DIY Cadeau-idee voor techneuten

DIY Cadeau-idee voor techneuten om zelf te (laten) maken

format 7

Mijn man is met zijn werk op de universiteit dagelijks bezig met programmeertalen en databases. Een bak koffie gaat er altijd in om de focus weer even terug te krijgen, of na een nacht met iets te weinig slaap de dag goed te beginnen. (Onze kinderen willen nog wel eens gedurende de nacht enige tijd spoken 😉 )

Hoe deze DIY Cadeau-idee voor techneuten zelf maken?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe iemand zijn koffie drinkt. Het recept* staat nu gereed voor zwarte koffie.

  • Mét melk: vervang het woord false dan voor true
  • Mét suiker vervang dan de Ø vervangen voor het aantal stuks.

*Eventueel kan MAX worden weggelaten en er hoeft geen (group by coffee) achter de code, omdat deze maar een item heeft in de tabel (coffee). Dit kan je naar wens even navragen bij degene waarvoor je het maakt. 😉

Hoe is deze DIY gemaakt?

Er zijn meerdere wijzen om dit te maken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de Silhouette Cameo 4, maar het kan ook goed worden gemaakt met een andere plotter of bijvoorbeeld met een sublimatieprinter (voor dit laatste is geldt een andere werkwijze die ik hier niet beschrijf.).

Benodigdheden

  • Een katoenen t-shirt. (Deze is bij de Hema gekocht vanwege mijn goede ervaringen met het draagcomfort en de goede duurzaamheid, maar dit kan uiteraard ook naar eigen keuze een andere soort zijn. )
  • Een plotter (snijmachine)
  • Flex om op t-shirts te kunnen bedrukken
  • Enige kennis om deze tekst op te maken in Silhouette of bijvoorbeeld een grafisch programma en dan naar de plotter te sturen.
  • Een drukpers of een strijkijzer
  • Een teflonvel (of bakpapier, dat werkt ook)

Werken met een plotter en drukpers

Indien je dit zelf gaat maken is je waarschijnlijk het werken met plotters en drukpersen bekend. Ik laat de basisinstructies dan ook achterwege. Mocht je net beginnen met plotten dan verwijs ik je naar de vele online tutorials die je kunt vinden en die je in beeld en geluid uitleg geven hoe je een plotter gebruikt. Met bijvoorbeeld de zoektermen: ‘silhouette cameo t shirt bedrukken‘ en video selecteren, krijg je vele instructievideo’s in het Nederlands en Engels (of welke gewenste taal ook) die dit goed uitleggen (zo heb ik het ook geleerd 😉 ).

Downloads voor eigen gebruik

Om het je makkelijk te maken heb ik het bewerkbare bestand dat ik heb gebruikt in Silhouette geconverteerd een SVG om deze snel te kunnen aanpassen in jouw eigen digitale omgeving. Ga hiervoor naar de pagina downloads en download het zip-bestand met de naam Coffeïne code. Hierin zit een SVG en Silhouette studio file (deze laatste is ook met de gratis versie van Silhouette te openen).

Dit cadeau-idee ‘laten’ maken kan natuurlijk ook!

Er zijn vele shops die t-shirts voor je bedrukken. Je hoeft dan enkel de gewenste afbeelding te versturen en ze drukken het af in jouw gewenste instellingen. Nu kan ik uiteraard opperen om dit voor je te maken, maar ik ben zo eerlijk om te vermelden dat je dit veel goedkoper bij een professionele drukker gedaan krijgt (en met name ook veel sneller) dan bij mij. Al mag je het uiteraard altijd aan me vragen. 😉

Bewaar deze pin voor later:

format 7

Mocht je zelf met deze DIY aan de slag gaan dan ben ik natuurlijk erg benieuwd naar de resultaten. Je kunt deze op Pinterest met me delen (leuk als je dat doet!) of via een ander sociaal kanaal.

Je kan Onlybyme vinden op Pinterest, Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten