Recensie SmoeltjesSchrift 2 55


SmoeltjesSchrift 2

Review SmoeltjesSchrift 2

Een dagboek bijhouden kan ook voor kinderen al een zeer positieve werking hebben. Toch is het enkel schrijven van woorden in een schrift vaak nog niet aantrekkelijk op de leeftijd vanaf 8 jaar. Het SmoeltjesSchrift geeft hiervoor een goed alternatief. Deel 2 is een vernieuwde versie van erg populaire eerste deel en geeft een erg aantrekkelijke pagina per dag om in te vullen aan schoolkinderen.

Een voorbeeld van een bladzijde:

SmoeltjesSchrift 2

Sluit elke dag af met een smile!

Elke dag heeft andere vragen met middenin telkens ander verhaaltje en dingen om te doen, die je laten lachen, een goed gevoel geven of je even laten nadenken. De vragen zijn elke keer anders om zo veel mogelijk onderwerpen aan bod te laten komen en je mening over verschillende dingen vragen. Het invuldagboek kan je op volgorde invullen, maar ook kriskras door elkaar heen, indien je een bladzijde zoekt, die precies past bij de stemming van die dag met vragen, die daar weer bij passen.

Kinderen die gevoelig zijn, onzeker of erg bezig met wat er per dag speelt kunnen zo hun verhaal kwijt op een zeer toegankelijke wijze. Ze worden gestimuleerd in een vrolijke omgeving wat te verwoorden van hun gevoelens. Wat ook weer een goede basis kan zijn voor een gesprek, indien het dagboek nog door papa en mama mag worden gelezen. Dit ligt natuurlijk weer aan de leeftijd en het karakter per kind.

Voor jongere kinderen kan het boekje ook gebruikt worden, als je als ouder dit gebruikt om met je kind een soort van overzicht te krijgen van er zoal in hem of haar omgaat, door elke dag of om de paar dagen de vragen te stellen en de antwoorden van je kind zelf te noteren. Leuk voor later!

Heb jij een (klein)zoon of (klein)dochter, die zo’n invuldagboek zou kunnen gebruiken voor het verwerken van de dingen die zo dagelijks voorbij komen? Namens Uitgeverij Scrivo Media mag Onlybyme een lezer een exemplaar weggeven met een winactie.

Winactie SmoeltjesSchrift 2

 • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
 • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
 • Met de winnaars wordt via de mail contact gezocht en gevraagd om adresgegevens.
 • De uitslag wordt openbaar gemaakt op de Facebookpagina van Onlybyme.
 • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen 1 of meerdere malen. Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via deze zelfde kanalen.(LET OP: Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Het SmoeltjesSchrift 2 is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Disclaimer: deze winactie/Recensie betreft een samenwerking met Scrivo Media.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

55 gedachten over “Recensie SmoeltjesSchrift 2

 • Cordier Céline

  Mijn dochter van 7 heeft sinds kort het eerste smoeltjesboek. Het helpt haar ontzettend…. wat blij dat ik het ondekt heb. Ze is hooggevoelig en kan hiervelke dag haar ei in kwijt. Dat 2de boek zal dus zeker van pas komen.

 • Nanette Bakkeren

  Ik wil heel graag meedoen!! Langmuts wordt al elke avond voorgelezen, wat zou ik graag ook de dag afsluiten met het smoeltjes schrift!!

 • Daphne Verdonck

  Ik doe graag mee. Mijn beide kindjes hebben ass en denk dar het ideaal is om de dag te ventileren. Als ik hem niet win koop ik hem sowieso. Ik vind het een zeer leuk boek.
  Ik zal dit dan ook delen via facebook.

  Mvg

 • Marian pol

  Super leuk voor mijn dochtertje van 8 , ze heeft autisme en kropt heel veel op.
  Dit schrift/boekje lijkt me zo leuk voor haar kan ze opschrijven hoe haar dag was wat leuk was en minder leuk , voor haar een mooie dag afsluiting en voor mij meer inzicht ..

 • Erika van koert

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij is erg gevoelig en volgt hier nu Emotietekenen voor. Ik denk dat hij veel aan zo’n Schrift zou hebben

 • Linda Smeets

  Deel 1 os ontzettend goed bevallen, leuk dat er nu een 2e deel is. Ik doe graag mee en heb de actie tevens geretweet op Twitter.

 • Katrien Baert

  Ik neem heel graag deel aan deze winactie. Mijn kleindochtertje Hélène wordt volgende maand 7 jaar en schrijft dagelijks een heel kort verslagje hoe haar dag was verlopen. Dit zou een heel mooi aansluitend communiegeschenkje kunnen zijn, waar zij dan superblij zou mee zijn. Schrijven, tekenen, illustreren, lezen en knutselen zijn haar bezigheden dus dit sluit hier perfect bij aan.
  Ik duim alvast hard voor mezelf, maar ook wel een beetje voor de winnaar 😉

 • Sandra

  Deel 1 is hier een heel groot succes. Het is heel herkenbaar voor mijn zoon van 8. De tips en grapjes vindt hij geweldig. En hij merkt nu hoeveel complimenten hij krijgt. Maar wat helemaal geweldig is, is dat hij, sinds hij het smoeltjes schrift heeft, geen nachtmerries meer heeft! Dus ik doe heel graag mee voor deel 2! Gedeeld en geliked via Facebook.

 • Inge JV

  Daar doen wij graag aan mee! Onze dochter van 7 is bezig met het tweede boek van deel 1, de opvolger staat al op het verlanglijstje!

  (ScrivoMedia volg ik al heel lang, Onlybyme is daar net bijgekomen. Bericht geliked en gedeeld op Facebook en Instagram)

 • Melanie Verwoerd

  Jaaah, wij willen meedoen!
  Dochterlief vindt het leuk om de dag te beschrijven of tekenen in de vorm van boekjes, zal dan ook echt iets voor haar zijn <3
  Soms ook te maken met veel emoties (welk kind niet) dus fijne manier om de dag te verwerken…
  Groetjes Melanie en dochter Jazz

 • Roy Zinzen-Boves

  Winactie smoeltjesschrift. Ik zou het graag winnen voor de kinderen op mijn werk (orthopedagogisch behandelinstituut) om kinderen te helpen om hun dag te evalueren en positief af te sluiten. Wellicht kunnen we er dan meerdere bestellen voor andere kinderen.

 • Kristel

  Dit zou ik heel graag willen winnen voor ons lieve autistje die anders echt niet slaapt… We hebben nu allemaal losse briefjes, maar dit zou echt de uitkomst zijn! Bovendien een geweldig soort dagboek!

 • Susan Muchall

  Lijkt mij een heel fijn boekje voor onze oudste zoon (4 jaar). School is voor hem een energievreter, ook al vindt hij het er heel leuk! ‘s Avonds nemen we de dag meestal even door. Een aantal weken geleden vraagt hij ineens na samen een leesboek gelezen te hebben. ‘Mama, vertel eens, wat vond jij het leukste wat er vandaag gebeurd is….’😊 Ik hoorde mezelf praten , maar het werkt wel. Zo’ n smoeltjesschrift lijkt mij een leuke toevoeging, dus ik doe graag mee ( zal ook even delen via Facebook !)))

 • sandra lammers

  Voor mijn zoon om te leren verwoorden hoe hij de dag heeft beleefd en hoe zijn dag is geweest. Na 1 week verwoordt hij al dieper zijn beleving en emoties en hoe hij zijn gevoel onder woorden kan brengen.

 • Stella Pijnacker

  Voor mijn dochter Nikki. Ze heeft deel 1 al gedaan maar deel 2 zou ze zeer zeker waarderen.
  Ze is nu intensief bezig met de pmt training in een ADHD groep waarin ze hoopt te leren om over haar gevoelens/emoties te praten.
  Dit is namelijk een groot struikelblok.
  Zo een schrift kan haar goed helpen zolang ze het nog niet kan verwoorden.
  Ik deel hem ook op Facebook!

 • joyce

  Zou erg fijn zijn voor mijn zoontje van bijna 9. Hij heeft veel last van boze buien waarvoor we sinds kort in therapie zijn. Hij werkt hier met het volle hoofden boek. Dit smoeltjes boek zou en leuke en voor hem fijne aanvulling zijn voor thuis!

 • Saskia Smith

  Ik wil hem graag voor m’n zoon winnen. Hij heeft het moeilijk met onze scheiding en kan dat heel goed gebruiken! Ik heb het geliked en gedeeld op Facebook, want ik gun het mijn zoon zo
  Ik ga duimen! 👍🏻👍🏻

 • Kat Leen

  Ik wil graag meedoen! Vind het schriftje een heel fijn idee om jonge kinderen een stem te leren geven aan hun gevoelens en hoe ze terugblikken en relativeren kunnen leren!

  • Kat Leen

   Oh, en dit berichtje gedeeld via Facebook. (En al een paar keer reclame gemaakt bij vrienden voor jullie smoelenschriftje want ik vind het echt gaaf!)

 • Susan

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje! Mooie manier om op de dag terug
  te kijken en te laten weten hoe hij zich gevoeld heeft. Zomaar vanuit het niks
  weet mijn zoontje vaak niet meer goed wat hij gedaan heeft of hoe hij zich gevoeld heeft. Terwijl hij bomvol gevoelens zit. 🙂

 • Dorothé Leyn

  Onze dochter Zinaïs vult elke dag een blaadje in in haar smoeltjesschrift. Ze heeft er enorm veel aan en is altijd blij dat ze alles kan opschrijven. Een vervolg zou zeer welkom zijn, want haar eerste is bijna uit 🙂 Ik deel alvast via facebook.

 • Oma Will

  Wat een grappig boek.
  Als mijn kleinkinderen bij mij logeren, kunnen ze de dag afsluiten met het schrijven in dit Smoeltjes boek. Leuk !!
  Ik volg je op Bloglovin.

 • F. van den Berg

  ik zou het smoeltjesboek graag winnen voor onze dochter. Ze is hooggevoelig en zit niet lekker in haar vel omdat ze wordt gepest. Ze vindt het moeilijk om erover te praten. Ik denk dat dit boek haar kan helpen de gebeurtenissen en haar gevoelens en gedachten onder woorden te brengen.

  Gedeeld via Facebook.

 • Muyshondt Anja

  Hallo ik heb een dochtertje van 7jdat ADHD en autismespectruum stoornis heeft heb veel Intresse in de smoeltjesboeken kan ik die langs jullie bestellen grtjsz Anja Muyshondt en dorientje