Knutselen met wasknijpers – geschikt voor kleuters

Wel eens wasknijpers gebruikt om mee te knutselen?

Een leuk alternatief naast het knutselen met schaar, papier en lijm.

knutselen met wasknijpers

Deze week in de Donderdag DIY van Marjon: het maken van 3 leuke diertjes met wasknijpers.

 

KOOPTIP: Bij de Action hebben ze houten wasknijpers. Een hele zak vol. Ook ze hebben zelfs een kant en klaar knutselpakketjes met houten wasknijpers voor maar 0,99 eurocent. Je kan er vlinders mee maken.

Voor knutselen met wasknijpers heb je nodig:

  • Houten wasknijpers
  • Wiebel-oogjes
  • Veertjes
  • Pompom bolletjes
  • Papier
  • Lijm

(Alles is goedkoop verkrijgbaar bij o.a. de Action.)

3 x knutselen met wasknijpers

Deze 3 dieren zijn goed te maken met kinderen vanaf de leeftijd 4+. Ze kunnen je met helpen met alle onderdelen of zelfs geheel zelf aan de gang als je al een voorbeeld hebt gemaakt, zeker vanaf 5 jaar. Een goede oefening voor de fijne motoriek.

1 – Muisje

knutselen met wasknijpers

Werkwijze: Je knipt twee grote en twee kleine rondjes uit. Dit doe je uit twee verschillende kleuren papier. Deze plak je op de wasknijper.  Dan plak je er nog twee wiebeloogjes bij. Van zwart of bruin papier, knip je twee smalle reepjes. Dit worden de voelsprietjes. Dan knip je nog een staartje. Je begint breed en eindigt in een punt. Het brede gedeelte plak je op het einde van de wasknijper vast.

2 – Vogeltje

knutselen met wasknijpers

Werkwijze: Je kleurt of verft de wasknijper. Wanneer je verf gebruikt, moet je de wasknijper wel even laten drogen. Je knipt een snaveltje van oranje papier. Deze plak je samen met twee wiebeloogjes op de wasknijpers. Tussen de houten knijper plak je de veertjes.

3 – Rupsje

knutselen met wasknijpers

Werkwijze: Je kan er voor kiezen om eerst de wasknijper een kleurtje te geven. Maar dit hoeft niet. Je kiest vier kleine pompom bolletje en 1 grotere voor het hoofd. Plak ze achter elkaar op de wasknijper. Op het grootste pompom bolletje plak je  twee wiebeloogjes.

Extra tip!

Een leuke tip is om bijvoorbeeld meerdere vogeltjes te maken en deze naast elkaar op een rechthoekig houten plankje te bevestigen. Dit plankje kun je ophangen en aan de wasknijpers briefjes of tekeningen bevestigen.

Uiteraard kan dit ook met de muisjes of met vrolijk versierde wasknijpers.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten