Verloren dochter

Recensie Verloren dochter, Helen Fitzgerald.

Een literaire thriller die je als lezer bezighoudt tijdens en na het lezen!

Verloren dochter

|auteur: Helen Fitzgerald|paperback en e-book|recensent: Barbara Oosthoek|

Recensie Verloren Dochter

Het boek pakt je meteen mee. De eerste zin maakt het gelijk duidelijk, deze thriller is anders dan anders. Het verhaal verwoordt een situatie die echt zou kunnen gebeuren met opgroeiende dochters, die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan. Als lezer beleef je de nachtmerrie van de ouders in het boek en volg je hun pogingen om de schade in te dammen, waar mogelijk.

Su, die iets vreselijks overkomt waardoor ze niet meer naar huis durft, ondergaat haar eigen zoektocht terug naar zichzelf. Haar ouders en zus Leah doen er alles aan om haar weer te vinden en de schade te beperken waar mogelijk. De manier waarop is ronduit origineel te worden en heeft wellicht te maken met het beroep van Ruth, die rechter is.

Ook de ontknoping is origineel en anders dan je halverwege verwacht, zelfs vlak tot het einde verwacht je nog een ander slot. Toch, eenmaal het boek uit, is dit slot het beste mogelijke voor het gezin. Su, heeft gekozen!

Persoonlijke impressie

Barbara: Het boek pakte me beet, zelf heb ik een opgroeiende dochter en het zou mijn ergste nachtmerrie zijn als zoiets haar zou overkomen. Dit wil geen enkele ouder voor zijn kind. Daardoor was het soms wat moeilijk om door te lezen, al lag dit zeker niet aan het boek. Het begin is vrij heftig en gedetailleerd verwoord en dat draagt bij aan het gevoel dat je krijgt als beschermende ouder om te willen beschermen, al is het een thriller en geen waargebeurd verhaal. Het idee dat het zou kunnen gebeuren is genoeg om je gevangen te houden in de verhaallijn. 

Literaire thriller

Het thrillergehalte is niet bloederig of schokkend in de zin van extreem veel geweld, maar de finesse die de auteur weet te creëren door soms tot in detail te beschrijven wat er heeft plaatsgevonden, maakt het gruwelijk. De verhaallijnen van enerzijds Su en anderzijds haar familie, met name vanuit haar moeder Ruth, zijn goed door elkaar heen uitgewerkt. Het verhaal verloopt vrijwel geheel chronologisch op af en toe een terugblik na, die meer inhoud geeft aan het verhaal. De schrijfstijl is vlot en neemt je vanzelf mee in het verhaal. Het boek kan worden weggelegd tussendoor en je verliest de draad niet. Zo helder blijft alles hangen.

Conclusie

Liefhebbers van literaire thrillers kunnen hun hart ophalen. De auteur weet alles zo te verwoorden dat het zo zou kunnen gebeuren, wat het haast nog gruwelijker maakt. Het plot erg origineel en blijft boeien vanaf de eerste tot de laatste zin.

Winactie Verloren Dochter (afgelopen)

Namens Ambo|Anthos mag Onlybyme een exemplaar van Verloren dochter weggeven via een winactie. Doe gerust mee!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je dit boek graag wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Ambo|Anthos.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten