Zingen is gaaf

Recensie Zingen is gaaf, Esther en Yvonne van der Ham

Zingen is gaaf! Het verhaal over Loesje en Snoesje inspireert je om te zingen. Maar ook de achterliggende gedachten voor de ouders/verzorgers vind ik meesterlijk verwerkt .

Zingen is gaaf

| auteur: Esther en Yvonne van der Ham | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Zingen is gaaf

Inhoud

Loesje en Snoesje houden van zingen. Het liefst zingen ze de hele dag, overal waar ze naar toe gaan en met iedereen die ze tegen komen. In dit boek nemen Loesje en Snoesje je mee in een dag van hun leven. Ze laten zien dat ze heel veel liedjes zingen en ook kom je erachter waarom ze het zo leuk vinden om te zingen. Hou jij ook zoveel van zingen, is een vraag die regelmatig terug komt in dit boek.

Zingen is gaaf 1

Onderliggend thema: Zingen is leuk en leerzaam

Zingen is het onderwerp wat centraal staat in dit boek. Liedjes zijn leerzaam en worden veel gebruikt om jonge kinderen iets te leren. Door zingen gaat de spraak ontwikkeling omhoog en vaak zorgt de melodie van een liedje ervoor dat kinderen het onthouden. In dit boekje wordt duidelijk gemaakt dat zingen echt van belang is en een kind hier echt veel van leert. Het kind heeft dit niet in de gaten, voor hen is het een leuk boek waarin vooral veel liedjes worden behandeld. Een pluspunt dus, al zeg ik het zelf.

zingen is gaaf

Persoonlijke Leeservaring

Sharon 23: In heb begin moest ik er even inkomen, ik wist niet zo goed hoe ik dit boekje moest lezen en of het de bedoeling was dat je de liedjes al (in je hoofd) moest zingen op de aangegeven punten. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat er geen goed of fout is in dit boek. Wat je ook doet tijdens het lezen van dit boek, je doet het altijd goed.

De manier van schrijven van de auteur vind ik goed. Het verhaal over Loesje en Snoesje inspireert je om te zingen. Maar ook de achterliggende gedachten voor de ouders/verzorgers vind ik meesterlijk verwerkt .

Wat ik ook erg leuk vind is dat je na het verhaal nog allerlei oefeningen vindt die je kan gebruiken tijdens het zingen met je kind(eren). Dit zal ook erg aanspreken en het zingen nóg leuker maken.

Ik vind zingen is gaaf dan ook een erg leuk en inspirerend boek. Het heeft zeker mijn ogen (weer) geopend en me herinnerd aan het feit dat zingen (bij kinderen) erg belangrijk is.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten