SmoeltjesSchrift 2

Recensie SmoeltjesSchrift 2

SmoeltjesSchrift 2

Review SmoeltjesSchrift 2

Een dagboek bijhouden kan ook voor kinderen al een zeer positieve werking hebben. Toch is het enkel schrijven van woorden in een schrift vaak nog niet aantrekkelijk op de leeftijd vanaf 8 jaar. Het SmoeltjesSchrift geeft hiervoor een goed alternatief. Deel 2 is een vernieuwde versie van erg populaire eerste deel en geeft een erg aantrekkelijke pagina per dag om in te vullen aan schoolkinderen.

Een voorbeeld van een bladzijde:

SmoeltjesSchrift 2

Sluit elke dag af met een smile!

Elke dag heeft andere vragen met middenin telkens ander verhaaltje en dingen om te doen, die je laten lachen, een goed gevoel geven of je even laten nadenken. De vragen zijn elke keer anders om zo veel mogelijk onderwerpen aan bod te laten komen en je mening over verschillende dingen vragen. Het invuldagboek kan je op volgorde invullen, maar ook kriskras door elkaar heen, indien je een bladzijde zoekt, die precies past bij de stemming van die dag met vragen, die daar weer bij passen.

Kinderen die gevoelig zijn, onzeker of erg bezig met wat er per dag speelt kunnen zo hun verhaal kwijt op een zeer toegankelijke wijze. Ze worden gestimuleerd in een vrolijke omgeving wat te verwoorden van hun gevoelens. Wat ook weer een goede basis kan zijn voor een gesprek, indien het dagboek nog door papa en mama mag worden gelezen. Dit ligt natuurlijk weer aan de leeftijd en het karakter per kind.

Voor jongere kinderen kan het boekje ook gebruikt worden, als je als ouder dit gebruikt om met je kind een soort van overzicht te krijgen van er zoal in hem of haar omgaat, door elke dag of om de paar dagen de vragen te stellen en de antwoorden van je kind zelf te noteren. Leuk voor later!

Heb jij een (klein)zoon of (klein)dochter, die zo’n invuldagboek zou kunnen gebruiken voor het verwerken van de dingen die zo dagelijks voorbij komen? Namens Uitgeverij Scrivo Media mag Onlybyme een lezer een exemplaar weggeven met een winactie.

Winactie SmoeltjesSchrift 2

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Met de winnaars wordt via de mail contact gezocht en gevraagd om adresgegevens.
  • De uitslag wordt openbaar gemaakt op de Facebookpagina van Onlybyme.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen 1 of meerdere malen. Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via deze zelfde kanalen.(LET OP: Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Het SmoeltjesSchrift 2 is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Disclaimer: deze winactie/Recensie betreft een samenwerking met Scrivo Media.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten