Heksenhoeve

Recensie Heksenhoeve, An Janssens

Een erg spannend boek dat lekker weg leest. Met Heksenhoeve kun je in de winter heerlijk op de bank kruipen!

Een bovennatuurlijke thriller!

Heksenhoeve

| auteur: An Janssens | uitgeverij: LS Amsterdam | Paperback en e-book| recensent: Inge Hogevonder|

Recensie Heksenhoeve

Inhoud

Sander Dats is een hulpje bij de federale politie in Leuven. Hij hoopt dat hij eindelijk eens echt politie onderzoek mag gaan doen. Echter heeft hij last van een dwangneurose, hij moet alles tellen en ziet overal cijfers in. Dit zorgt ervoor dat hij het mikpunt is van spot en dat terwijl hij zichzelf graag wil bewijzen. Op een dag wordt er een gruwelijke moord gepleegd op een studente. Sander heeft direct door dat er meer aan de hand moet zijn. Hij gaat dan ook zonder toestemming zelf op onderzoek uit.

Het spoor van één van de verdachten leidt naar het Meerdaalwoud. Hier blijkt een oude boerderij in verscholen te liggen. Op het moment dat Sander hier aan komt lijkt het wel of de bewoners honderd jaar in de tijd stil zijn blijven staan. Er is geen elektriciteit, de wc is in een hokje buiten, water komt uit de waterput en de bewoners kleden zich ouderwets. De boerderij geeft hem de kriebels en hij vertrouwd het niet: deze Heksenhoeve.

Sander graaft verder in de geschiedenis van de boerderij en komt tot een gruwelijke conclusie. Als dan ook nog zijn ex-vriendin Anouk verdwijnt, de enige die hij had ingelicht over de Heksenhoeve, is Sander bang dat hij te laat zal zijn. Hij heeft namelijk een vermoeden wat er zich op de Heksenhoeve afspeelt. Zal Sander op tijd zijn, de moord kunnen oplossen en Anouk weten te redden?

Persoonlijke Beleving

Inge: Dit boek is niet om te lezen voor het slapen gaan. Het heeft mij af en toe echt de rillingen bezorgd en de stuipen op het lijf gejaagd. En toch vond ik het boek nog erg goed ook.

An Janssens heeft een erg fijne schrijfstijl; ze neemt je mee van begin tot het eind. Het verhaal leest erg makkelijk, er zit continue spanning in en het is steeds weer verrassend. Ik vond het verhaal erg origineel, ik heb nog niet eerder zoiets gelezen. Het boek trok mij in eerste instantie aan omdat het een bovennatuurlijke thriller is. Nu vond ik het boek meer een thriller, want het bovennatuurlijke blijkt eigenlijk pas aan het einde. Desondanks heeft het boek me echt gegrepen en heb ik ervan genoten.

Het verhaal is erg goed uitgewerkt, er worden veel details gegeven zodat je het goed voor je kunt zien en alle puzzelstukjes passen in elkaar aan het eind. Het einde vond ik erg verrassend wat een groot pluspunt is. Goede toevoeging aan het verhaal vind ik de teldwang van Sander. Dit zorgt voor extra diepgang in zijn personage. Ook ga je hierdoor meer met hem meeleven, ook in zijn band met Anouk.

Op de spannende momenten in het boek vond ik het wel irritant, maar dat komt dan meer omdat je denkt: ‘aaaah doe iets en sta niet te tellen!’. Al met al een erg spannend boek dat lekker weg leest en waar je heerlijk in de winter mee op de bank kunt kruipen!

Winactie Heksenhoeve gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winactie loopt ruim een week en eindigt op zondag middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Tip: Er lopen meerdere winacties tegelijkertijd.
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten