Fort Fun
|

Impressie Fort Fun Abenteuerland, Sauerland, Duitsland

Fort Fun Abenteuerland is het grootste pretpark van Sauerland en is gelegen in een schitterende omgeving met attracties voor jong en oud!

20180428 161909 EFFECTS

| Fort Fun Abenteuerland | Bestwig, Sauerland Duitsland | Recensent: Barbara Oosthoek (en gezin) |

Impressie Fort Fun Abenteuerland

Tijdens ons verblijf in Sauerland in de meivakantie konden we de verleiding niet weerstaan om als ware pretpark liefhebbers het dichtbijgelegen Fort Fun met een bezoek te vereren. Deze impressie verwoordt onze persoonlijke belevingen van een dag vol plezier met onze persoonlijke favoriete attracties en uiteraard de nodige foto’s om het geheel te illustreren.

Natuurschoon onderweg

De autorit richting Fort Fun namen we bewust een route die we nog niet gereden hadden en die via de navigatie slechts 2 minuten langer duurde. Hierdoor werden we getrakteerd op schitterende uitzichten en de nodige haarspeldbochten. Een logisch gevolg van binnendoor rijden in de omgeving van wintersportgebied Winterbergen en Willingen. De reis naar Fort Fun was als het ware al een attractie!

Net voor het park werden we geattendeerd op de aanwezigheid van een waterval, die we van plan waren op de terugweg nog te gaan bekijken. Het pretpark is dan ook gelegen in de sub-gemeente ‘Waterval’ van Bestwig. Echter na een dag vol indrukken was onze energiekoker leeg.

Of had dit te meer maken met het heuvelachtige karakter van Fort Fun?

Fort Fun heeft een heuvelachtig karakter

Dochterlief(7) wilde halverwege de dag graag weten waarom er bergen bestonden op de wereld, want het was in haar beleving maar ‘onnodig vermoeiend lopen’ heel de dag!

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

We hebben haar vraag ter plekke doorgespeeld naar ‘vraag maar aan de juf’ om een uitgebreid vragenuur te voorkomen. De werking van de aarde proberen uit te leggen in begrijpelijke taal, geeft immers gelijk vele sub-vragen. En ze had gelijk: het is vermoeiender lopen dan vlak terrein. De heuvels in het park hebben onze beenspieren dan ook goed bezig gehouden. 😉 Nederlanders zijn dat (over het algemeen) niet gewend, dus aan het einde van de dag is er zeker sprake van extra verzuring.

Het park is in onze ogen dan ook niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Hoewel de wegen goed zijn aangelegd en een rolstoel dus wel kan worden geduwd, is er dan wel een goede conditie en krachtinspanning nodig om deze alle heuvels weer op te duwen. Je kan er namelijk niet ‘omheen’ lopen en moet aan de nodige klimpartijen geloven. We zagen wel redelijk wat kinderwagens in het park dus het ligt aan de samenstelling van het gezelschap qua gezondheid wat er mogelijk is. Verder was er voor zover we zagen ook geen aparte ingang voor rolstoelgebruikers bij de attracties aanwezig.

Schitterend uitzicht vanuit ‘Big wheel’!

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

In het naar mijn persoonlijke beleving veel te hoge ‘Big Wheel’(reuzenrad), was het uitzicht op het park en de omgeving schitterend. Hoewel ik als hobbyfotograaf graag foto’s maak, zijn de foto’s vanuit het reuzenrad met de nodige angst voor eigen leven gemaakt.

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Vooral toen het rad bovenin voor mijn gevoel ‘eeuwen’ stilstond en ik ‘duizend-doden-stief’, had ik het verre van aangenaam. Mijn ‘naar-beneden-val-vrees’ en de windkracht 4 waren goed voelbaar zo hoog boven ‘alles’ voor mijn gezinsleden. Ik was op dat moment niet het ‘meest’ aangename gezelschap!(understatement) Een maal weer veilig op de grond heb ik mezelf plechtig beloofd ‘nooit’ meer in Fort Fun me te laten overhalen om het reuzenrad te betreden. Hoe mooi het uitzicht ook beloofd te worden!

Eerlijk is eerlijk: het uitzicht is vanaf daar fantastisch! Dus indien je niet of nauwelijks last hebt van hoogtevrees een ‘must do’ tijdens je bezoek.

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Fort Fun is leuk voor jong én oud!

Onze twee kinderen zijn al de leeftijd (7 en 16) gepasseerd dat alles samen moeten met een volwassene erbij, maar feitelijk is alles goed als gezin te doen. Uiteraard moet je voor bepaalde attracties een minimale lengte hebben, maar ook met een gezin met jongere kinderen is het park goed te doen.

Het totaal aantal attracties kan je een hele dag lang goed bezighouden. We hebben alles wat we wilden ondernemen kunnen doen in een dag. Zelf heb ik er bewust een aantal overgeslagen om me extra te kunnen focussen op het schieten van mooie kiekjes voor ons eigen fotoarchief. Helaas kan ik die niet allemaal hier showen (die dag meer dan 100 mooie foto’s geschoten). Een selectie is in deze blog tussen de verslaglegging door geplaatst.

Wild Eagle ‘must do’ voor waaghalzen!

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

We zijn naar Fort Fun geweest op de eerste zaterdag van onze meivakantie en het was daar rustig en we hebben nergens echt lang hoeven wachten.

De langste wachtrij troffen we aan voor de ‘wild eagle’, de meest unieke en gewaagde attractie in Fort Fun. Vriendlief en zijn zoon hadden er met liefde ongeveer 30 minuten voor over om deze ‘vogelvlucht’ te beleven.

Vriendlief vond het gaaf om te beleven, maar toch ook best een ervaring die geen herhaling behoeft door spontane hoogtevrees. Zijn zoon gaf later ook eerlijk toe dat hij vooraf twijfelde of hij dit echt wel wilde ‘doen’, maar door het unieke karakter feitelijk ook niet had willen missen. Je kunt je namelijk (indien vreesbestendig) echt ‘laten’ hangen, maar dat hebben onze heren maar achterwege gelaten. Wild Eagle is door vriendlief benoemd als meest unieke en spannendste attractie van de dag!

Marienkäferbahn(Lieveheersbeestje achtbaan)

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Dametje(7) had het in Fort Fun het meest naar haar zin in de achtbaan die tussen de bomen door ging en waar ze (goddank voor de overige gezinsleden) al alleen in mocht (vanaf 1.20 m). Indien het aan haar had gelegen hadden de zeker 10 keer die ze in deze attractie is gegaan nog wel vermenigvuldigd mogen worden. Als achtbaanliefhebster kan ik beamen dat deze achtbaan ook voor volwassenen leuk is om samen met je kind, vriend of partner te beleven. Onder begeleiding vanaf ongeveer 4 jaar goed te doen en voor volwassenen met een zwakke rug geen probleem, ook niet met meerdere rondes, doordat de baan niet schokt en daardoor niet belast.

Doordat het rustig was, ging de achtbaan elke ronde 3 of zelfs 4 keer rond voor er werd gewisseld. Je begrijpt dat ik als mama na zo’n 3 ronden eerst goed wilde checken of dametje niet misselijk aan het worden was. Waardoor ik haar geregeld (tot haar grote ongenoegen) even liet wachten voordat ze weer een ronde mocht. 😉

Rocky Montain Rallye (Oldtimers)

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Vriendliefs zoon verkoos (tot onze verrassing) niet de ‘wild eagle’ of de ‘Trapper Slider’ (rodelbaan) maar de oldtimers als zijn meest favoriete attractie van de dag. Waarom? Het ronkte, stonk en klonk als echte oldtimers die je terugnemen naar de jaren 60 over een baan die ook nog eens behoorlijk lang is van lengte. Ook zal zijn leeftijd en het bijna mogen gaan beginnen met autorijlessen én zijn liefde voor auto’s hieraan hebben bijgedragen.

Je kunt de duur van je rit beïnvloeden doordat je zelf echt moet gassen en sturen en dus ook de rest ‘kunt’ ophouden. Al is dit laatste natuurlijk niet (teveel) de bedoeling. Dus toen dochterlief nog wat extra rondes in de lieveheersbeestjes rondging en ik dit vanaf het terras gadesloeg, gingen de heren met veel plezier nogmaals naar de auto’s toe.

Speedsnake Free (Achtbaan)

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Zelf had ik als echte achtbaanliefhebber toch echt ‘mijn moment’ van de dag in de ‘Speedsnake Free’. Deze had een aantal leuke loopings en ging (die dag) tweemaal rond voor er werd gewisseld.

Helaas moest ik het bij 1 rit houden door de al eerder afgelegde attracties en de attracties die nog zouden komen, want mijn rug kan nu eenmaal niet oneindig genieten van alles. Ook al had deze attractie mijn rug niet extra (merkbaar) vermoeid, ik naam het zekere voor het onzekere.

Een tip voor de wat bredere mensen onder ons: kruis je armen voorlangs om te voorkomen dat je in de baan met de arm die aan de buitenkant zit teveel schudt tegen de buitenring. Het kruisen zal dit voorkomen en scheelt een blauwe arm voor mensen die snel blauwe plekken krijgen.

Uiteraard was er nog veel meer leuks!

Zo gooide de ‘Trapper Slider’ (rodelbaan) ook bij de overige drie gezinsleden hoge ogen! (Al is het aan te raden goed te kijken welke gezinssamenstellingen er voor je naar beneden gaan. Want de baan is behoorlijk lang en indien de voorgangers bang zijn aangelegd, wordt iedereen – die wel sneller naar beneden wil –  daardoor opgehouden. Onze heren zijn dan ook nog vlak voor sluitingstijd teruggegaan om het dunnetjes over te doen met een lekkere snelle afdaling als gevolg.

Ondertussen ging ik met dochterlief naar de (zweefmolen)

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

En de 2 waterattracties (wildwaterbaan en boomstammen) hadden we ook echt niet willen missen!

Fort Fun
©Barbara Oosthoek
Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Hoewel veel attracties in andere parken ook te ondernemen zijn (je kunt immers niet enkel originele attracties uitvinden die nergens anders zijn te beleven) was de mix van de attracties met de aanwezige mooie omgeving een lust voor het oog. Dus pretparkliefhebbers met daarnaast een fotografeer passie zullen de dag van hun leven hebben!

Onze conclusie

Fort Fun is een familiepark en -indien in de buurt op vakantie)- zeker een ‘must do’ is om te gaan bezoeken. Je kunt de attracties qua inhoud en aankleding niet vergelijken met bijvoorbeeld de Efteling of Euro Disney, maar dan vergelijk je het feitelijk ook oneerlijk. Zulke mooie parken heeft elk land er hooguit enkele.

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

Vier sterren ****

Fort Fun scoort op natuurschoon en uitzicht heel hoog en de attracties zijn zeer vermakelijk. Waardoor we toch zeker wel 4 sterren kunnen toekennen aan het pretpark voor gezinnen. Indien je puur voor de sensatie naar pretparken gaat (achtbanen etc.) dan scoort dit park iets lager in sterren en voor puur de allerkleinsten ook.

Fort Fun
©Barbara Oosthoek

 

 

Disclaimer: voor het kunnen schrijven van deze impressie hebben we toegang gekregen tot het park Fort Fun met ons gezin. Op de foto’s berust copyright.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten