raamdecoratie
|

Raamdecoratie idee in kerstsfeer. Snel & Goedkoop!

Wellicht is het regionaal, maar hier in de buurt worden ramen niet standaard versierd in de decembermaand. Van huis uit heb ik deze creatieve inslag wel meegekregen en was het elk jaar een verrassing wat mama verzon als nieuw thema voor de raamdecoratie. Niet allerlei toeters en bellen met veel schreeuwerige lichtjes die flikkerden maar wel een extra ‘iets’ wat meer sfeer gaf aan de december maand. 

raamdecoratie

Raamdecoratie kan voor weinig geld en zonder veel tijd worden gerealiseerd!

Na mijn herfstbladerenfolie had ik bedacht dat ik nu met het kerstthema zeker niet achter wilde blijven. Enkel had ik geen behoefte aan teveel werk. Snel resultaat is voor mij nu eenmaal een extra uitdaging. Het is gewoon leuk iets te bereiken wat snel gereed is en liefst ook goedkoop! En dat is me gelukt! Al met al heeft dit raam me toch wel 3 à 4 euro gekost.

De 2 Stickervellen hebben uit mijn hoofd een euro stuk gekost en dan nog een rol wit crèpe papier en wat plakband. Meer is het niet. Je kan ook ijspegels kant en klaar zo kopen maar met een schaar en wat creativiteit heb je die ook zelf zo in de rol geknipt. Het is daarna de kunst de rol goed uit te rollen en op te plakken. Daarna nogmaals voor de unieke uitstraling wat extra knippen in de pegels en klaar is dat gedeelte. Stickers plakken is echt iets waar je de kinderen mee aan de slag kan laten gaan. Eventueel zou je nog met witte verf sneeuwvlokjes toe kunnen voegen….

Mijn tuin ziet er wel wat kaal uit zie ik zo door het raam op de foto’s maar goed, volgend voorjaar is er veel meer eer op dat vlak te behalen in de tuin dan nu. Goed werk heeft tijd nodig! 😉

De buitenkant is rustig en niet te opvallend!

Van buiten af ziet het er minder opvallend uit, iets wat totaal niet erg is te noemen. Want ik hoef geen blikvanger van de buurt te zijn en persoonlijk ben ik totaal niet van flikkerende lichtjes. Iets wat ik toch nog geregeld her en der zie. Dametje zou daar denk ik wel blij van worden, vooral met veel kleurtjes, hoe meer hoe beter! Gelukkig kan ik dat nog wat beïnvloeden!

raamdecoratie

Uiteraard was dametje zeer trots dat ze mocht helpen, de stickers heeft ze dan ook bijna allemaal zelf geplakt met hooguit wat kleine aanwijzingen.

De rest van de woonkamer begint inmiddels ook meer en meer kerstsfeer uit te dragen. Ook daar probeer ik mijn stelregel: weinig werk, veel resultaat door te voeren. Wellicht komende week nog een blog met de resultaten. (Geen harde belofte!)

Gerelateerde blogs over de kersperiode

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten