Dochterlief: “Mama, ik wil ook een keer naar de maan!”

Theatervoorstelling André het astronautje: een aanrader!

André het astronautje

 

Vanmiddag gingen we naar een try-out van de nieuwe theatervoorstelling “André het astronautje”.

Vooraf wist Riana niet direct wat een astronaut was, maar toen ik vertelde over met een raket de lucht in gaan in een wit pak en dan reizen naar de maan, ging er een lichtje branden. “Je moet dat pak aan om adem te halen hè mama!”, aldus Riana.

Theatervoorstelling André het astronautje

Eindelijk was het zo ver, we gingen naar het theater. Het was al ‘even’ geleden en dochterlief begint de smaak goed te pakken te krijgen van de kindervoorstellingen. Ze was dan ook zeer nieuwsgierig naar deze nieuwe voorstelling, net als mama.

Aangezien mama het verkeer op de snelweg van de A67 kent als zeer onvoorspelbaar en we deze over moesten richting Valkenswaard, vertrokken we tijdig. Dus we waren ietwat erg vroeg ter plekke. Dus dan sla je als ‘lieve mama’ je mobiel af, zodat dochterlief een spelletje kan spelen. Mama vermaakte zich ondertussen met de nieuwe camera en testte wat instellingen.

Als ervaren Apple user, red Riana zich prima op de Iphone!

Uiteraard was er wat tijd voor gekkigheid. Laat Riana nu niet tegen kietelen kunnen! 😉

Met bijna een uur wachten, uiteraard ook iets te drinken en te snoepen. Een koekje doet wonderen! Mama, ondertussen heerlijk aan het genieten van dochterlief en de camera, die ook vandaag bewijst een goede aanschaf te zijn geweest.

Het wachten wordt beloond!

Nadat alle ouders en kinderen hebben plaatsgenomen, begint de voorstelling vrijwel direct. Dus geen lang gewacht meer in de zaal. We zaten achterin, 2 rijen achter de laatste bezoekers, zodat deze mama alle mogelijkheden had om rustig te fotograferen. Hier dus ook gebruik van gemaakt en veel meer dan ‘normaal’ foto ’s geschoten, zodat ik bij thuiskomst werd verrast met erg mooie kiekjes. Moeilijk kiezen dus! Een impressie van de voorstelling in foto ‘s, kan dan nu ook niet achterblijven.

Foto impressie van André het astronautjeAndré het astronautjeAndré het astronautje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De verhaallijn

André wil naar de maan met zijn vriendje muis, die graag wil uitvinden of de maan van kaas is gemaakt. De opa van André weet raad: hij heeft een raket. Deze wordt gebouwd en André vraagt zijn vriendinnetje om te helpen aan astronautenpakken te komen voor hem en muis. Zij besluit dat ze mee wil met haar vriendje hond en laat 4 pakken maken. De burgemeester maakt de lancering officieel en ze vertrekken met de raket naar de maan. Daar aangekomen wordt muis voor de gek gehouden, planten ze een vlag en besluiten ze terug te gaan naar de aarde, die ze ineens erg missen.

Onze indruk van de voorstelling

Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar. Wel met de kanttekening, dat ik signalen opving dat sommige kinderen, bepaalde momenten best spannend vonden. Riana vond de voorstelling geweldig en discussieerde met mama geregeld over wat er verteld werd en gaf uitspraken als “dat kan toch niet mama” en “de maan is niet van kaas“.

De voorstelling werd compleet gemaakt door geweldige liedjes, geschreven door Claudia de Breij, een geweldige cast en de nodige humor die de voorstelling voor de ouders net een beetje verdieping geeft hier en daar.

Het kinderboek André het astronautje

Over André het astronautje, raketten, muizen en kaasfondue
Welk kind droomt er nou niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in! Op de maan lopen! Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer de ruimte in is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis was zijn zoontje jarig en speciaal voor hem schreef hij het boek André het astronautje. Het is het eerste kinderboek dat in de ruimte geschreven is. bron

Het boek André het astronautje is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

De theaterproductie André het astronautje is op diverse plaatsen te zien in Nederland t/m mei 2016. Voor meer informatie: www.astronautje.nl

 

 

Disclaimer: voor deze impressie zijn toegangskaarten ter beschikking gesteld door SenF Theaterpartners.

Copyright: de foto ’s mogen niet zonder toestemming van Onlybyme.nl worden overgenomen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.