Recensie Ibiza – Kiki van Dijk

Ibiza is een heerlijke vakantiethriller, in het genre van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn!

Ibiza

| Auteur: Kiki van Dijk | Boekvorm: paperback en e-book | Recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Ibiza

Inhoud

Als Maggie na het winnen van de Amsterdamse Ondernemer van het Jaar verkiezing een vakantie naar Ibiza van haar man cadeau krijgt, gaan bij haar eerst de haren even recht overeind staan. Wil ze wel terug naar dat eiland, waar ze heel gelukkig is geweest, maar waar ook veel is gebeurd? Ze besluit te gaan, vooral omdat ze Floor, haar vriendin van toen, dan eindelijk weer kan zien. De vakantie begint zoals een vakantie hoort te zijn, maar neemt al snel een andere wending.

Vragen die tijdens het lezen ontstaan: Wie hangt die rare posters op, waarop de dood van jonge vrouwen wordt aangekondigd? Waarom leeft haar ex zo’n teruggetrokken bestaan? Kan Maggie de leuke mannen die interesse in haar hebben weerstaan?

Persoonlijke beleving

Inge (33):
Ibiza zou ik omschrijven als een heerlijk wegleesboek, waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet, waardoor je wilt weten hoe het af zal lopen.
Leuk is dat het eiland-gevoel naar boven wordt gehaald. De sfeer op Ibiza wordt geregeld omschreven, zodat je af en toe bijna het idee hebt dat je zelf ook op vakantie bent.
Er zitten nogal wat “toevalligheden” in het verhaal, maar dit heeft me niet echt gestoord.

Ibiza was mijn eerste kennismaking met Kiki van Dijk en ik heb het eerder verschenen boek ‘Zeevlam’, meteen op m’n to-read-lijst gezet!

De auteur

Bij het maken van deze recensie kwam ik er achter dat Kiki van Dijk het pseudoniem is van een bekende Nederlandse schrijver. Ben heel benieuwd naar het motief van deze schrijver voor het gebruik van een pseudoniem. De schrijfstijl doet mij denken aan Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Zal ooit bekend worden van wiens hand Ibiza en Zeevlam zijn?!

Conclusie

Ibiza is een heerlijke vakantiethriller, die liefhebbers van de boeken van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer zeker zal bekoren!

Winactie Ibiza (gesloten inmiddels)

Namens Xander Uitgevers mag Onlybyme een exemplaar van het boek Ibiza weggeven via deze winactie.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen.Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten