme een ander gezin ook deze ervaring. Doe je mee met de winactie?

Winactie Legoland Discovery Centre

Win als (groot)ouder voor jouw gezin 4 entreekaarten voor Legoland Discovery Centre. Hou er rekening mee dat er minimaal 1 kind aanwezig dient te zijn om toegang te krijgen tot Legoland Discovery Centre.

Let op: Vanwege de schoolvakantie die in andere regio’s eerder is afgelopen, loopt deze winactie tot aanstaande zaterdag 6 augustus middernacht. De winnaar krijgt zondag of maandag bericht.

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
 • Geef aan dat je deze kaarten wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
 • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Legoland Discovery Centre.

Comments

 1. Josephine says:

  Wauw… dit is een gave winactie!!! 😍 Mijn jongens willen al een tijdje heel erg graag naar Legoland. Wij doen graag mee dus 😃

 2. Marian Zw. says:

  Super leuk! Daar wordt je gewoon weer kind. Ik maak ook graag kans. Denk alleen dat de datum van 6 juli niet klopt,in de tekst. Deel op twitter!

 3. Ingrid Dijk-Hopster says:

  Dat zou ik erg leuk vinden, kunnen de heren lekker naar legoland en ik lekker shoppen hihi. Dat is toch een win win situatie.
  Ik volg natuurlijk via fb, bloglovin en instagram en deel even op fb mee

 4. Anke says:

  Ja dat zou tof zijn voor onze lego bouwers Job en cas! Ik doe graag mee!

 5. Kristel says:

  Zo leuk om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en dat niet ver van ons vandaan. Lijkt me erg leuk om heen te gaan met onze dochter em haar neef. Die kijken beide de ogen uit.
  Ik zal het ook op facebook delen.

 6. Marjon says:

  Ik doe graag mee voor mijn twee neefjes, Job en Cas!
  Leuke win actie 😀

 7. gea says:

  Super👌heb 2 jongens die dol zijn op bouwen. Mijn dochter zal net zo genieten van een dagje buitenland. Duimen maar.

 8. Nicole says:

  Super leuk voor met de kids naar toe te gaan.

 9. Nicol meewis says:

  Ohhh wat een kei gave winactie zeg!! Ons zoontje van bijna 6 vraagt al een jaar lang,mama/papa gaan wij een keer naar legoland? Dan kan ik zien hoe alles wordt gemaakt en alle mooie LEGO stukken zien.
  Een te gekke actie waarbij ik zeker weet dat als we winnen ons zoontje een gat in de lucht springt ;).
  Deel het bericht op fb.

 10. Sandra says:

  Zouden onze kids super blij van worden. We gaan heeeel hard duimen!

 11. Sharony says:

  Wauwie dat zou een te gek uitje zijn met onze zoon en natuurlijk ook stiekem heel leuk voor papa samen zitten ze soms de hele dag met de lego te spelen en wat is er dan mooier om legoland mee te mogen maken dus waag graag een kansje voor mijn lieverds

 12. Mats says:

  Super actie wat wil een kind en papa nog meer

 13. jacqueline says:

  Wauw dat ziet er fantastisch uit!

 14. Aniek says:

  Ik doe graag mee om deze kaartjes te winnen.

 15. Brit Weijers says:

  Ik wil graag en heb gedeeld

 16. elisabeth maria martina says:

  mijn kleinzoon gaat uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 17. Karin says:

  Ik doe graag mee met deze leuke actie

 18. Thea says:

  Legoland vonden we geweldig maar dat is wel erg ver rijden. Ik wist niet dat er ook zoiets superleuks met Lego in Oberhausen was. Ik doe dus graag mee voor een geweldig dagje uit. Ik heb gedeeld op FB

 19. Leuk; ik doe graag mee om mijn kids te verrassen hiermee. Gek genoeg zoek ik voornamelijk op uitjes in NDL terwijl wij vlakbij Venlo wonen! Ik volg via fb. liefs melissa

 20. Ik wil daar ook wel heen😊

 21. mamasliefste says:

  Dat ziet er superleuk uit! Mijn meiden zijn gek op Lego Friends en Elves en zouden zo’n uitje dus zeker erg leuk vinden

 22. iulia van empel-stamate says:

  Ik doe graag mee vooral voor mijn zoontje en mijn man die gek op Lego zijn .

 23. Mira Schuttevaar says:

  Wat een superleuke actie! Daar zal ik zoonlief en papa heel erg blij mee maken! Ze zijn dol op Lego en bouwen samen geweldige dingen! 😍

 24. Maria says:

  Je bent nooit te oud voor Lego! Vroeger als kind heel veel en lang mee gespeeld en nu mijn 2 zoontjes. Wat zouden ze het gaaf vinden om te zien waar lego gemaakt wordt en op avontuur te gaan in het discovery centre.

 25. Michael noo says:

  Super gaaf!! Zouden hier graag is naar toe willen gaan.. Doe heel erg super graag mee

 26. anica aarts says:

  Wil deze heel erg graag winnen!

 27. Jade says:

  Ja, superleuk! Doe graag mee!

 28. Z. Kumru says:

  Ja, graag!!!!

 29. Mieke Mennen-Venner says:

  Oh wat n gave actie, daar wordt onze Guus heel blij van! Ik doe heel graag mee om deze kaarten te winnen!

 30. Anton Hompe says:

  ik doe mee voor mijn kinderen en kleinkinderen ..dus nog even kiezen wie ik er mee kan blij maken ……..deze actie is tof en wij Ollanders houden van goedkoop en voordelig parkeren dus ik doe mee en wens iedereen veel suc6 en win plezier met deze Winactie Legoland Discovery Centre .

 31. Jan says:

  Super om dit met z’n allen te aan beleven !

 32. Wauw! Toch wel eens leuk om te zien! 🙂

 33. Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor de kinderen, zit er prachtig uit.

  Groetjes Anneliese

 34. minimaal een kind.. dat is even slikken zowel voor mij (Opa) als de vader van mijn kleinkinderen.. Allemaal erfelijk belast met het LEGO virus.. maar een begrijpelijke eis.. Leuke invulling van de zomervakantie..

 35. Heidie van der Steeg says:

  Dat zouden we fantastisch vinden, om deze zomervakantie (wij hebben hier gelukkig nog 4 weken, de kinderen dan…) een dag naar Legoland discovery centre te gaan. Man en zoon zijn hele grote Lego fans. Ik weet zo wel wat mijn zoon het gaafste zal vinden, die rode Lego formule 1 auto! En al helemaal als je daar even in mag zitten! Mijn dochter en ik vinden Lego ook leuk, zeker om te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.