IMG 8326
| | | |

Impressie Legoland Discovery Centre Oberhausen

Een dagje naar Oberhausen is vanaf Nederland heel goed te doen. Het is vanaf de grensovergang bij Venlo slechts een half uur (ongeveer) rijden. Eenmaal in Oberhausen is het een aanrader om richting CentrO te rijden en daar behalve je shophart ophalen, ook eens Sea Life en Legoland Discovery Centre te bezoeken. Dit zijn parken die niet mega groot zijn en goed te combineren op 1 dag met een gezin.

Deze impressie gaat over Legoland Discovery Centre en als bonus mag ik een gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) blij maken met gratis toegangstickets via een winactie. 

IMG_8362

Legoland Discovery Centre

Bijna iedere volwassene heeft vroeger met Lego gespeeld en onze kinderen zijn nog altijd even verzot op dit geweldige speelgoed. Dus Legoland Discovery Centre lonkte al enige tijd naar ons voor een bezoek. Gister was het zover. Samen met kanjer en dochterlief vertrokken we gisterochtend richting Oberhausen.

Goed bereikbaar per auto

CentrO, waar ook Legoland Discovery Centre zich bevindt, is zeer goed aangegeven. Het ernaar toe rijden is dan ook totaal geen probleem.

Route: Vanaf de A67 bij Venlo de grens over, Duisburg aanhouden tot je de borden voor Oberhausen ziet. Volg de borden ‘Zentrum’ en dan snel genoeg de borden richting CentrO.

Het zal vanaf andere grensovergangen niet veel ingewikkelder zijn vermoed ik. Bij CentrO is het gratis parkeren, in mijn ogen een groot pluspunt. (Kunnen ze in Nederland iets van leren!) Verder zijn er mega veel parkeergarages te vinden. Onze route bracht ons in parkeergarage 2. Vandaar is het slechts een paar minuten lopen (negeer hierbij de wandelroute die je helemaal om het complex heen stuurt, want je kan gewoon binnendoor).

Legoland Discovery Centre

Impressie Legoland Discovery Centre

Eenmaal gearriveerd wacht een mega giraf de gasten buiten op, uiteraard wilde dochterlief er graag mee op de foto.

De locatie

Binnen is het even wachten bij de kassa, en daarna verzamel je je met een groep bezoekers voor de ingang. De toegang tot Legoland Discovery Centre is enkel mogelijk in het bijzijn van minimaal 1 kind, daar Legoland Discovery Centre echt op kinderen gericht is. Al geniet je als volwassene zeker mee tijdens je verblijf hier gedurende 2 à 3 uur. De locatie is geheel binnen, dus gedurende het hele jaar te bezoeken. Door de kleine omvang is het voor elk kind te belopen en kan het wel soms wat druk aanvoelen, zeker in vakantieperiodes. Mocht je zelf niet goed tegen drukte kunnen, dan is een planning buiten de Duitse vakantieweken aan te bevelen.

Hoe wordt Lego gemaakt?

Je gaat per groep bezoekers naar binnen en hoort in kindertaal hoe een legoblokje tot stand komt. De voertaal is Duits, maar ook Engels is mogelijk voor mensen die de Duitse taal niet machtig zijn. De kinderen worden uiteraard betrokken in de uitleg.

Legoland Discovery Centre

Deze uitleg duurt een aantal minuten en daarna kom je in de rest van Legoland Discovery Centre binnen. Je kan dan zelf kiezen wat je wanneer doet.

Schieten voor punten en vechten tegen slechteriken.

Wij gingen gelijk genieten van een leuk opgezet parcours waar je in een wagentje plaatsneemt (max. 4 personen) die met een rustige gang rondrijdt. Onderweg mag je zelf gaan schieten op schijven die punten opleveren en op de beeldschermen meevechten om de slechteriken te verslaan. Erg leuk om te doen. Je kan aan het einde zien wie de meeste punten heeft gescoord.

Legoland Discovery Centre

Door de kleinschalige opzet kan je heel snel van de ene bezigheid naar de volgende. Kinderen worden goed beziggehouden doordat ze nergens lang hoeven te wachten en lekker kunnen spelen. Uiteraard bezochten we de Lego miniatuurwereld en ook de speciaal ingerichte hoek die geheel in het thema van Starwars staat op dit moment. Velen zullen deze helden herkennen (jong en oud).

Lego in het klein

Starwars

De fans zullen hier hun helden van Starwars vinden, ook Darth Vader ontbreekt niet.

De 4D bioscoop legofilm: Chima

Een 3D film met als extra 4de toevoeging het ervaren van de weersomstandigheden die letterlijk worden gevoeld. Niet dat je kleddernat wordt hoor, wees gerust! Het geeft een extraatje bij het verhaal van de legofilm: Chima.

Dochterlief (5,5) vond de film niet fijn, is duidelijk nog geen fan van 3D kijken. Het ook nog ervaren van het weer maakte het geheel als een moment om diep in mama’s armen te kruipen, maar veel kinderen om ons heen vonden het een geweldige ervaring.

Horeca

De horeca is gericht op koffie en iets erbij. Er zijn broodjes, appels, vers gemaakte wafels, ijsjes en andere zoetigheden verkrijgbaar in combinatie met fris en koffie. Hele maaltijden kunnen hier niet worden genuttigd. Dit is echter geen probleem te noemen, want eenmaal Legoland uit loop je tegen tal van terrassen aan waar je daarvoor goed terecht kunt. De terrassen liggen deels aan het water en zien er gezellig uit. Het eten in Duitsland is erg lekker en de prijzen niet duurder dan in Nederland. Overigens vond ik de prijzen in de horeca van Legoland erg schappelijk.

Onze bestelling: 2 drankjes, een koffie, 2 verse wafels en een twix bracht het totaal op nog geen 10 euro. 

Zelf met lego spelen

Uiteraard ontbreekt de mogelijkheid om zelf te gaan bouwen niet. Er is duplo voor de allerkleinsten. Lego Friends voor de meiden en de jongen en meiden kunnen zelf een raceauto bouwen en deze op een parcours testen. Het was helaas te druk om dit ook zelf te doen. Wel hebben we lekker een tijdje zitten bouwen in Lego Friends en ging dochterlief graag met haar vriendinnen op de foto.

Legoland Discovery Centre

 

Je kan ook nog in een soort trapfiets legoattractie in het thema Harry Potter. Deze vrienden die ervoor stonden, heb ik uiteraard als Harry Fan vastgelegd. De attractie zelf was lastig fotograferen.

IMG_8363

Ook deze ridder/joker/nar was erg leuk gemaakt. Uiteraard zijn er nog meer beelden te vinden in Legoland Discovery Centre en ik vraag me af hoe lang de makers zijn bezig geweest met het bouwen van deze mega figuren?!

IMG_8326

Dochterlief krijgt de verslaving van Kanjer al te pakken. Formule 1 en auto’s 🙂 De foto is wat gehaast genomen. IMG_8322

Naast hetgeen hierboven aan de orde is geweest hebben we het spelen in de klimtoestellen achterwege gelaten vanwege de drukte en ook de workshop modelbouwen en iets met Ninja’s hebben we laten gaan. Door de drukte zijn we na ongeveer 2 uur weer vertrokken. Toch is het echt een ervaring die Lego fans gelukkig zal stemmen.

Voor extra informatie verwijs ik je graag naar de website van Legoland Discovery Centre zelf.

Graag gunt Onlybyme een ander gezin ook deze ervaring. Doe je mee met de winactie?

Winactie Legoland Discovery Centre

Win als (groot)ouder voor jouw gezin 4 entreekaarten voor Legoland Discovery Centre. Hou er rekening mee dat er minimaal 1 kind aanwezig dient te zijn om toegang te krijgen tot Legoland Discovery Centre.

Let op: Vanwege de schoolvakantie die in andere regio’s eerder is afgelopen, loopt deze winactie tot aanstaande zaterdag 6 augustus middernacht. De winnaar krijgt zondag of maandag bericht.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je deze kaarten wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Legoland Discovery Centre.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten