Silvester

Recensie Silvester en het knorrende cadeau

Willeke Brouwer won met het eerste deel, Silvester en de bizarre verhuizing, de Eigenwijsprijs 2016.

Je begrijpt bij het openen van de boeken van Silvester meteen waarom!

Silvester

 | auteur: Willeke Brouwer | uitgeverij: Callenbach| hardcover | leeftijd 10-12 jaar | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Silvester en het knorrende cadeau

Silvester en het knorrende cadeau is het derde deel in een reeks graphic novels, het vierde deel verschijnt juni 2017 en het vakantieboek 2017 verschijnt mei 2017. Eerder verschenen al Silvester en de bizarre verhuizing en Silvester en de brand in IJsselbroek,

Willeke Brouwer won met het eerste deel, Silvester en de bizarre verhuizing, de Eigenwijsprijs 2016. Je begrijpt bij het openen van de boeken van Silvester meteen waarom!

Inhoud

Het verhaal gaat over ‘het knorrende cadeau’. Silvester verkoopt lootjes voor het goede doel  ‘Ons Hok’ en de hoofdprijs is een Varken. Silvester vindt het maar een raar cadeau, maar er zijn wel meer dingen anders in het nieuwe dorp waar hij heen is verhuisd. Als ze het varken winnen arriveert het varken anders dan verwacht…

Voor het feest van Silvesters verjaardag maakt hij met zijn vrienden een vaartochtje op de IJssel. Alleen gaat dat niet helemaal goed en uiteindelijk belandt Silvester in het water. Als de stroming dan ook nog sterk blijkt, is maar de vraag of zijn vrienden hem op tijd aan boord krijgen.

Een doorsnee bladzijde uit het boek

Silvester

Voor meer indruk over de inhoud van het boek hier de link naar een inkijkexemplaar.

Persoonlijke beleving

Barbara(38): Als volwassenen een graphic novel lezen vraagt wat concentratie. Ik werd enorm afgeleid door de vele tekeningen, de verspringende teksten en het deed mij als ‘oude’ lezer vooral erg druk aan.

Dus in feite prima geschikt voor de doelgroep van 10-12 jaar, die graag vermaakt worden met tekeningen en daardoor het verhaal nog levendiger beleven. (Wel wil ik een kanttekening maken dat wellicht kinderen met een erg druk hoofd dezelfde ervaring kunnen krijgen als deze volwassene. Ik werd er zelf wat onrustig van, maar nogmaals de doelgroep zal het over het algemeen een vooral grappig boek vinden, waar de illustraties de gebeurtenissen onderbouwen.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van Silvester en het knorrende cadeau weggeven met een winactie. Doe gerust mee voor je (klein)kinderen. Heel veel succes met winnen!

Winactie Silvester en het knorrende cadeau gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en email achter (is afgeschermd).
  • Geef  hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in een reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via de zelfde kanalen. (Gaarne geen complete linken invoegen).

Leuk dat je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten