2 x de herfst in huis; snel en goedkoop!

Oktober: tijd voor de herfst in huis!

herfst in huis

Snel en goedkoop!

Met deze twee ‘super snelle creaties’  heb je gelijk de sfeer te pakken. Het kost je maximaal een uurtje tijd en je woonkamer is een beetje opgefleurd in het herstthema. De meeste tijd kost het nog om de attributen in huis te halen. 😉

Zelf ben en blijf ik enorme fan van de Action waar je voor weinig geld de leukste dingen weghaalt. Deze twee diys hebben dan ook samen minder dan 10 euro gekost, mits je zelf oude kaarsen hebt. 😉

Herfst in huis – 1# een takkencreatie

herfst in huis

Deze creaties is geheel gemaakt uit onderdelen gekocht bij de Action, al kan je er uiteraard je eigen fantasie op los laten. Omdat deze aan de muur hangt, heb ik bewust gekozen voor plastic herfsttakken. Totaal bestaat het uit 6 onderdelen, de witte stronk (touw zat er al aan vast) en 5 losse insteektakken die ik op deze wijze erin heb gestoken.

De meeste tijd ging zitten in het boren van het gaatje en daarna het geheel zo hangen dat ik tevreden was. Je kent het wel, blaadje zus en zo….  Kosten per tak €1,20-€1,60 ongeveer en bij mijn weten was de houten tak onder de €3,–.

Herfst in huis 2# kaarsen nieuw leven geven

Iedereen heeft ze, half opgebrande stompen kaarsen die de mooiheid hebben verloren en vaak of niet meer opgebrand worden of worden verplaatst naar een minder opvallende plek om toch nog gezellig licht te kunnen geven.

Ook hier gaat het weer om het idee, dat uiteraard op vele manieren kan worden uitgevoerd. De blaadjes heb ik ook gekocht bij de Action voor nog geen euro per zakje (2 zakjes). Maar je kan dit uiteraard ook aanpassen aan het kerstthema met kleine kerstversieringen. Of straks in de lente.  Het bevestigen heb ik bewust gedaan door het kaarsvet te laten smelten en dan de blaadjes er kort met lichte druk tegenaan te bevestigen. Zo kan ik namelijk door elke blaadjes (tijdelijk) weg te halen, de kaarsen nog gezellig laten branden. Uiteraard kan je ook een andere manier van bevestiging kiezen.

Mocht je één van deze ideetjes op eigen wijze uitwerken, stuur gerust mail naar info@onlybyme.nl , dan kan ik die toevoegen met een verwijzing. 

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten