Handschrift van de Duivel

Recensie Handschrift van de Duivel, Donald Nolet

Handschrift van de Duivel

“Een boek dat ik liefst in één adem had uitgelezen.  Hoe verder het boek vorderde, hoe erger ik het vond dat het einde ging naderen.” – Barbara

|Auteur: Donald Nolet| Paperback en E-book |Recensent: Barbara Oosthoek|

Winnaar van de Gouden Strop 2014 met zijn debuutthriller Versleuteld.

Recensie Handschrift van de Duivel

Inhoud

Het gehele boek draait om een briljante wiskunde, genaamd Zina Welter, die op een uitdaging wordt gewezen door haar oud professor, die ze niet kan/wil negeren. De timing lijkt perfect ‘toevallig en welkom’ als nieuwe uitdaging in haar leven, na tegenslagen. Ze stort zich op het ontcijferen van het Voynich Manuscript, een tot op heden niet te kraken code uit een zo lijkt onbekende taal met allerlei illustraties.

Samen met een groep deskundigen die elk hun eigen specialisatie hebben met betrekking tot het Manuscript gaan ze op een zoektocht en bezoeken daarvoor meerdere steden. De oplossing komt dichterbij naarmate het boek vordert, maar daarmee ook de onzekerheid bij Zina, wie ze nu wel en niet kan vertrouwen. Is er wel iemand echt te vertrouwen? Wordt het manuscript opgelost? Komt de gehele waarheid aan het licht?

Persoonlijke indruk

Barbara (38): Handschrift van de Duivel heeft me erg geboeid. Vooral omdat er veel vraagstukken ontstaan tussen de betrokken experts onderling, wie is er nu wel en wie niet te vertrouwen? De spanning tijdens de gebeurtenissen is niet bloedstollend te noemen, maar zit meer in de dialogen en het onderliggende thema: vertrouwen versus wantrouwen. Iets wat je moet liggen en dan is dit boek echt een aanrader. De echte ‘thrill seeker’ zal wellicht teleurgesteld zijn doordat er geen echte op het puntje van je stoel momenten zijn te vinden. De spanning sluimert en neemt toe naarmate het lezen vordert en je wilt (althans ik) weten hoe het afloopt en gaat meedenken en meeleven met Zina in haar gedachtes over de andere leden van het gezelschap. Daarnaast wil je weten of het Manuscript wordt ontrafeld en wat er dan in staat verwoord. 

Het boek is vlot geschreven en leest als ‘vanzelf’ met toch de nodige informatie die hapklaar wordt aangeboden. Je leert dus iets over een écht bestaand Manuscript wat tot op heden nog niet is ontcijferd en de basis vormt voor dit factie boek.

Donald Nolet heeft er een nieuwe fan bij! Zijn eerder geschreven debuut ‘Versleuteld’, is nu dan ook aan mijn leeslijst toegevoegd. 

Conclusie

Een aanrader van liefhebbers van fictie met veel waarheden erin verwerkt (factie) en daarbij voorkeur voor spanning die opbouwt door toename van wantrouwen onder de betrokkenen onderling. Thrill Seekers zullen wellicht teleurgesteld raken, door het uitblijven van echte bloedstollende momenten.

Leesfragment beschikbaar

Wil je na het lezen deze recensie even checken of de schrijfstijl van Donald Nolet je bevalt. Op de site van de uitgeverij kan je een leesfragment downloaden. Mocht je nu geheel overtuigd zijn, doe dan gerust mee met de winactie!

Winactie Handschrift van de Duivel (GESLOTEN)

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je het boek graag wilt willen, eventueel voor wie.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Uitgeverij Cargo

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten