|

Impressie: IJsbeelden Festival in Zwolle

Een impressie van een geweldig Festival: het IJsbeelden Festival te Zwolle

Met 275.000 kilo ijs, 275.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -8 graden, weten 40 ijskunstenaars je te betoveren. Een wereldreis maken door een bevroren wereld.

PC290091

Goede bewegwijzering naar het Festival toe

Onze wereldreis begon met een autorit naar Zwolle, best een afstand als je in de buurt van Roermond woont. Bijna 2 uur later kwamen we aan in Zwolle. Bij de afrit stonden al heel duidelijk de borden richting het IJsbeelden Festival. Het kon niet missen en na de afrit stonden de parkeergelegenheden ook al aangegeven, zelfs met verschil tussen gratis of betaald parkeren. Wat een organisatie. We hadden de auto bij het gratis parkeren neergezet en vandaar uit stonden weer andere borden met voetgangers er op, om de weg naar de historische NS-loods aan te geven.

Druk maar gezellig

We kwamen binnen in een heerlijke winterse sfeer. Het was al wat koeler dan buiten maar goed te doen. Dan de wachtrij in, helaas voor ons was het vrij druk, dus we moesten een uur wachten maar door de mooie afbeeldingen, tv schermen met ‘the making of’ , en zelfs een kar met warm drinken in de wachtrij, leek het een stuk korter te duren dan een uur.

Carvers┬®KLAAS JELMERSIXMAFOTOGRAFIE0039
Persfoto van tijdens de opbouw

Naar binnen

Je gaat een soort sluis in om te zorgen dat de warmere lucht niet bij de ijsbeelden kan komen. In die sluis kan je de warme kleding aantrekken, die nodig is om zo lang mogelijk tegen 8 graden vorst te kunnen. En inderdaad het was echt heel koud toen we een halve minuut later in de ijswereld stonden. Maar mooi…ongelooflijk wat een indruk er op je af komt!

IJsbeelden Festival

De ijsbeelden zijn stuk voor stuk geweldig. Je komt gewoon ogen tekort om al dat mooist te bezichtigen. Dus het is maar goed dat je ook gewoon foto’s mag maken, zodat je thuis nog kunt nagenieten. Zolang je tegen de kou kunt, kan je blijven bezichtigingen. Wij zijn ruim een uur binnen geweest en hebben alles gezien, wat er stond langs deze wereldreis. Wat ik persoonlijk het mooiste vond was 2 levensgrote giraffen waar je onderdoor moest lopen. En de ervaring dat je helemaal opgaat in de pracht van de kunstwerken.

Persfoto van de giraffen tijdens de opbouw
Persfoto van de giraffen tijdens de opbouw

Voor het hele gezin

Ook de kinderen hebben zich erg goed vermaakt. Er waren ook voor hen veel bekende dingen waardoor ze niet plompverloren meeliepen maar er ook enorm van konden genieten. Zoals onze zoon hier bij het Vrijheidsbeeld en de dochter bij een pandabeer.

IJsbeelden Festival
Zoonlief bij het vrijheidsbeeld
Ijsbeelden Festival
Dochterlief bij de panda

Na afloop, bij ons na ruim een uur, kan je naar buiten waar de geur van warme koffie en gebak je tegemoet komt. Heerlijk en verdient na zo’n reis.

Conclusie

Al met al vonden we het zeer de moeite waard om deze reis te maken. Elke seconde dat we binnen waren hebben we er van genoten en de rest van de dag raakten we niet uitgepraat over hoe mooi het was.

Het IJsbeelden Festival is nog t/m zondag 24 januari 2016 te bezichtigen. Voor meer informatie: www.ijsbeelden.nl

 

Disclaimer: de organisatie van het Festival heeft Onlybyme entreekaartjes ter beschikking gesteld voor het maken van een impressie.

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten