Wordt Booch onze hond?

Wordt Booch onze hond?

Misschien heeft Huize Onlybyme weer snel een extra inwoner;)

Wordt Booch onze hond?Wordt Booch onze hond?

Morgenochtend gaan we Booch ontmoeten. Zodra wakker en klaar voor een ritje met de auto (ligt een beetje aan hoe laat Riana mama wakker maakt en mama daarna ook daadwerkelijk wakker is 😉 ) , rijden we naar Booch en zijn tijdelijke Foster mama toe om uitgebreid kennis te maken.

Mocht dit ons goed allebei bevallen, dan komt Booch hier logeren om te ervaren hoe het is bij ons in huis en of we daar nog even enthousiast van zijn alle 3 na een korte periode. Zo ja, dan gaan we hem adopteren.

Kortom, deze hondenliefhebster heeft geleerd na Mick, hoewel ik hem met liefde een paar goede maanden heb gegeven voor zijn leven eindigde. Maar direct beslissen op basis van een zielig verhaal en er dan thuis achter komen dat Mick in plaats van 7 jaar, 12,5 blijkt te zijn en erg ziek en hem enkel kunnen vertroetelen was niet de opzet geweest. Mick hebben we gelijk in ons hart gesloten, maar voor Riana was het geen ideale hond, die vooral wilde spelen, waar Mick vooral wilde liggen en slapen. Zijn overlijden heeft ons zeer heftig aangegrepen en ik wil geen herhaling als dat echt niet hoeft… dus liever een hond die lang in ons gezin kan worden opgenomen en geen paar maanden.

Gister al meerdere mensen om me heen gevraagd om raad en ook een hondenkenner die me vaker adviseert gevraagd hoe het profiel van Booch overkwam. Ze waren allen positief en ik werd aangeraden te gaan kijken en ervaren, iets wat toch het meeste zegt: een ontmoeting. Dus dat gaan we morgen doen!

Wie is Booch?

Op papier de ideale hond haast. Reu, gecastreerd,  5 jaar, kan alleen zijn, kan in de auto, goed met kinderen en andere honden, luistert goed, loopt goed aan de lijn. Heeft duidelijkheid nodig en is dan de liefheid zelve. Heeft een heel lief en rustig karakter. Zijn maat is voor een kruising herder aan de kleine kant met een schofthoogte van 46 cm, in erg goede gezondheid, voorzien van alle inentingen en een paspoort.

Wat ik hoorde uit het gesprek is dat loslopen kan betekenen dat hij niet direct weer terug komt en eerst zijn eigen gang gaat maar dan zo weer achter je kan staan, maar aan een lange lijn lopen moet goed kunnen. Hij loopt galant mee en reageert direct op duidelijkheid. Hij is niet met alle mannen direct vriendjes, dus dat is het enige waar ik rekening mee dien te houden, maar dat komt wel goed. Ben toch niet van plan veel mannen over de vloer te hebben 😉 Het bevalt me best zo zonder eigenlijk 🙂 Misschien wordt Booch onze man in huis. 😉

Riana is super enthousiast en wil hem graag snel ontmoeten, dus deze mama vreest voor een vroeg wakkere dame haha… we gaan het ervaren en morgen lekker genieten van de ontmoeting. Uiteraard heb ik Riana duidelijk gemaakt dat het kan zijn dat Booch niet met ons mee naar huis gaat en ook dat als dat wel zo is, de mogelijkheid bestaat dat Booch weer teruggaat als blijkt dat hij niet in ons gezin past. Duidelijkheid voor alles. Uiteraard wel met de belofte dat er dan een andere hond komt, maar het moet gewoon passen.

Nu niet overhaast beslissen deze ronde, geen zielig verhaal, Booch heeft het daar nu ook goed. Zit niet op een schopstoel en komt echt wel goed terecht, als wij niet ideaal voor hem blijken te zijn.

Wordt vervolgd!

Duim je mee dat het morgen fantastisch klikt tussen Booch en ons?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten