13576394 1184557851589134 487266362 n

DIY Project: stoffen krans – budget proof!

Dit weekend had ik een ‘blogvrij’ weekend en behoefte aan een DIY project wat me even zou bezighouden, maar geen hele dagen. Terwijl ik voor andere zaken de Action bezocht, viel mijn oog op het maken van een hartenkrans, iets wat mijn creatieve brain niet kon weerstaan, zeker niet voor die prijs!

13576394_1184557851589134_487266362_n

Stoffen krans hartvorm – budget proof

Toen ik de prijs van €1,99 zag staan dacht ik: dat is nog eens leuk fröbelen zonder veel geld kwijt te zijn. Alles zit in de doos, het enige wat je verder nodig hebt is een schaar. Het is een heerlijk eenvoudig concept en redelijk snel klaar met snel resultaat… iets wat af en toe gewoon leuk is om tussendoor te doen… zeker als je even afleiding kunt gebruiken en niet te moeilijk bezig wilt zijn!

Werkinstructie

Je vindt in de doos een hartkrans van piepschuim en 8 lapjes verschillende stof (er is ook een andere variant in de winkel verkrijgbaar met wat fellere kleuren). Je knipt de lapjes in repen van ongeveer 2,5 cm. Daarna ga je enkele knopen leggen en de lapjes om en om (eigen keuze hoe je dat doet) rondom de krans ‘knopen’. Er is ruim genoeg stof aanwezig om de krans te vullen, mits je je aan de 2,5 cm houdt.

Na een kleine twee uurtjes op rustig tempo fröbelen is het resultaat in mijn ogen leuk en je kan er zelf al varianten bij bedenken voor de komende herfst en kerstperiode met andere stofjes en ronde kransen. Hier zeker plannen in die richting.  Het is leuk om te doen en je hoeft er totaal niet bij na te denken. Soms kan creatief bezig zijn heerlijk ontspannend werken. Ik heb me erg vermaakt tijdens het maken van de stoffen krans en het resultaat pronkt nu in onze zithoek!

Het resultaat

stoffen krans

Stoffen krans

Mocht je bij de action misgrijpen, het is eenvoudig zelf te doen met een krans en diverse stofjes. Ook kan je door een kartelschaar te gebruiken weer net een andere look creëren! (TIP!)

Mocht je naar aanleiding van deze post tot een creatie komen, laat het me gerust weten. Altijd leuk om iets van een ander te zien!

Heel veel creatief plezier toegewenst!

Disclaimer: deze DIY betreft geen samenwerking maar is op eigen initiatief tot stand gekomen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten