20170728 135842 e1501408325575
|

Impressie Julianatoren tijdens de AFAS Sprookjesweken

Ben jij al eens in Koningin Julianatoren te Apeldoorn geweest met je gezin? Een van de leukste pretparken midden in Nederland gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar? Waar kinderen vanaf 4 jaar al heel veel zelfstandig kunnen genieten en papa en mama kunnen toekijken terwijl hun kroost zich uitleeft in een van de vele attracties speciaal voor kinderen?

09.persfotoshow

 

Wij, Riana en ik, waren 2 jaar geleden al met veel enthousiasme thuisgekomen van een dag genieten in Julianatoren en schreven er deze review over vol foto’s.  Riana was toen 4,5 jaar en genoot volop! Ze kon al heel veel zelf zonder mama die mee ging in alle attracties. Sterker nog, soms mocht ik niet eens mee. Niet toegestaan voor ouders! Nu 2 jaar later hoefde ik vrijwel nergens meer in daar dametje inmiddels ruim boven de 1.20 meter is en veel alleen durft, maar ging ik toch voor de gezelligheid nog af en toe mee.

Een persoonlijke impressie van onze dag in Julianatoren tijdens de AFAS Spookjesweken

Deze zomer kan je nog t/m 20 augustus genieten van de AFAS Sprookjesweken in Koningin Julianatoren. In deze impressie laten we je zien wat je zoals kunt beleven deze weken in Julianatoren inclusief nog twee hele speciale sprookjesdagen! Daarnaast zijn er ook voor de niet-sprookjesliefhebbers heel veel leuke attracties die standaard op je wachten bij elk bezoek. Wij hebben een mix van beiden toegepast afgelopen vrijdag en een onvergetelijke dag beleefd. Riana vroeg dan ook meteen toen we vertrokken: “Wanneer gaan we weer?”

De dag begon uiteraard met Jul en Julia die ons welkom heten bij binnenkomst in het park, een 10 minuten durend vrolijk welkom heten met dans en muziek en uitleg van wat er deze dag te doen valt in Julianatoren.

Julianatoren

Daarna popelde dametje om het park te gaan verkennen, want ze kon zich nog goed haar eerste bezoek aan Julianatoren herinneren van 2 jaar geleden. Ditmaal was er duidelijk een groot verschil: ze had mama amper meer nodig. Feitelijk mocht ze alles alleen, maar slechts enkele malen wilde ze mama erg graag erbij. Samen genieten is en blijft leuk dus mama ging mee in bepaalde attracties en tussendoor genoot dametje alleen, terwijl mama toekeek van dichtbij of vanaf een afstandje op één van de terrasjes.

Zo was het ditmaal ook voor mama een soort vrije dag. Ik kon af en toe echt even puur genieten van toekijken en op andere momenten weer samen intens plezier hebben. Dametje had hoe dan ook de dag van haar leven, want ze kon vele malen in attracties rennen en daarna vertellen aan mama waar ze daarna in ging en weg was ze weer.

Julianatoren is kleinschalig opgezet en daardoor overzichtelijk voor kind en ouder!

Doordat alle attracties dichtbij elkaar liggen kan je kind al vanaf 6 jaar zelf op onderzoek uit als je goed overlegt wat op welk moment mag. Zo kon Riana echt kiezen: ik ga nu hier en daarna daar in. De regel was, ergens in en dan even komen melden waar je daarna in gaat. Heus zag mama het wel, maar zo kreeg zij het gevoel dat ze zelf mocht kiezen en toch ook mama op de hoogte hield. Ideaal in het oefenen van vrijheid geven. 😉

Uiteraard was het reuzenrad iets wat we samen deden, ditmaal voor de eerste keer!

Julianatoren

Heel eerlijk: deze mama vond ook het best hoog, maar ik ben dan ook in het bezit van hoogtevrees. Het uitzicht over het park was mooi en de angstige gedachten waard, maar of ik ook ooit ergens in een groot reuzenrad durf te gaan???

Julianatoren

Julianatoren

Het sprookjesconcert wilden we uiteraard niet missen!

Deze weken zijn er speciaal vanwege de AFAS Sprookjesweken veel extra’s in het park te beleven. Wat je dan zeker niet wilt missen is het sprookjesconcert.

Inhoud voorstelling

Er wordt een speciaal bal georganiseerd omdat het feest is in Julianatoren en iedereen is uitgenodigd. Fien de gemene tovenares is er niet bij maar dat vindt ze duidelijk niet leuk en tovert al het snoepgoed weg. Hans & Grietje gaan samen met de kinderen en andere sprookjeshelden op zoek naar de antwoorden op de drie vragen die Fien heeft achtergelaten als enige mogelijkheid om het snoepgoed terug te krijgen. Lukt het ze om samen met de kinderen de raadsels op te lossen?

JT2017 Sprookjesweken Sprookjesconcert 02

Riana genoot, op de foto met de sterren van de voorstelling wilde ze niet, want er was een hele lange rij (in haar bewoording) en ze wilde veel liever weer gaan spelen in het park. De bui die ons bezoek trof toen we in de rij stonden om naar het sprookjesconcert te gaan had inmiddels weer plaats gemaakt voor een zonnetje tussen de wolken door. Dus ik kon haar goed begrijpen, spelen is immers het allerleukste om te doen en ze had al eerder op de foto gestaan met Jul en Julia, twee prinsessen en roodkapje!

Naast het sprookjesconcert is er nog veel meer te doen in het sprookjesthema deze zomerweken:

  • Een Sprookjesspeurtocht. Je kan elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur alle sprookjesvrienden vinden in een speurtocht. Bemachtig alle letters en ontdek het magische woord, zodat je jouw naam mag schrijven in het grote Sprookjesvriendenboek van de Koningin!
  • Zing mee met mevrouw Suikerspin als ze draait aan het rad met de leukste hits van Jul & Julia tijdens de Jul & Julia Sing-a-Long!
  • Je mag deze weken verkleed naar Julianatoren komen en meedoen met de sprookjescatwalk. Misschien win je wel iets heel moois?
  • Houd jij van dansen? Dans mee op het Prinsen- en Prinsessenbal samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en uiteraard Jul & Julia.

TIP: De dag dat je het park bezoekt is online op de website van Julianatoren te zien met wat er die dag wanneer wordt aangeboden. Best handig om even wat tijden in herinnering te nemen en ook de locatie in het park erbij! Hiermee maakte deze mama een kleine vergissing, waardoor we iets zijn misgelopen en later op de dag nogmaals konden plannen! 😉

Daarnaast zijn er nog 2 hele speciale dagen deze zomer om extra in de gaten te houden!

Sneeuwwitje – op 5 augustus is er tijdens de zomeravond in Julianatoren een mini-musical te bekijken van Sneeuwwitje van 30 minuten. Meneer Kaasgaaf vertelt het verhaal van dit zeer bekende sprookje en wordt daarbij ondersteunt door de oorspronkelijke karakters uit de familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment.

Hans & Grietje – op zaterdag 12 augustus is er tijdens de zomeravond in Julianatoren een mini-musical te bekijken van Hans & Grietje van 30 minuten. Ook deze avond vertelt Meneer Kaasgaaf het verhaal van dit eveneens bekende sprookje en wordt daarbij ondersteunt door de oorspronkelijke karakters uit de familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment.

Ook Piano & Co, een zeer flexibele en uitdagende (piano) show,  zijn van de partij tijdens de zomeravonddagen van Julianatoren. Mocht je van plan zijn nog deze zomer een bezoek te brengen aan Julianatoren, probeer te kijken of deze dagen in de agenda matchen!

Spelen spelen en spelen!

Kort samengevat was dat de rest van onze dag. Uiteraard heb ik vele foto’s geschoten voor ons persoonlijke archief maar ik kan het niet laten er nog elke te delen.

Het park is echt in mijn ogen ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd van 3-10 jaar. Vanaf 6 jaar kan je je kinderen al gedeeltelijk loslaten, iets ouder in mijn ogen geheel, zolang er maar overleg is waar wie is en waar weer te verzamelen.

Wanneer gaan we weer?

Feitelijk dacht niet enkel Riana bij vertrek wanneer gaan we weer! Het is echt een top park met opgroeiende kinderen waar ze veilig en naar hartenlust kunnen spelen. Het eten is betaalbaar en vergelijkbaar met andere parken. Het aanbod in keuzes is zelfs groter! Tref je op de dag een bui dan zijn er schuilmogelijkheden. Is het erg zonnig, dan zijn er genoeg parasols om onder te verdwijnen. Kortom een park dat op mijn favoriete lijst zou staan voor een jaarabonnement, als we iets dichterbij zouden wonen! (Voor ons anderhalf uur rijden zonder files, wat helaas op de route veelvuldig voorkomt, maar niet tijdens deze zomerweken!)

Krijg jij al zin om ook een dagje met je gezin hier door te gaan brengen? Het spijt me oprecht als we jullie hebben aangestoken met het Jul & Julia virus! Maar eerlijk is eerlijk, het is dan ook wel een erg leuk park om eens naar toe te gaan als je overweegt een uitstapje met het hele gezin te maken! 😉

Winactie – 4 toegangskaarten voor Julianatoren gesloten

Namens Julianatoren mag Onlybyme een gezin blij maken met 4 toegangskaarten. Wil jij graag met jouw gezin of jouw kleinkinderen hier naar toe, of wil je iemand verrassen met deze kaarten? Doe mee!

LET OP! Afwijkende deelname voorwaarden en de winactie loopt slechts enkele dagen!

Regels voor deelname:

  1. Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd) onder dit bericht en geef aan in dat je deze toegangskaarten wilt winnen.
  2. Reageer op de Facebookpagina van Onlybyme op de aankondiging van dit bericht dat je mee wilt doen én deel je het bericht daar openbaar en/of tag iemand die je wilt attenderen op deze winactie.

Deze actie loopt bewust maar enkele dagen zodat de winnaar de kaarten al thuis heeft voor 5 augustus en nog maar deze speciale zomeravond toe kan gaan. Meedoen kan tot en met dinsdag 1 augustus!

Je automatisch loot mee als je aan bovenstaande 2 voorwaarden hebt voldaan. Woensdag 2 augustus wordt er contact gezocht met de winnaar! De uitslag wordt ook op de Facebookpagina gedeeld!

Veel succes met winnen toegewenst!

 

 

Disclaimers:

Deze winactie betreft een samenwerking.

Het is niet toegestaan foto’s te gebruiken voor eigen (commerciële) doeleinden, zonder vooraf toestemming te vragen aan de rechtmatige eigenaar.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten