IMG 5509 e1466997572152

DIY Project voor kinderen: Uiltjes maken

Uiltjes maken met kinderen: een leuk DIY project wat in twee gedeeltes wordt volbracht.

Wil jij deze uiltjes ook samen met je kind(eren) maken of een andere geweldig knutselpakket? Onlybyme mag namens Sien & Co een tweetal gezinnen blij maken met een winactie!

– een nieuwe DIY project van Marjon

Uiltjes maken met je kind(eren)

IMG_5499

Deel 1 – het maken van de gips uiltjes

Het eerste deel bestaat uit de vormpjes vullen met gips. Hier is hulp van een ouder bij nodig, maar jonge kinderen kunnen hier zeker bij helpen.

Bij dit DIY Project is gebruik gemaakt van één van de geweldige knutselpakketten van Sien en Co.

Werkwijze:

  • Het gipspoeder schud je in een bakje.
  • Hierbij schenk je de aangegeven hoeveelheid water en ondertussen roer je.
  • Dit doe je net zolang tot je een gladde massa krijgt.
  • Daarna schenk je de gladde massa in de vormpjes.
  • LET OP: Bij de set zijn twee speldjes toegevoegd, hier kun je een broche mee maken. Belangrijk is dat je de speldjes in de zachte massa stopt. Dus voordat het hard is geworden.

De vormpjes moeten minimaal een uur drogen.

Deel 2 – Het verven van de gips uiltjes

De uiltjes haal je gemakkelijk uit de vormpjes. Er kan dan gestart worden met het 2e gedeelte; de uiltjes verven. Er zijn verschillende kleuren te gebruiken en een klein penseeltje is aanwezig. De kleuren kun je mengen. Nadat de uiltjes geverfd zijn kun je ze insmeren met glow paint. Hierdoor gaan de uiltjes licht geven in het donker. Er is ook een magneetstrip aanwezig, waardoor je er leuke magneetjes van kan maken.

De mening van Marjon:

Marjon: Samen met mijn 5 jarige dochter ben ik aan de slag gegaan. De uilenvormpjes zagen er kleiner uit dan we in eerste instantie dachten. Maar het leuke is dat je van deze uiltjes een broche of magneet kan maken. Hiervoor zijn grote uiltjes ook niet handig.

Bij het mengsel heeft dochterlief helpen roeren. Daarna moest ze wachten tot het hard werd. Voor kleuters best lastig, want het liefste wilde ze meteen verven.
De bijgeleverde verf heeft vrolijke kleuren. Er is voldoende verf dus er kan gemengd worden, zoals in de beschrijving staat aangeven. Jammer is wel dat er geen rood aanwezig is. Wel geel en blauw. Dit zijn toch wel belangrijke kleuren om te kunnen mengen.

Dochterlief vond het leuk om te doen. Het is wel nauwkeurig verven, omdat de uiltjes niet zo groot zijn. Ik zou persoonlijk dan ook een oudere leeftijd adviseren om deze uiltjes te maken. (Vanaf 5 jaar wordt aangegeven.)

Onze gemaakte uiltjes hebben een magneetfunctie gekregen en hangen vrolijk tegen de koelkast.

IMG_5578

Winactie – Knutselpakket uitzoeken bij Sien & Co (GESLOTEN)

Krijg je al zin om ook dit DIY Project te gaan maken met je (klein)kind(eren) of juist een ander knutselpakket van Sien & Co? Doe mee met de winactie en maak kans op 1 van de 2 waardebonnen t.w.v. €15,– om een leuk knutselpakket uit te zoeken.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Geef aan welk knutselpakket van Sien & Co je graag wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

[wp-review id=”8065″]

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Sien & Co.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten