20161227 131539
|

IJsbeelden Festival tot 6 maart 2017 open!

Het IJsbeelden Festival, ben jij er al geweest?

Vorig jaar ging recensente Wendy met haar gezin naar het IJsbeelden Festival te Zwolle en had ze daar een unieke beleving met haar gezin. Dit jaar is het festival verplaatst naar onze hoofdstad, Amsterdam. Nadat Wendy mij vorig jaar vertelde dat het ‘echt’ iets was om eens te zien, ben ik dit jaar dan ook zelf gegaan. 

IJsbeelden Festival

Impressie IJsbeelden Festival

Goed bereikbaar

Het festival is goed te bereiken en overal in de directe omgeving zijn diverse parkeergarages te vinden. Het bezoek aan de IJsbeelden Festival is super goed te combineren met een shopmiddag in de directe omgeving of een ander uitstapje in de hoofdstad. (Wel goed onthouden waar je je auto parkeert! Een vergissing is zo gemaakt!)

Van Wendy hoorde ik dat er vorig jaar wachttijden waren te Zwolle. In Amsterdam was er op het moment van ons bezoek geen sprake van, we konden vrijwel direct naar binnen. Uiteraard door een sluis heen om de gemoedelijke warme lucht te scheiden van de vrieskou daarbinnen. Op het eerste moment lijkt het goed te doen binnen en dat blijft ook zeker zo als je niet van plan bent foto’s te maken en je handen in je zakken houdt of handschoenen draagt. Enkel was mijn bezoek niet enkel rondkijken, foto’s maken hoorde erbij. 😉

Toen wist ik meteen waarom er handschoenen bestaan die je toch mogelijk maken een touchscreen te bedienen. Dit is zeker een tip om aan te schaffen, mocht je met je smartphone van plan zijn van alles vast te leggen. Hoe dan ook, je vingers onbeschermd een camera laten bedienen is even leuk, maar niet voor lang. De koud wordt extra heftig doorgegeven aan je vingers en die gaan letterlijk pijn doen! Handschoenen dus!

20161227_131423_hdr

Het thema van dit jaar: Muziek

Zodra je binnen bent weet je het thema ook zonder introductie. Van alles over muziek komt voorbij! Afbeeldingen van de grootheden uit de muziekwereld, muziekstromingen en uiteraard instrumenten en muzieknoten. Dit alles begeleidt door muziek op de achtergrond, maar niet dermate luid dat dit storend is, als je van het ene genre naar het andere loopt. Het ondersteunt het geheel, maar oordoppen zijn zeker niet nodig, hooguit beschermers om je oren te verwarmen. 😉

IJsbeelden Festival

Heb je het koud: neem een ‘break’.

Laat de kou je niet weerhouden. Met je ticket mag je namelijk meerdere rondes lopen! Dus is de kou te heftig aan het worden, even doorlopen en je loopt na een opwarmronde in het restaurant gewoon nog een keer naar binnen. Vergeet echter niet een stempel te bemachtigen, anders moet je opnieuw betalen. (TIP)

Buiten de hierboven al getoonde foto’s hieronder nog een verzameling. Uiteraard slechts een selectie van wat er te zien is. 😉

Nog tot en met 5 maart 2017 te bezichtingen in Amsterdam!

Mocht je Amsterdam binnenkort aandoen en nog een uurtje of 2 vrije tijd hebben, ga er heen. Via diverse sites worden regelmatig toegangskaarten met korting aangeboden. (tip)

Speciaal voor kinderen is er een zoektocht

Kinderen willen graag iets te doen hebben als ze iets gaan bekijken. Het IJsbeelden Festival heeft daarover nagedacht en gezorgd voor een speurtocht tussen het ijs. De kinderen worden uitgedaagd om te midden van alle ijsbeelden een tweetal figuren te spotten. Het is ons gelukt er eentje te vinden! Dus waar die tweede verborgen zit, ik hoor het graag. 🙂

Verder hebben ze zelfs een échte glijbaan van ijs. Dat is toch wel iets wat ze graag willen meemaken!

20161227_131955_hdr

Uiteraard is er na de kou in het restaurant warme chocolade melk met slagroom verkrijgbaar. Iets waar wij gretig op ingingen en die stroopwafelkraam aan de ingang had dat goed bekeken. Dus ook nog met een verse stroopwafel en met koekkruimels naar huis. 🙂 (Een mooie herinnering uit mijn eigen jeugd, laat me geen stroopwafelkraam voorbij gaan zonder de kruimels mee te nemen.)

Ben nu al benieuwd wat het thema van volgend jaar zal zijn en of ik dochterlief dan dit moois kan laten zien. (Helaas kon ze er nu niet bij zijn.) De foto’s zeggen meer dan al deze woorden bij elkaar. Ga het zelf zien, aangezien een camera het nooit zo kan weergeven als de werkelijkheid!

Kijk gerust op de website van Het IJsbeelden Festival voor meer informatie.

Ben jij al naar het IJsbeelden Festival in Amsterdam geweest?

Disclaimer: deze impressie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten