herfst uilen maken van bladeren

DIY Project – Herfst Uilen maken van bladeren

Marjon: Samen met je kind(eren) even heerlijk buiten een herfstwandeling maken. Heerlijk is dat. Overal kom je bladeren van de bomen tegen. Met deze bladeren kun je leuk knutselen. Op het schoolplein waar ik werk staat een mooie grote boom. Dus ook een plein vol herfstbladeren. En je raadt natuurlijk al wat we hiermee gedaan hebben: volop geknutseld!

herfst uilen maken van bladeren

Herfst Uilen maken van bladeren

Benodigdheden

 • Plastic zak
 • Bladeren
 • Stokjes (2 dikke of 4 dunnere per uiltje)
 • Oranje en wit papier
 • Zwarte stift / wiebel-ogen
 • Schaar, lijm, plakband

De werkwijze

 • Je neemt een plastic zak. Deze vul je bijna tot bovenaan met bladeren. Dit mogen verschillende bladeren zijn, maar je kan ook kiezen voor dezelfde soort bladeren.
 • In de hoeken links en rechts steek je een stok. Je kan een dikkere stok nemen, maar ook bijvoorbeeld 2 of 4 dunnere stokjes. Deze stokjes vormen de punt oortjes van de uil.
 • Je draait het plastic zakje namelijk om de stokjes heen en maakt ze vast met plakband.
  Het middenstukje rol je op en maak je ook vast met plakband. Nu heb je de vorm van de uil al klaar.
 • Daarna ga je van het oranje papier een snavel en pootjes knippen. Met lijm kun je dit vastplakken.
 • Van het witte papier knip je grote ovale ogen. Een uil heeft als kenmerk namelijk grote ogen. Hier kun je met zwarte stift nog kleinere ogen intekenen of bijvoorbeeld wiebelogen erop tekenen.

herfst uilen maken van bladeren

Eenvoudig, maar leuk om te maken! Vanwege het eenvoudige karakter, met een zeer leuk resultaat, kunnen kinderen dit zelfstandig maken als ze een voorbeeld hebben en/of een werkinstructie afhankelijk van leeftijd.

Veel plezier met deze herfst creatie!

Deze zal ook in de vensterbanken van woonkamerramen niet misstaan, zeker als je uilen van verschillende groottes maakt en deze als uilenfamilie uitstalt!

Wat maakten we eerder dit Herfstseizoen?

Na geweldige respons op de raamfolie van bladeren, besloten we vandaag nogmaals een creatie te tonen, met de vele bladeren in de natuur voorhanden. Ook al schuift het herfstseizoen nu richting de winter en daarmee de kerstsfeer. Ideeën kunnen immers nooit vroeg genoeg worden gebracht voor volgend jaar!

Ook tippen we graag de andere twee herfst ideeën nog even die we toonden in deze blog voor in de woonkamer en natuurlijk een tweetal knutsels nog om te maken met kinderen: Origami paddenstoel en Herfstbomen.

Volg meer van onze creatieve uitspattingen bij Onlybyme!

Deze leuke herfst uilen zijn ontstaan in de creatieve les van Marjon op school. Naast basisschoolleerkracht is ze is in het dagelijks leven mama van 2 jonge kinderen en heeft ze een passie voor creatief bezig zijn.

Neem gerust een kijkje naar de andere creatieve creaties die we eerder hebben gemaakt! Je vindt deze onder het tabblad ‘Maken’.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten