het zusje

Recensie het Zusje, Louise Jensen

In het zusje zitten de zinnen: Ik heb iets vreselijks gedaan, Grace. Ik hoop dat je me kunt vergeven.

het zusje

| Auteur: Louise Jensen | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en E-book | Recensent: Inge van de Vegte |

Recensie het zusje

Inhoud

Ik heb iets vreselijks gedaan, Grace. Ik hoop dat je me kunt vergeven.

Deze twee zinnen staan op de achterflap en komen al in het eerste hoofdstuk aan bod. Grace staat op het punt een geheime doos op te graven die ze jaren geleden met haar hartsvriendin Charlie heeft begraven. Ze hebben gezworen dat niet zonder elkaar te doen, maar vier maanden geleden is Charlie plotseling overleden. Dit waren haar laatste woorden. Grace hoopt in de doos een aanwijzing te vinden wat Charlie daarmee bedoeld zou kunnen hebben.

Bovenstaande scene speelt zich af in het nu, daarna springt het verhaal terug naar toen. Grace moet als negenjarig meisje opeens bij haar opa en oma gaan wonen en een hele nieuwe start maken. Beide verhaallijnen gaan verder in de tijd. De twee halve hartjes aan een ketting op de achterkant van het boek symboliseren de vriendschap tussen Charlie en Grace, die centraal staat.

Weet Grace erachter te komen wat voor iets vreselijks Charlie heeft gedaan? Kan ze haar uiteindelijk vergeven?

 

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Wat een beklemmend boek! Doordat het verhaal zich zowel in het heden als verleden afspeelt, moet je je gedachten er goed bij houden. Die afwisseling komt het verhaal wel ten goede. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet, een paar keer dacht ik te weten hoe het zat maar werd steeds weer verrast. Op den duur leefde ik zo met Grace mee en merkte dat ik echt een hekel aan een bepaald persoon kreeg. Dat gevoel had ik nog nooit zo sterk gehad bij het lezen van een boek. Knap hoe de schrijfster dat voor elkaar heeft gekregen! Ik vind het jammer dat de titel eigenlijk al een belangrijk onderdeel prijs geeft, evenals de flaptekst. Wel een mooie cover en rug, met de glanzende roze envelop.

 Conclusie: 

Het zusje is het sterke debuut van Louise Jensen, hopelijk wordt haar volgende boek The gift snel vertaald!

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een thriller-liefhebber blij maken met een exemplaar van Het zusje!

Winactie het zusje

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het zusje wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 10 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten