20180324 125218
| |

Impressie Kids Weekend Pieter Konijn op 24 en 25 maart bij Kinepolis.

Vanmiddag 24 maart gingen we met zijn vieren naar Kids Weekend Pieter Konijn.

 Mijn ‘drie jonge ervaringsdeskundigen’ waren het unaniem eens na afloop:

het was een leuke, grappige film!

Kids Weekend Pieter Konijn
Kids Weekend Pieter Konijn bij Kinepolis Enschede © Barbara Oosthoek

Kids Weekend Pieter Konijn

Kids Weekend Pieter Konijn
Groephug met Pieter Konijn bij Kinepolis Enschede © Barbara Oosthoek

Dit weekend kunnen fans van deze ondeugende maar zeer populaire konijn al bij Kinepolis de film gaan bekijken met het hele gezin en daarbij genieten van een extra ‘konijnig’ ontvangst! Vanaf 28 maart draait de nieuwe film Pieter Konijn landelijk in de bioscoop.

Extra konijnig ontvangst

De kinderen worden na binnenkomst in de watten gelegd met ranja en spekjes, ze kunnen kleuren en uiteraard hun gezicht laten schminken om er zo ‘konijnig’ mogelijk uit te zien en daarna met ‘de echte’ Pieter Konijn zelf op de foto. (Leuk detail: er was ‘enige’ borstontwikkeling te zien was bij P. Konijn, de fotograaf gaf aan dat het waarschijnlijk aan de hormonen lag. 😉 )

De drie ervaringsexperts die het ‘aandurfden’ 😉  mij te vergezellen deze middag gingen alle drie als konijn de bioscoopzaal in. Voor het schminken stonden ze ‘graag’ even in de rij te wachten terwijl ze genoten van de limonade.

We hebben ervaren hoe het is om als ‘Konijn’ in de bioscoop te zitten genieten van de nieuwste avonturen van Pieter Konijn.

Wachten op schminken – Kids Weekend Pieter Konijn bij Kinepolis Enschede © Barbara Oosthoek

Kinepolis locatie Enschede

Na recent de vestiging Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht te hebben bezocht voor de film The shape of Water, was vandaag de locatie Enschede onze bestemming. Het was mijn eerste ervaring met deze bioscoop en het ontvangst was hartelijk. De sfeer vanwege de ‘konijnige ontvangst’ extra feestelijk en de bioscoopzaal gezellig druk.

Bioscoopzaal 3

De stoelen in zaal 3 zitten zeer aangenaam, de beenruimte is prima in orde ook voor de langere mannen die ons Nederland rijk is. De armleuningen zijn voorzien van een bekerhouder. De zitting voelt zacht aan en geeft goede ondersteuning voor de rug.  Het is door een heel klein beetje onderuit zitten mogelijk met het hoofd te leunen naar achter, wat een zeer relaxte filmbeleving oplevert. Het geluid was naar mijn idee iets minder luid dan bij sommige volwassen actiefilms. Prima afgestemd op de vanaf 6 jaar leeftijd die deze film heeft. Ik ben het eens met deze classificering, daar de film ook op het gevoel in werkt en daarbij 90 minuten duurt wat teveel concentratie vraagt van jongere kijkers.

[unitegallery kinepolisenschede catid=1]

© Barbara Oosthoek

De trappen zijn voorzien van stapverlichting waardoor het ook mogelijk is in het donker veilig naar boven/beneden te lopen. We zaten zelf aan de linkerzijde met ‘slechts’ vier zitplaatsen naast de trap. We beleefden de film dus niet vanuit het midden, maar dit was geenszins storend. Het beeld geeft je al snel het idee er totaal middenin te zitten nadat de film is begonnen.

Er werd net over de helft van de film een pauze ingelast van 12 minuten, welke aftelde op het scherm. Dit gaf de jeugdige bezoekers de kans te gaan plassen of nog iets te drinken/eten te halen. De onderbreking was op een natuurlijk moment ingelast, waardoor de film na de ‘break’ moeiteloos kon worden doorgekeken.

Persoonlijke beleving

Barbara(40): De film ‘lijkt’ na een aantal minuten (doordat Pieter Konijn snel gedaan krijgt wat hij graag wil) al bijna te zijn afgelopen (vraag werd door dochterlief(7) gesteld), maar dan neemt het verhaal een andere draai. Er ontstaat een ‘strijd’ om de zeer geliefde groentetuin met daarin familie konijn, buurman en buurvrouw elk in hun eigen rol.

Geregeld heb ikzelf hardop moeten lachen. Mevrouw egel die op zeer pijnlijke wijze door stroom haar stekels grotendeels verloor was feitelijk best zielig (dochterlief wees me daarop), maar ik kon mij lach niet beheersen. Vele andere momenten volgden, waardoor de film, buiten serieuze momenten vooral een vrolijk karakter had, met uiteraard een goede afloop.

Pieter Konijn st 16 jpg sd low © 2018 Sony Pictures Entertainment
Peter Rabbit ©-2018-Sony-Pictures-Entertainment (James Corden) in Columbia Pictures

Onderliggend thema: schuld bekennen en goed willen maken

Pieter realiseert zich gedurende de film dat zijn aanpak uiteindelijk niet het gewenste effect heeft. Hij voelt zich daardoor schuldig en wil hetgeen door zijn toedoen is gebeurd, goedmaken. Dit lukt, maar hij moet er wel de nodige moeite voor doen! Hij leert dat het beter is om ‘schuld te bekennen’ dan een ander voor zijn daden op te laten draaien. Dit geeft zijn geweten een beter gevoel en door eerlijk te zijn uiteindelijk het beste resultaat mogelijk.

YouTube video

Zondag 25 maart is de film Pieter Konijn nog met groot ‘konijnig’ ontvangst bij de Kinepolis Bioscopen te bezoeken op het Kids Event Pieter Konijn en vanaf 28 maart uiteraard met reguliere voorstellingen. 

Wellicht een leuke tip voor met de hele familie. Mocht je al andere plannen hebben, overweeg dan eens een ander Kids Event Weekend  te bezoeken of de speciale kleuterbios.

Kleuterbios: Speciaal voor de kinderen wordt tijdens de voorstelling het geluid van de film iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. De kinderen ervaren de bioscoopbeleving en krijgen na afloop een echt filmdiploma!

Binnenkort is er in de Kleuterbios de nieuwste Buurman & Buurman film te zien. Zowel voor 3-4 jarigen als (groot)ouders een genot om te bekijken.

 

Gerelateerd:

Impressie Theatervoorstelling Buurman & Buurman

Disclaimer: deze impressie is onderdeel van een samenwerking. Op de foto’s berust copyright en deze mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden gebruikt voor eigen publicaties, op welke wijze dan ook. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten