Sien en Co voor kinderen die gek op knutselen zijn blog Only by me origami paddestoel

Herfst knutselen – Origami paddenstoel voor kinderen

Knutselen in herfst stijl

Het is weer volop herfst, de bladeren vallen van de bomen, het weer is regenachtig en de paddenstoelen schieten uit de grond. Perfect dus om lekker binnen te blijven en aan het knutselen te gaan.

origami paddenstoel

>> Gea van Sien & Co heeft deze donderdag de DIY geschreven voor Onlybyme <<

Origami paddenstoel voor kinderen

Origami is een leuke manier van knutselen en met een stappenplan heel goed te doen door kinderen. Daarbij is het ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van de motoriek.  Origami komt helemaal uit China waar het al sinds 1600 gedaan wordt. Met origami vouw je papier in mooie figuren. De kraanvogel is wel de bekendste van de origami figuren. Ik ga je vandaag leren hoe je met twee vouwblaadjes een paddenstoel kan vouwen.

Stap voor stap werkbeschrijving: Zo vouw je een paddenstoel

Ik gebruik zelf origami papier met een patroon, maar je kunt dit ook prima met gewoon vouwpapier maken. Je begint met het hoedje van de paddenstoel. Pak hiervoor een rood blaadje en vouw deze twee keer diagonaal en weer terug. Pak twee punten en vouw deze naar het midden en vervolgens het blaadje dubbel. Vouw de hoeken naar voren en weer terug. Draai het blaadje om en doe dit vervolgens nog een keer.

Vouw beide punten naar binnen.Vouw de punten aan de onderkant naar boven en vouw ze nog een keer om ze vervolgens naar binnen weg te stoppen.

Hiermee is het hoedje van de paddenstoel klaar.

sien-en-co-voor-kinderen-die-gek-op-knutselen-zijn-blog-only-by-me-origami-paddestoel8
Ga nu verder met de onderkant van de paddenstoel. Ik gebruik hier wederom een geprint papier maar je kunt ook een groen vouwblaadje gebruiken. Vouw het papier diagonaal, horizontaal en verticaal en steeds weer terug. Pak het midden van een kant en vouw deze naar binnen. Doe dit ook met de andere zijde. Zo ontstaat er een driehoek met aan elke kant twee punten. Vouw de voorste punten naar voren langs de middenlijn.

Vouw de punten onderaan naar binnen. Herhaal de laatste twee stappen ook voor de achterkant.

Vouw nu de vier hoekpunten om naar voor, naar achter en weer terug. Vouw de punten vervolgens naar binnen. De onderkant is nu ook klaar.

Plak nu het hoedje aan de onderkant door de punten aan de binnenkant van het hoedje vast te lijmen. Je paddenstoel is nu klaar.

Heel veel knutselplezier!

Wat kan je winnen ? gesloten

Krijg je al zin om zelf ook deze paddenstoel te gaan vouwen met je kinderen? Dit is natuurlijk extra leuk als je de materialen krijgt zodat de paddenstoel er ook gelijk super vrolijk herfstachtig uit ziet. Op onderstaande foto is te zien wat Onlybyme namens Sien & Co tweemaal mag weggeven met een winactie.

origami paddenstoel

Als jij (klein)kinderen hebt die graag knutselen dan is dit een leuke herfst knutsel om te maken samen in de aankomende herfstvakantie. Doe gerust mee.

Winactie Origami paddenstoel voor kinderen

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en email achter (is afgeschermd).
  • Geef  hieronder in een reactie aan dat je dit origamipakketje wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begon met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in een reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via de zelfde kanalen. (Gaarne geen complete linken invoegen).

Leuk dat je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten