1.Kroontjeb
| |

Knutselen met wc-rolletjes – 5 knutseltips

Wc-rollen heeft iedereen in huis. Zodra ze leeg zijn verzamelen wij ze. Altijd handig om te knutselen of om mee te geven naar school, om er daar mee te knutselen.

Knutselen met wc-rolletjes

Er valt van alles mee te maken, ditmaal in de DIY Donderdagblog van Marjon5 tips met wc-rolletjes

1. Een prinsessen kroontje

knutselen met wc-rolletjes

Het wc rolletje kun je verven, kleuren met stift of zoals wij gedaan hebben, versieren met washi tape. Gewoon met verschillende leuke kleurtjes.
Daarna knip je er driehoekjes uit, zodat er een kroontje ontstaat. Onderin, tegenover elkaar, twee gaatjes erin maken. Touwtje of elastiekje erdoorheen en je hebt een prinsessenkroontje.

2. Cadeaudoosje

knutselen met wc-rolletjes

Van een wc-rolletje kun je ook heel eenvoudig een cadeaudoosje maken. Je duwt het rolletje eerst een beetje plat, vouwt de uiteindes naar binnen en klaar. (zie foto’s)
Natuurlijk ook weer even het wc rolletje versieren. En nog een tip, plak het doosje aan 1 kant dicht. Op deze manier valt je cadeautje / geld niet uit de verpakking.

3. Kerstboompjes

knutselen met wc-rolletjes
Oké, het is nog geen winter, maar ze zijn wel erg leuk. Je knipt driehoekjes uit het rolletje. In de vorm van de kerstboom. Daarna verf je de kerstboom groen. Even laten drogen en versieren. Wij deden het met kleine pompom bolletjes. Maar het kan ook met stickers, lintjes of plakfiguurtjes. Erg leuk is ook om over de boom wat glitters te strooien.

4. Stempelen

IMG_6263

Wc rolletjes kun je ook gebruiken om mee te stempelen. Je knipt het uiteinde van het rolletje in figuurtjes. Recht, rond of driehoekig.
Je neemt een groot bord waar je verf opdoet. Doopt het wc rolletjes erin en je kan stempelen. Dit is vooral voor de jongere kinderen erg leuk.

5. Bloemen / Hartjes

Je knipt de wc rol in smalle reepjes. Deze reepjes vouw je tot hartjes. Je kan hiervan een mooie krans maken, maar ook een leuke bloem.
Ook hier moet je wel weer even eerst het wc rolletje een mooie kleur geven.
De hartjes / bloem plak je vast met stevige hobbylijm. Even goed aandrukken en laten drogen.

Uiteraard zijn er nog meer leuke dingen te doen met wc-rolletjes! Er volgt zeker nog een update!

Gerelateerd:

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten