de vergeten zomer

Recensie De vergeten zomer, Carol Drinkwater

de vergeten zomer

Sharon: een verrassend boek dat mij aan het denken heeft gezet!

auteur: Carol Drinkwater | paperback en e-book| uitgeverij: A.W. Bruna | recensie: Sharon Op ’t Root

Recensie De vergeten zomer

Inhoud

Jane kwam sinds ze een klein meisje was al op het landgoed Les Cigales van de familie Cambon. Ze had nooit verwacht dat ze daar ooit nog terug zou komen na ‘het’ voorval toentertijd. Clarisse had na een mysterieuze gebeurtenis (die voor zowel Luc als de lezer onbekend is) Jane immers verboden ooit nog terug te komen.

Vele jaren gingen voorbij. Toen Clarissa opeens het nieuws van haar zoon Luc hoorde dat Jane zou terug keren op het landgoed, wist ze niet waar ze het zoeken moest. Luc en Jane waren getrouwd waardoor Jane nu officieel een Cambon was geworden. Clarissa mocht Jane niet en dat liet ze haar merken ook.

Jane weigerde haar volledige leven in Londen opzij te zetten en had besloten geregeld heen en weer te reizen, zodat ze evengoed haar eigen leven kon leiden. Als er op kerstavond eindelijk op de deur van het appartement wordt geklopt kan Jane haar geluk niet op. Luc zou eindelijk thuiskomen na allerlei regelwerk voor zijn nieuwe film. Dat het openen van de deur haar leven in een klap zou veranderen had ze nooit gedacht. Voor haar neus stonden twee politieagenten die haar vertelden dat Luc een noodlottig ongeval had gehad en daarbij om het leven was gekomen.

Janne bleef eenzaam achter en komt er beetje bij beetje achter dat Luc geheimen voor haar had. Jane besluit haar  intrek op het landgoed Les Cigales te nemen om achter de waarheid te komen. Al snel komt Jane erachter dat ze hulp nodig heeft van Clarissa om de geheimen te ontrafelen. Enkel wil Clarissa haar wel helpen? Lukt het beiden de gebeurtenis van jaren geleden opzij te zetten?

Persoonlijke leeservaring

Sharon (22): Gegrepen door het mooie landschap wat omschreven wordt in het boek, lijkt het alsof ik me waande op het prachtige landgoed Les Cigales. Tijdens het lezen ervoer ik alle gebeurtenissen op een manier alsof ik ze zelf mee maakte. Hierdoor kon ik het boek maar moeilijk weg leggen.

Doordat alles zo duidelijk is beschreven, kon ik me goed inleven in de personages. Wat ik op sommige momenten jammer vond was dat er Franse woorden in de tekst stonden die ik niet begreep. Niet dat ze afbreuk deden aan het verhaal of dat het noodzakelijk was om ze te begrijpen. Zonder de woorden te kennen begreep je het verhaal ook. Persoonlijk had ik het prettiger gevonden als er een vertaling bij was gezet.

Al met al vind ik “De vergeten zomer” een verrassend boek dat mij aan het denken heeft gezet. Mijn vakantiegevoel kwam weer helemaal terug en dat vond ik prettig om te ervaren. Gegrepen door de mysteries in het boek die ik wilde oplossen, werd het me, na het lezen van de verschillende delen in het boek, duidelijk dat niets is wat het lijkt. En dat zorgt weer voor voldoende spanning in het boek. Een echte aanrader dus.

 

Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd naar de inhoud van het verdere verhaal, doe dan gerust mee met de winactie! Onlybyme mag namens de uitgeverij een exemplaar aan een liefhebber weggeven.

Winactie De vergeten Zomer GESLOTEN

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven –  ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. (veelal op de maandagen) Kijk gerust naar nog andere lopende winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten