Film Blacklight: helaas geen hoogvlieger, wel zeer geschikt voor 12 jaar en ouder.

De film Blacklight is, ondanks de in mijn ogen goed opgezette trailer, helaas geen hoogvlieger. Ik ging net teleurgesteld de bioscoop uit en beschrijf in deze persoonlijke filmrecensie van Blacklight mijn persoonlijke indrukken. Met allereerst de opmerking dat deze film niet per definitie echt slecht is, enkel had ik er zelf meer van verwacht. Nu is voor mij een gemiddelde film die me heeft vermaakt met maximaal 3 sterren.

Mocht je overwegen naar deze film te gaan, dan kan ik je, zonder het geven van teveel spoilers een idee geven of deze film iets voor jou (en/of jouw kinderen) is om deze voorjaarsvakantie naar toe te gaan.

Filmrecensie Blacklight

Filmreview Blacklight

Vanavond ben ik naar de voorpremière geweest van Blacklight in Pathé Nijmegen. Donderdag 24 februari gaat de film in première met meerdere tijdsloten per bioscoop per dag. Blacklight is een actie thriller die geschikt wordt geacht voor 12 jaar en ouder. Jonger dan 12 jaar mag deze film enkel worden gezien onder begeleiding van een volwassene. De kijkwijzer geeft angst, grof taalgebruik en geweld aan als begeleidende symbolen.

Goede leeftijdskwalificatie

Na het zien van de film ben ik het eens met de leeftijdskwalificatie. Het geweld is niet dermate bloederig en zichtbaar tot in details dat er een hogere leeftijdsgrens op dient te worden geplakt. Ook volwassenen die niet van teveel details op dit vlak houden zullen deze film wellicht aantrekkelijk vinden.

Liam Neeson

De acteur Liam Neeson heeft me vermaakt met zijn rol als fixer. Zijn persoonlijke karaktertrekjes geven de zijn rol net iets extra’s. Door de redelijke vaart in de film is er niet veel ruimte om de overige karakters wat meer uit te werken. Voor een pure actiefilm is dat ook niet nodig, maar toch had ik graag iets meer van de medespelers geweten.

Het einde van de film voelde als te plots

Het einde van de film voelde als erg plots, alsof de slotscène beter had gekund, meer uitgewerkt, los van of het einde op zich wel of niet goed in elkaar zit. Door de gekozen aanpak is de film niet naar een hoger level te tillen, maar wel goede doorsnee actie die voor veel kijkers heel geschikt is, zeker voor de jeugd die nog niet toe is aan hardere actie.

De inhoud

De volgende omschrijving is vrijgegeven op pathé.nl:

Verborgen geheimen en het gevaar van macht pushen een geheim agent tot het randje in de intense actiethriller Blacklight. Travis Block (Liam Neeson) is freelance ‘fixer’ voor de FBI. Net als hij denkt aan zijn pensioen, stuit hij op een schimmige operatie waarbij onschuldige burgers het doelwit zijn. Samen met de jonge journaliste Mira Jones duikt Block in de zaak, maar dan leiden de bewijzen naar de FBI zelf. Wanneer Blocks dochter en kleindochter worden bedreigd, moet hij de waarheid boven water krijgen om ze te redden. Daarbij komt hij wel lijnrecht tegenover zijn eigen baas te staan.bron

De trailer van Blacklight

De trailer geeft goed weer waar de film over gaat. Een actiefilm zoals er velen worden gemaakt. De goede tegen de kwade. Waarbij de goede zich ineens afvraagt of hij wel aan de juiste kant staat en dan zijn fout probeert te herstellen. (Mocht de trailer niet zichtbaar zijn, hier de rechtstreekse link.)

Persoonlijke conclusie

Barbara(44): Al met al is de film Blacklight er eentje die me niet erg lang zal bijblijven. Wel is het een film die ik spoedig met mijn dochter zou kunnen gaan kijken (nu 11 jaar) die de meeste actiefilms nog veel te spannend vindt. Juist de verhaallijn die redelijk voorspelbaar is, gecombineerd met weinig details bij het geweld maakt dit een goede instapfilm en geschikt om met het hele gezin te kijken op de bank. Of ik hiervoor de bioscoop zou opzoeken met mijn voorkennis: nee. Maar het is zeker geen onaardig verhaal.

Ga jij na het lezen van deze filmrecensie wel of juist niet naar deze actiefilm? Laat het me weten hoe deze film jou is bevallen, indien je gaat.

Bedankt voor het lezen van deze filmrecensie.


Disclaimer: deze recensie is zonder samenwerking tot stand gekomen.

Bewaar deze pin voor later:

Filmrecensie Blacklight

Eerder verschenen filmrecensies op Onlybyme die het zeker waard zijn nog eens erbij te pakken als je ze nog niet gezien hebt:

Blackkklansman

The shape of water

Comments

 1. Linda schrijft ' t op says:

  Mij doe je met veel actie en geweld geen plezier maar een slecht einde van de film is ook niet alles

  1. Barbara says:

   Helemaal waar. Het was niet zozeer slecht, maar meer tja ik kan er niet alles over zeggen zonder spoilers te geven. Het was ineens af, had wat meer tijd aan gespendeerd mogen worden zegmaar….

 2. Deborah says:

  Jammer dat de film niet helemaal aan je verwachtingen voldeed. Je gaat immers naar de bioscoop voor een een fijn en voldaan filmavond gevoel. Zelf zou ik niet snel naar deze film gaan. Ik zie hem wel een keer op tv 🙂

 3. Soms is de trailer inderdaad het beste aan de hele film! Jammer dat het zo tegenviel zeg.

 4. EvenDelen.be says:

  Het is echt niet leuk als je de bioscoop buiten stapt met een teleurgesteld gevoel.
  Ik ben echter wel fan van Liam Neeson, daarom dat ik deze film best wel wil zien, maar niet in de bioscoop.

 5. Rachel says:

  jammer dat het hem net niet was. ik kijk niet meer zoveel films maar als ik iets kijk moet er wel wat van actie in zitten

 6. Caroline says:

  Zo te lezen is dit niet echt mijn genre. Dus ik om je vraag te beantwoorden denik ik niet naar deze film te gaan.

 7. Mieke | Miek''s Mind says:

  Ik houd wel van spannende films, maar als het einde niet goed is dan kan dat voor mij een hele film verpesten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.