Wintersfeer 1
|

5 x DIY Kerstdecoratie inspiratie foto’s

Het raam versieren in de wintermaanden is hier een (bijna) jaarlijks terugkerend iets. Het geeft de nodige sfeer aan je woonkamer en is vaak helemaal niet zo moeilijk om te maken! Deze blog bevat kerstdecoratie inspiratie van dit jaar en eerdere jaren.

1 Een budgetvriendelijk winterraam (4 euro)

kerstdecoratie inspiratie

Ideaal als je luxaflex (of rolgordijnen) hebt en daarnaast snel en simpel te maken. Een rol crêpepapier inknippen en op het raamplakken met plakband, raamstickers (uiteraard door je kinderen geplakt indien ze in de goede leeftijdscategorie zitten) en je bent klaar.

Kijk voor meer foto’s van het eindresultaat: Raamdecoratie idee in kerstsfeer. Snel & Goedkoop!

2 Kerstdecoratie inspiratie in wintersfeer

Mocht je wat langer van je raamdecoratie willen genieten dan is een raam in wintersfeer een aanrader. Ben je gelijk heel de winter klaar! En het geeft haast het gevoel dat het sneeuwt!

kerstdecoratie inspiratie

En toen het ook nog (heel even) wit werd dat jaar, werd het resultaat nog mooier (gevoelsmatig).

kerstdecoratie inspiratie

De sneeuwvlokken van de kerstdecoratie inspiratie van een paar jaar geleden heb ik kant-en-klaar in een tuincentrum gekocht, maar zijn uiteraard ook zelf te maken.

kerstdecoratie inspiratie

3 Kerstdecoratie inspiratie voor je voordeur

Mocht je zelf creatief zijn en in het bezit zijn van een Silhouette of een andere plotter, dan is het goed te doen om zelf raamstickers te ontwerpen (of te gebruiken van anderen) en deze op je raam te bevestigen. Een alternatief is om een ontwerp te laten afdrukken door een partij die raamstickers bedrukt. Of iets kant en klaar aan te schaffen.

kerstdecoratie inspiratie

4 Kerstdecoratie inspiratie voor je keukenraam

Dit jaar ben ik steeds actiever gaan haken. Toen ontstond in november het idee om kerststerren te haken en deze op te hangen. Later werd het idee om er lichtjes in te bevestigen nog toegevoegd aan het geheel.

kerststerren 1

De zuignappen heb ik via bol gekocht. Ideaal als je iets tijdelijk op het raam wilt bevestigen. De lichtjes heb ik al jaren geleden bij het tuincentrum gekocht, maar ik heb ook wel goedkopere versies hiervan gezien bij discount winkels. Je hebt deze in een batterijversie en met een adapter voor op het stroomnet. Deze laatste is hier nog gebruikt, dan blijven de lampjes tenminste steeds even helder schijnen. Het geeft een warm gevoel tijdens het eten koken nu in de keuken. (Eigenlijk had ik het geheel nog af willen maken met kersttakken aan de bovenzijde… een idee voor volgend jaar.)

kerststerren 2

5 Mocht je geen tijd hebben voor veel kerstuitingen, een alternatief

Toen onze Jonah in 2020 eind november werd geboren en enkele weken in het ziekenhuis verbleef, stond mijn hoofd naar alles behalve kerst. Er werd dan ook geen kerstboom geplaatst, het enige wat ik snel tussendoor had gemaakt was een vaas met takken en daarin kerstballen. Het resultaat was toch gezellig en gaf net een beetje extra sfeer.

kerstdecoratie inspiratie

Versier jij ook je raam elk jaar in de wintermaanden in kerstsfeer / wintersfeer? Misschien heeft deze kerstdecoratie inspiratie je voorzien van nieuwe ideeën!

Ik wens je in ieder geval fijne feestdagen toe komende periode!

Warme groet,

Barbara Oosthoek handgeschreven 2

Volg je Onlybyme al? Je kan Onlybyme vinden op: PinterestFacebookInstagram en Bloglovin’.

Kerst gerelateerde blogs

Originele kerst en nieuwjaarswensen – 5 Alternatieven voor een kaartje

Zo voorkom je een kaal gevoel zonder kerstboom!

Kerstdagen niet mijn ding

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten