Rachels verzet

Recensie Rachels verzet

Rachels verzet

Een aanrader voor liefhebbers van oorlogsromans!

|Auteur: Julie Thomas | paperback en e-book | Recensent: Sharon Op ‘t Root|

Recensie Rachels verzet

Inhoud

In het boek Rachels verzet wordt al snel duidelijk dat het leven van een verzetsstrijdster niet altijd gemakkelijk is.

Dr. Jakob (Kobi) Voight is voor zijn sabbatical in Duitsland. Hier zou hij eerst onderzoek doen naar de schilderijen van Albrecht Dürer. Al snel eisen de handgeschreven brieven, die hij kreeg van zijn moeder, al zijn aandacht op.

Rachel, de schrijfster van de brieven, vertelt over de heftige tijd in de oorlog. In alle open en eerlijkheid schrijft ze op een emotionele manier in wat voor situaties ze heeft gestaan en waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt. Kobi staat versteld van de moed en het doorzettingsvermogen van de jonge Rachel. Waarna hij koste wat het kost wil achterhalen wie Rachel is, of ze nog leeft en of er nog familieleden zijn.

Het boek geeft een beeld over hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. Tegelijkertijd vertelt het een interessant verhaal over geschiedenis van de familie van Rachel Horowitz.

Persoonlijke leeservaring

Sharon (22): Gelijk geboeid vanaf de eerste woorden kon ik het boek maar met moeite wegleggen. Het mysterie rondom het leven van Rachel en de persoonlijke ervaringen die Kobi opdoet, grepen me erg aan. Het feit dat ik me zo goed kon inleven in de gedachten van Kobi, zorgde ervoor dat ik graag verder wou lezen.

De prettige schrijfstijl van de auteur, de duidelijkheid waarmee gebeurtenissen zijn omschreven, maakte het voor mij aangenaam om te lezen. Ook de verschillen tussen historische gebeurtenissen (het leven van Rachel) en het hedendaagse leven (van Kobi) waren duidelijk beschreven, waardoor het voor mij goed te volgen was.

“Rachels verzet” is dan ook echt een aanrader voor elke leesliefhebber die van een mooi verhaal houdt en het niet erg vindt om dingen te lezen uit de Tweede Wereld oorlog.

Winactie Rachels verzet (GESLOTEN)

Namens Uitgeverij Kok mag Onlybyme een boek van Rachels verzet weggeven. Liefhebbers van oorlogsromans willen we het boek aanbevelen!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je het boek graag wilt willen, eventueel voor wie.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Uitgeverij Kok.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten