Recensie Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuters willen graag alles zelf doen en dit Kleuter Smoeltjesschrift ‘dagboek’ geeft ze deze gelegenheid. Zelfs als ze nog amper kunnen lezen en/of schrijven!
Kleuter Smoeltjesschrift

| auteur: Josina Intrabartolo/ Sonja Kemp | uitgeverij: Scrivo Media | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek en dochter Riana |

Recensie Kleuter Smoeltjesschrift

Inhoud

Kleuters beleven veel op school, tijdens het spelen en thuis. Een manier om hen dit te laten verwoorden wordt met het Kleuter Smoeltjesschrift geboden. Ze kunnen met een klein beetje uitleg zelf aan de gang. Hoe meer ze kunnen schrijven en lezen, hoe meer ze kunnen toevoegen, maar aangeven wat ze van de dag vonden, kunnen ze al heel goed zelfstandig door gebruik te maken van de gezichten.

Beelden zeggen in dit geval veel meer dan woorden, met dank aan het recenseren van Kleuter Smoeltjesschrift door Riana. 😉

Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuter Smoeltjesschrift

 Persoonlijke Beleving

Riana in eigen bewoording (6):  Ik vind het leuk en ik vind het leuk om die opdrachten te doen en ik ga ook nog daarmee heel veel ergens naar toe en ik heb heb daar heel veel plezier mee om al die dingetjes van school en anders te gaan doen, wat ik leuk vind. En ik vind het leuk dat ik ook nog kan tekenen of je kan dingen doen. 

Barbara (39): Als mama ben ik zeer enthousiast over deze ‘kleuter’ versie van Smoeltjesschrift. Al eerder mochten we de versie voor schoolkinderen recenseren en als Riana iets ouder is, ligt er dan ook eentje op haar te wachten. Voor nu geniet ze van haar nieuw verworven zelfstandigheid. Ze kan zelf haar ‘dagboek’ bijhouden. Ze leest al behoorlijk aardig wat woorden zelf en als ze de ‘opdracht’ van de dag niet begrijpt, is mama in de buurt voor hulp.

Het geeft je als ouder op een andere manier inzicht in de beleving van de dag van je kind. Heus vertellen ze veel, maar juist wat ze niet vertellen kan zo ‘speels’ worden uitgebeeld door je kind. Een gesprek waarom een smiley verdrietig staat is zo heel toegankelijk geworden. Of uitleggen wat je kind heeft getekend. Kinderen verwerken zaken totaal anders dan ouders en nu kunnen ze op deze manier al op jonge leeftijd (vanaf 4 jaar) zich uiten in schrift.

Ben je na het lezen van deze recensie ook enthousiast geworden? Heb je zelf jonge (klein)kinderen of kan je hier iemand heel blij mee maken? Doe gerust mee met de winactie.

Winactie Kleuter Smoeltjesschrift gesloten

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je het kinderboek wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 11 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen blogs

50 Reacties

 1. Dit lijkt me echt iets voor onze zoon, ik doe graag mee

 2. Ik maak heel graag kans op dit boekje.. Helaas niet voor mijn eigen kids (18 – 15) maar ik heb een mega lief Leenkind die hier heeeeel blij van wordt.

 3. ik wil dit boekje graag winnen 🙂

 4. Maak graag kans voor mijn zoontje van 4. Weet zeker dat hij dit geweldig vindt om samen met mama elke dag in te vullen en anders wel met zijn grotere zus van 7 jaar. 🤗🌞📚💖

 5. Ik doe graag mee voor mijn midddelste zoon, een gevoelig jongetje die we goed in de gaten moeten houden omdat zijn broer en broertje veel aandacht vragen

 6. Annemieke de Jong

  Oeh wat zou ik dit graag ontvangen… Ik zou het graag eens uitproberen binnen de gehandicaptenzorg want ook voor die mensen lijkt me dit super. Ik doe dan ook graag mee!

 7. Super leuk voor mijn dametje!

 8. Oh, dit zou fijn zijn voor onze 5jarige zoon. We ‘overlopen’ ’s avonds meestal de dag. Maar hij komt meestal niet verder dan: ik vind het leuk dat…
  Dit zou dus een fijne uitbreiding zijn van ons avondritueel.

 9. Sabine martinez

  Ohhhh ERG leuk zeg. Zou ik graag willen winnen

 10. Leuk voor mijn twee kleuters hier thuis. Zij zouden er erg blij mee zijn!

 11. Ik doe mee voor mijn zoontje, hij is niet zo’n verteller. Hij kan zich zo mooi uiten, en misschien wordt het zo makkelijker om de dag even kort te bespreken. Stickers plakken zal hij het allerleukst vinden 😉

 12. Leuk! Dit is echt iets voor mijn kleindochter die net 4 jaar is geworden. Zij gaat nu voor het eerst naar de basisschool. Voor haar doe ik graag mee.
  IK volg je op Bloglovin.

  1. Sorry, ik heb geen Facebook.

 13. Ik wil dat smoeltje hier wel eens zien als ik zo’n boek heb.

 14. Wilma Admiraal

  Ik ben kleuterjuf en denk nu aan een van mijn leerlingen waar we een heen en weer schrift je voor hebben, maar dit smoeltjesschrift is natuurlijk VEEL leuker voor ouders, kleuter en juf!!

 15. Romina Beck - van der Eli

  Dit boek zou heel goed van pas komen voor mijn oudste zoontje. Hij kan zich heel moeilijk uiten hoe hij zich voelt.
  Dan zou dit boek heel goed van pas komen.

  1. Romina - Beck van der lei

   Romina Beck – van der lei moet het zijn 😉☺️

 16. Ik maak heel graag kans op het kinderboek (smoeltjesschrift).

 17. lijkt me super leuk voor Elisa (bijna 5)

 18. Ik zou deze heel graag willen winnen voor mijn dochter Chiara. Ze zit nog al vaak met zichzelf in de knoei.

 19. Anita te Gussinklo

  Super leuk, ik doe graag mee.

 20. Een leuk cadeau voor een toekomstig kleuter op zijn 4e verjaardag!

 21. Graag maak ik kans op het Kleuter Smoeltjesschrift

 22. Graag doe ik mee voor mijn zoontje!!

 23. Suzanne Schiffers

  Zou geweldig zijn voor mijn 5-jarige zoon!

 24. Ik doe mee voor Geertje van 5!

 25. Graag wil ik winnen

 26. Ik doe heel graag mee voor James 6 jaar

 27. Wat schattig (en zoooo leuk voor later!)
  Ik doe niet mee met de winactie (want dochter al bijna 7)

  Tip: voor zomervakanties heb ik de afgelopen twee jaar vergelijkbare A4-tjes geprint (met smoeltjes en plaatjes van t weer e.d.) om een vakantiedagboek bij te houden. Ook lekker laten tekenen of dingen inplakken
  Dan in insteekhoesjes doen en je kind heeft een eigen herinneringsboek aan de zomervakantie!

 28. Jolein koolske

  Oh woooww hoer kan ik mijn dochters van 3 jaar en 4 jaar echt heel blij mee maken ! Kunnen ze ZELF dingen doen ja. Dat IKKE ZELF DOEN hoor ik echt hele dagen hahah.

 29. ik doe mee 🙂 heel graag zelfs, mijn zoon vind het soms moeilijk om zich te uiten, de juiste woorden te vinden, dit boekje lijkt mij voor hem een heel fijn hulpmiddel.

 30. ik doe mee voor mijn kleindochter van 5j

 31. Lijkt me heel leuk voor 6 jarige dochter Elise. Die is inderdaad gek op ‘opdrachtjes’ en tekenen, leren lezen en leren schrijven! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

 32. Super leuk voor zoontje Randy

 33. Nou die zou ik wel willen proberen, mijn peuter gaat bijna naar school!

 34. erg leuk voor de kinderen

 35. Ik doe graag mee voor mijn lieve ventje

 36. Wat origineel! Ik doe graag mee voor dit smoelenboek

 37. heel leuk, zo’n schriftje. Ook leuk om later terug te lezen. Ik loot graag mee!

 38. Zou super leuk zijn om dit kinderboek te mogen winnen

 39. Nancy van Heck

  Ik heb een paar jaar geleden eens een smoeltjes schrift gekocht voor mij zelf ik vond het erg fijn om te gebruiken in vele situaties. Dat er nu een kleuter variant er is vind ik helemaal erg fijn zodat mijn zoontje zijn frustraties en leuke dingen van zich af kan schrijven en tekenen.

 40. Ik wil heeeel graag dit boekje winnen, voor mijn zoontje met autisme, hij praat heel moeilijk over zijn gevoelens en kan moeilijk inslapen, wie weet gaat dit boekje ons helpen!!😍

 41. Lijkt mij erg leuk voor mijn neefje!

 42. Anneliese de Waal

  Ik doe erg graag mee voor mijn zoontje Nicky, zou erg leuk voor hem zijn !! 🙂

 43. Superleuk ! Ik maak graag kans en volg je via facebook, twitter en bloglovin’

 44. Sophia Grootjans

  Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter van 4 jaar

 45. Leuk voor onze bijna kleuter!

 46. Patricia de crom

  Ik waag graag een kansje voor onze jayden

 47. Susanne van der Veen

  Oh dit lijkt me superleuk om bij te gaan houden voor mijn nu nog dreumesje!

 48. Ik zou het smoeltjesschrift graag willen winnen voor onze dochter van net 4 jaar oud. Leuk en belangrijk om haar gevoelens over de dag kwijt te kunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge