Het vorige meisje

Recensie, Het vorige meisje, J.P. Delaney

Het vorige meisje zet een grote vraag voorop. Hoe minimalistisch kan jij leven?

Het vorige meisje| Auteur: J.P. Delaney | Uitgeverij: Cargo | paperback | Recensent: Inge van de Vegte |     

Recensie het vorige meisje

Inhoud

Het vorige meisje wordt verteld vanuit het verleden door Emma en vanuit het heden door Jane. Beide verhaallijnen lopen synchroon, maar dan wel met een paar jaar ertussen. Naast deze twee vrouwen is een grote rol weggelegd voor het huis aan de Folgate Street, met zijn architect Edward Monkford. Mogelijke huurders moeten een enorm strenge selectieprocedure doorlopen, waarbij een vragenlijst van meerdere pagina’s met onmogelijke meerkeuze-vragen moet worden ingevuld. Het merendeel van de geïnteresseerden komt overigens niet eens toe aan de vragenlijst, heeft de architect een geheime eis gesteld?

Waarom hebben zowel Emma als Jane de selectie doorstaan? En waarom voelen ze zich zo aangetrokken door het huis, waarbij ze alles achter zich moeten laten? Want er kleven nogal wat regels aan het mógen wonen aan Folgate Street 1; buiten kleding mag je eigenlijk niks meenemen… Waar zijn de vrouw en het kind van Monkford gebleven? Wat is er met Emma gebeurd?

 

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Wat een ziek verhaal!, heb ik regelmatig gedacht tijdens het lezen, in positieve zin. De schrijfstijl deed me denken aan die van B.A. Paris, ook dat is positief bedoeld. De verschillende verhaallijnen maken het soms wat verwarrend, maar zijn uiteindelijk wel de grootste kracht van dit boek. Het vorige meisje is het thrillerdebuut van een Amerikaanse schrijver, geschreven onder het pseudoniem J.P. Delaney. De filmrechten zijn al verkocht, de regie zal in handen zijn van dezelfde regisseur als van de Dan Brown-films, Ron Howard.

Toen ik de titel zag dacht ik dat het over een klein, jong meisje zou gaan. Dat bleek niet het geval. Begint het daar al om je op het verkeerde been te zetten?

De ondertitel Alles wat van jou is, was eerst van haar, had ik zelf weggelaten, geeft naar mijn idee al wat te veel van het verhaal prijs. Het einde had wat spetterender gemogen, maar al met al een heel spannend boek!

 Zou de schrijver je bewust aan het denken willen zetten, door het minimalisme zover mogelijk door te drijven? Vindt hij dat we tegenwoordig teveel waarde hechten aan spullen? Slepen we bij een verhuizing teveel met ons mee? Ik ben zelf nog niet zolang geleden verhuisd, er staan zelfs nog spullen in verhuisdozen. Door dit boek ben ik gaan denken of het nodig is om die uit te pakken, heb ik die spullen echt nodig als ik het nu nog niet heb gemist?

 Conclusie

Lezen! Ga bij jezelf na hoe minimalistisch je zou kunnen leven en laat je omver blazen door de zieke geest van de schrijver!

 

 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een thriller-liefhebber blij maken met een exemplaar van Het vorige meisje!

 

 

Winactie het vorige meisje

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het vorige meisje wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 3 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten