Kleuter Smoeltjesschrift

Recensie Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuters willen graag alles zelf doen en dit Kleuter Smoeltjesschrift ‘dagboek’ geeft ze deze gelegenheid. Zelfs als ze nog amper kunnen lezen en/of schrijven!
Kleuter Smoeltjesschrift

| auteur: Josina Intrabartolo/ Sonja Kemp | uitgeverij: Scrivo Media | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek en dochter Riana |

Recensie Kleuter Smoeltjesschrift

Inhoud

Kleuters beleven veel op school, tijdens het spelen en thuis. Een manier om hen dit te laten verwoorden wordt met het Kleuter Smoeltjesschrift geboden. Ze kunnen met een klein beetje uitleg zelf aan de gang. Hoe meer ze kunnen schrijven en lezen, hoe meer ze kunnen toevoegen, maar aangeven wat ze van de dag vonden, kunnen ze al heel goed zelfstandig door gebruik te maken van de gezichten.

Beelden zeggen in dit geval veel meer dan woorden, met dank aan het recenseren van Kleuter Smoeltjesschrift door Riana. 😉

Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuter Smoeltjesschrift

Kleuter Smoeltjesschrift

 Persoonlijke Beleving

Riana in eigen bewoording (6):  Ik vind het leuk en ik vind het leuk om die opdrachten te doen en ik ga ook nog daarmee heel veel ergens naar toe en ik heb heb daar heel veel plezier mee om al die dingetjes van school en anders te gaan doen, wat ik leuk vind. En ik vind het leuk dat ik ook nog kan tekenen of je kan dingen doen. 

Barbara (39): Als mama ben ik zeer enthousiast over deze ‘kleuter’ versie van Smoeltjesschrift. Al eerder mochten we de versie voor schoolkinderen recenseren en als Riana iets ouder is, ligt er dan ook eentje op haar te wachten. Voor nu geniet ze van haar nieuw verworven zelfstandigheid. Ze kan zelf haar ‘dagboek’ bijhouden. Ze leest al behoorlijk aardig wat woorden zelf en als ze de ‘opdracht’ van de dag niet begrijpt, is mama in de buurt voor hulp.

Het geeft je als ouder op een andere manier inzicht in de beleving van de dag van je kind. Heus vertellen ze veel, maar juist wat ze niet vertellen kan zo ‘speels’ worden uitgebeeld door je kind. Een gesprek waarom een smiley verdrietig staat is zo heel toegankelijk geworden. Of uitleggen wat je kind heeft getekend. Kinderen verwerken zaken totaal anders dan ouders en nu kunnen ze op deze manier al op jonge leeftijd (vanaf 4 jaar) zich uiten in schrift.

Ben je na het lezen van deze recensie ook enthousiast geworden? Heb je zelf jonge (klein)kinderen of kan je hier iemand heel blij mee maken? Doe gerust mee met de winactie.

Winactie Kleuter Smoeltjesschrift gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het kinderboek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten