20181109 171009
| | | |

Al eens naar een secret hotel geweest?

Wij gaan met regelmaat samen een nachtje weg. (Ook dit aankomend weekend hebben we weer een hotel geboekt, locatie omgeving Eindhoven. Later hier meer over….) Vaak combineren we het papaweekend van dochterlief met een overnachting ergens tussen beide adressen, zeker nu we in verwachting zijn van uk, proberen we er regelmatig even samen tussenuit te gaan. Straks is dit uiteraard ook nog mogelijk, maar toch vergt het dan meer planning en rekening houden met de baby. Ditmaal besloten we een secret hotel te boeken, bestemming Veluwe omgeving Nunspeet. Je weet dus vooraf, wanneer je het aangename tarief betaald, dat bij een secret hotel aanbieding hoort, voor een overnachting met ontbijt niet waar je naar toe gaat. Hoe is dit ons bevallen?

20181109 171009

 

Review Secret Hotel Veluwe

Toen we dit hotel boekten wisten we dus niet waar we op de Veluwe zouden eindigen enkel omgeving Nunspeet. Onze bestemming werd NH Sparrenhorst, maar indien jij een secret hotel Veluwe, omgeving Nunspeet boekt kan het goed zijn dat je in een ander hotel in deze omgeving terecht komt. (Houdt dit in gedachten!)

Secret hotel veluwe; NH Sparrenhorst

De reis er naar toe

20181109 164552 e1542787678874Daar mijn zwangere lijf een reis van 2x ongeveer 2 uur met de auto niet zo goed trekt besloten we niet gezamenlijk op pad te gaan. Vriendlief bracht dochter bij haar papa met de auto en ik ging met de trein richting Nunspeet. Dit bleek een zeer goede verbinding en de loopafstand van 1,2 km is goed te doen. Nu ging het door mijn ‘gewaggel’ ietswat langzamer, maar met een goede gezondheid loop je er in 20 minuten naar toe. Op mijn route kwam ik ongeveer halverwege een bankje tegen, maar Google gaf meerdere wandelroutes aan, dus dat durf ik je niet te beloven. 😉

— Lees blogs over mijn zwangerschap via deze link. —

Hoe beviel het verblijven in een secret hotel ons?

Hoewel je uiteindelijk natuurlijk weet waar je bent is het toch een kleine gok. Je weet ongeveer wat voor kwaliteit je kunt verwachten (het soort hotel, de sterrenkwalificatie wordt omschreven), maar hebt weinig invloed op soort kamer en de precieze faciliteiten.

Zo was hier in het restaurant een uitgebreide wildkaart beschikbaar en miste ik een beetje de snellere hap tussen door. (Een snellere hap kon wel worden besteld op de kamer zelf, maar wij hebben hier niet voor gekozen.) Met een zwangerschap is het nu eenmaal voor mij lastiger kiezen op de menukaart en vind ik (deze zwangerschap) veel minder lekker, sterker nog, ik vind maar weinig lekker (een ware vloek voor een lekkerbek, om geen trek te hebben in eten en alles wat je voorheen lekker vond, nu amper te willen, maar ik dwaal af……..). Liefst blijf ik dan bij iets bekends en hoewel het zalig klonk, kon ik me geen voorstelling maken met hetgeen op de kaart werd aangeboden. Dus over het diner kunnen we weinig zeggen. We zijn daarvoor de omgeving in getrokken.

Het ontbijt is van uitmuntende klasse!

20181110 090129 e1542787097763Ontbijtbuffetten kunnen nogal van elkaar verschillen in kwaliteit, maar er was werkelijk overal aan gedacht. Je kon zelfs zelf wafels bereiden en de kok wilde met liefde een verse omelet ter plekke voor je maken. De keuze was werkelijk groots te noemen, ook voor mensen die graag vegetarisch of veganistisch eten. Sterker nog, het lukt je niet tijdens 1 ontbijt alles wat je lekker lijkt te proeven.

En dan het uitzicht op de binnentuin, we hadden echt werkelijk niets te klagen!

Sterker nog, het verblijf beviel ons dermate goed dat we besloten nog een nacht langer te blijven. Dus we zijn een eind gekomen met het proeven van de vele keuzes die het ontbijtbuffet te bieden had. Vriendlief was ook zeer te spreken over de vegetarische keuzes die werden geboden. En zelfs veganisten zouden hier zalig kunnen ontbijten.

 

De hotelkamer

We hebben heerlijk geslapen. Voordeel van deze bedden vonden wij dat de zijkanten niet inzakten, die waren duidelijk verstevigd voor vormbehoud. Ik kon goed slapen in alle mogelijke (onmogelijke zwangere) houdingen. Daarnaast vonden wij het bureau en de fijne stoelen echt een pluspunt. We hebben deze dan ook gebruikt om wat zaken uit te zoeken op de laptop.

Wel was de wifi van langzame kwaliteit. Dit is vaak het geval bij hotels en lossen wij op door de 4G van mijn eigen mobiele internet te pakken. De internetbundels worden steeds groter en voor wat opzoekwerk prima te doen. Zelfs streamen vanaf Netflix.

Binnenzwembad

Mijn vriend is gaan zwemmen, het water was goed verwarmd. Je kunt er baantjes trekken, al is het zwembad uiteraard geen 25 meter bad. Wel is het zwembad in de vroege avond soms bezet voor zwemlessen en dan niet toegankelijk voor de hotelgasten.

Onze conclusie over het concept Secret hotel

Al met al is het ons erg goed bevallen en gaan we vaker gebruik maken van een secret hotel. Uiteraard kan een volgende ervaring afwijken van deze die we ditmaal hadden. Toch kan je van secret hotel deals wel verwachten dat er een bepaalde kwaliteit wordt gegarandeerd. Deze hotels doen namelijk mee aan dit concept om zo toch meer kamerbezetting te genereren, maar niet met aanbiedingen van zeer lage en afwijkende prijzen ten opzichte van het normale tarief. In ons geval scheelde dit zo goed als een halvering!

NH Sparrenhorst is daarbij toegevoegd aan de hotels die we graag nogmaals bezoeken in de toekomst vanwege de goede service, het zalige ontbijt, en de ligging in een schitterende omgeving.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten