huttentocht in de Dolomieten 1 1
|

Hoe gaat een huttentocht in de Dolomieten in z’n werk?

Wil je een bijzondere vakantie met jouw gezin en naar adembenemende landschappen zien? Dan is een huttentocht in de Dolomieten echt iets voor jullie! Zo’n huttentocht is voor iedereen die van de natuur en wandelen houdt en het leuk vindt om bijzondere plekken te ontdekken. Een huttentocht is dus de ideale combinatie tussen ontspanning en aan je conditie werken.

Hoe gaat een huttentocht in de Dolomieten in z’n werk?

Hoe gaat een huttentocht in z’n werk?

Tijdens een huttentocht bewandel je mooie wandelroutes waarbij je de mooiste landschappen ter wereld ziet. Je verblijft de nachten in een berghut, hier kun je genieten van lokale lekkernijen, uitrusten en overnachten. Deze berghutten bieden goede voorzieningen zoals warm water en een douche. Daarnaast kun je altijd terugvallen op meerdere gidsen, zodat je ook door een uitdagend terrein kunt komen. Daarnaast kunnen zij veel vertellen over de cultuur en de plekken waar je komt. Tijdens de wandeltochten kun je genieten van prachtige uitzichten op gletsjers en wellicht wat sneeuw op de toppen. Als je een meerdaagse tocht hebt geboekt, loop je in principe van hut naar hut.

Hoe bereid je je goed voor op zo’n huttentocht?

Voor echte avonturiers is zo’n huttentocht Dolomieten een geweldige kans om de prachtigste bergketens, dramatische valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen van dichtbij te bekijken. Het is wel belangrijk dat je je goed voorbereid op zo’n huttentocht, zodat je optimaal kunt genieten van deze ervaring. Door goede voorbereidingen te treffen kom je niet voor verrassingen te staan.

Zo is het belangrijk om een goede, stevige rugtas aan te schaffen, waar je veel spullen in kwijt kunt. Warme kleding, handschoenen, muts en goede wandelschoenen zijn ook onmisbaar. Wat heb je in je rugtas? Voldoende eten en drinken voor de tocht, een EHBO koffertje, een plattegrond of een kaart en natuurlijk je mobiel en portemonnee. Je kunt ook van te voren jouw route bestuderen, zodat je op het moment zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe boek je een huttentocht?

Je kunt heel makkelijk een huttentocht boeken bij een touroperator. Toch kan het kiezen van een tocht lastig zijn, omdat er best veel aanbod is. Je kunt je dan de volgende dingen afvragen en op basis daarvan een keuze maken: wat voor soort tocht wil je lopen? Hou je wel van een uitdaging en ga je voor een moeilijke of zware tocht of loop je liever een makkelijke tocht omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen bij je hebt?

Daarnaast kun je kiezen voor dagtochten, of voor meerdaagse tochten. Als jij helder hebt waar jouw wensen liggen, is het makkelijker om de juiste tocht te boeken. Lees ook recensies van andere reizigers, zodat je een beeld krijgt van de tocht. Je wilt natuurlijk zeker weten dat een tocht goed beoordeeld wordt, zeker als je met kinderen bent.

Deze blog bevat sponsored content.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten