Domina

Recensie Domina, L.S. Hilton

Domina is het vervolg op Maestra, het boek dat werd bejubeld en tegelijkertijd ook negatieve reacties ontving. Het schudde de boekenwereld wakker! Gaat Domina weer voor roering zorgen?

Domina

| auteur: L.S. Hilton | uitgeverij: The house of books | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Domina

Inhoud

Elisabeth Teerlinc is bezig haar eigen kunstgalerie in Venetië te openen, als ze gevraagd wordt de privé-collectie van de rijke Jermolov te taxeren. Eigenlijk moet er dan al een belletje bij haar gaan rinkelen, want waarom zou hij juist haar vragen dit te doen, terwijl ze nog helemaal niet veel bekendheid in de internationale kunstwereld heeft? Zijn collectie is zo omvangrijk en van grote waarde dat ze besluit af te zien van de klus, maar dat wil nog niet zeggen dat Jermolov het erbij laat zitten.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33): Na de enorme hype rondom Maestra was ik zeer benieuwd naar zowel Maestra als Domina. Was van plan om eerst Maestra te lezen voordat ik in Domina zou beginnen, maar door tijdgebrek is dat niet gelukt. Helaas niet gelukt moet ik zeggen, want er wordt, uiteraard, regelmatig verwezen naar personen en gebeurtenissen uit Maestra. Op de voorkant van Domina staat alleen ‘van de auteur van de wereldwijde bestseller Maestra’, waardoor je nog de indruk kunt hebben dat het afzonderlijke boeken zijn, op de achterkant staat wel ‘Domina is de opvolger van Maestra’.

Tot nu toe heb ik nog niet veel over Domina voorbij zien komen, het boek heeft ook niet aan mijn hoge verwachtingen kunnen voldoen. Dat zal deels zeker te maken hebben met het niet gelezen hebben van Maestra, maar naar mijn idee werd er te veel over kunst geschreven, waren er teveel personages en werden er te veel woorden gebruikt die ik niet kende (o.a. axioma en oligarch).

Leuk dat er een ‘persoonlijke noot’ van de schrijfster achter in het boek staat, waarin ze benoemd dat er zowel positieve als negatieve reacties op Maestra waren. Vond het opvallend, maar heel mooi en eerlijk dat ze ook de negatieve reacties noemt. Ook wordt daarin gevraagd om je reactie op Domina per mail door te geven, ben benieuwd of die mails gelezen worden, misschien maar eens testen :).

Conclusie: Ondanks dat ik meer van Domina verwacht had, ga ik Maestra nog wel lezen (en raad iedereen aan om het in de juiste volgorde te doen!) en ben ik ook wel benieuwd naar het vervolg.

Winactie Domina gesloten

LET OP!

Deze winactie is onderdeel van het tweejarig bestaan van Onlybyme en heeft daardoor afwijkende voorwaarden!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Enkel volgers van Onlybyme op de Facebookpagina en/of de rechtstreekse mail ( je kan je in de zij kolom daarop abonneren ) komen in aanmerking voor het winnen van de 12 winacties die vandaag online komen.
  • Ben je nog geen volger, wordt dat dan meteen. De winnaars worden geloot en gecheckt op deze voorwaarden.
  • Deze 12 winacties zullen slechts zeer kort lopen. Later vandaag (zondag 9 april) wordt op Facebook bekend gemaakt wanneer de acties zullen sluiten.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten