20181013 111810
| | |

Halloween in De Julianatoren is griezelen op kinderniveau!

Halloween spreekt tot de verbeelding bij kinderen, maar ‘te eng’ is niet echt favoriet nog bij ons zeer fantasierijke dame. De Julianatoren is speciaal gericht op kinderen vanaf 2 jaar, dus wij waren zeer benieuwd hoe het griezelthema Halloween momenteel is uitgewerkt in het kinderpretpark van Nederland. Halloween in De Julianatoren; Griezelen op kinderniveau.

Onze conclusie in het kort: Wij zijn enthousiast en vertellen graag waarom Julianatoren erin is geslaagd het griezelthema op een leuke speelse manier te integreren in het park.

Griezelen op kinderniveau

Kom gerust verkleed lezen we op de website.

In de vooraankondiging lezen we -net op tijd- dat je verkleed mag komen, dus ben ik de avond van te voren nog even op zoek gegaan naar een passende schmink die me ook niet uren tijd zou kosten van te voren en die niet heel dame haar gezicht zou gaan bedekken. (We hebben nog geen Halloween kostuum in huis, volgend jaar eens naar kijken 😉 )

Uit ervaring weet ik namelijk dat zoiets er aan het begin van de dag erg mooi uit kan zien, maar na spelen, wrijven in het gezicht en het nuttigen van wat eten en drinken is het resultaat veelal anders dan vooraf bedacht. 🙂 (Al zou dat met Halloween natuurlijk niet uit moeten hoeven maken, maar toch… we zijn gegaan voor een bescheiden spinnenweb, vooral daar de dag zomers warm beloofd te worden en het me dan voor haar ook totaal niet lekker lijkt om met een heel geschminkt gezicht rond te lopen. )

Griezelcatwalk

Indien je geheel verkleed komt kan je op de Griezelcatwalk aan het einde van de dag zelfs prijzen winnen, dit hebben wij aan ons voorbij laten gaan. Dametje is liefst heel de dag actief in het park met het afgaan van alle attracties meerdere malen en het is uiteraard niet verplicht, zoals er zeer weinig verplicht is om te doen in De Julianatoren, behalve natuurlijk zoveel mogelijk genieten.

Griezeldoolhof

Elk jaar is er tijdens de Halloweendagen in Julianatoren een Griezeldoolhof te doorlopen en daarna nog de keuze of je ook nog door het Loopspookhuis wil gaan bij de uitgang van het doolhof. Het Griezeldoolhof ligt direct voor de ingang, dus feitelijk buiten het park. Zelf vond ik dit een klein nadeel, want bij aankomst wilde dametje liefst zo snel mogelijk naar binnen en eenmaal binnen voelde het voor ons niet logisch om direct weer terug te gaan.

Griezelen op kinderniveau
© De Julianatoren – Griezeldoolhof

Uiteraard kan je ook bij het verlaten van het park nog het doolhof meenemen onderweg naar de auto. Dametje wilde niet, want het zag er in haar beleving te eng uit. (Onze dame (7) is erg fantasierijk en droomt steevast over enge onderwerpen en gaat het bewust zelf uit de weg. Ook al leek het mij goed te doen voor kinderen rond haar leeftijd.) Indien je het vanuit die hoek bekijkt is het wellicht juist een slimme keuze om deze ‘enge’ attracties juist daar te plaatsen, zodat de gevoelige kinderen er verder in het park niets van meekrijgen. 😉

Thema Halloween in het park

Het thema is zeer laagdrempelig in het gehele park verwerkt. De vele pompoenen kleuren de sfeer. Nergens enge maskers of andere gruwelheden te bekennen, waar de kleine bezoekers van zouden kunnen schrikken. Dit alles is gecentreerd voor de ingang en dus niet in het park zelf, waar je kleine kinderen dus ongestoord kunnen genieten zonder ‘s nachts maskers te zien in hun dromen. Het is dus voor elk gezin kiezen of je wel of niet het griezelen opzoekt in het Spookdoolhof of het normale spookhuis in het park.

Spookshow ‘De spoken van Griezelstijn’

De show van Jul & Julia is uiteraard in Halloween stijl, vergezelt met de vaste karakters van Mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf. De show draait om het thema ‘elkaar laten schrikken’ en is op een zeer laagdrempelige manier vertolkt in een leuke vermakelijke korte show waarbij uiteraard de kinderen actief worden betrokken door het maken van geluiden en mogen meedansen. Enger dan Jul verkleed als spook (zie foto) wordt het niet. En dit wordt ook direct uitgelegd, geen kind dat langer dan 30 seconde in spanning zit: het is Jul maar, met een laken over zijn hoofd!

20181013 120218

Julia’s Halloween Dansles

Op Julia’s eigen danspodium leert ze de kinderen dansen als echte griezels. De passen van het dansje ‘Enge Griezels’ wordt de kinderen aangeleerd en uiteraard dansen alle kinderen de welbekende Muizendans met haar mee. En schrik niet, Julia heeft zichzelf verkleed als Heks maar is het echt zelf!

Behalve Halloween is er uiteraard meer te doen.

Waren vroeger de rustige attracties bij onze dame favoriet, nu wilde ze alles doen wat ook maar een beetje spanning in zich had. Dus is er veelvuldig door haar en vriendlief in de rij gestaan (Het was gezellig druk in De Julianatoren dus moest er wel even gewacht worden voordat ze ergens in kon. Het weer was dan ook uitzondelijk zalig te noemen met 26 graden op 13 oktober en er werd dan ook veelvuldig genoten op de diverse terrasjes overal van de zon.) en ik had de zware taak om dit alles vast te leggen met camera en weer de nodige kiekjes voor ons privé fotoalbum te verzamelen.

Ook als je niet de attracties ingaat is Julianatoren genieten!

Daarnaast mocht ik uitrusten en alle terrasjes, bankjes etc uitproberen, telkens in de buurt van dame haar belevenissen. De zwangerschap verloopt pittig en ik ben extreem vermoeid en kan eenvoudig weg niet veel anders dan mezelf mak houden. Nu mocht ik ook nergens in waar dametje in wilde vanwege het zwanger zijn, maar heel eerlijk ik heb echt op mijn eigen manier intens genoten van deze dag. De natuur in het park is dan ook schitterend zeker nu met de herfstkleuren en het genot van het zonnetje.

Halloween in De Julianatoren; Griezelen op kinderniveau.

De toppers van de dag waren volgens dametje zelf: de tollende muis, de achtbaan, de botsauto’s én de show van Cas de Ranger met daarna de wandeling door het Ranger Experience bos met de vragenlijst die ze serieus zelf invulde. En de show was uiteraard ook leuk! Maar op de foto met Jul & Julia hoefde ze niet meer (dat kostte te lang wachten vond ze).

Mocht je een leuk uitje willen maken met je (klein)kinderen in de herfstvakantie: De Julianatoren is in Halloween stemming gedurende de herfstvakantieweken en dagelijks geopend. Lees meer informatie op de website van De Julianatoren zelf.

 

Al eerder verschenen er blogs over Julianatoren op Onlybyme elk met een andere leeftijd en andere ervaring:

 

Disclaimer: De Julianatoren heeft ons toegang verschaft tot het park om deze blog vanuit een ‘live’ ervaring te kunnen schrijven. Het is niet toegestaan foto’s te gebruiken voor eigen (commerciële) doeleinden, zonder vooraf toestemming te vragen aan de rechtmatige eigenaar.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten