De Schatkaart

Recensie De schatkaart

Een schatkaart brengt de jongens Rik en Jens bij een schat met een diepere betekenis!

De Schatkaart

 | auteur: Trenje Riksten-Unsworth | illustrator: Kelly van Dijk| uitgeverij: Droomvallei | hardcover Avi E3 | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie De Schatkaart

Inhoud

Als Rik en Jens bij opa en oma zijn plagen ze vaak hun nichtjes Lot en Sanne, die daar ook geregeld zijn. Die vinden dit niet zo leuk. Oma verrast de kinderen met taart en wat lekkers te drinken en daarna gaan de jongens spelen in de grote tuin. De plek waar zij bij opa en oma het liefste zijn.

Ze gaan naar hun favoriete plek gaan in de tuin bij de grote eik, waar hun boomhut is. Daar vinden ze een schatkaart. Nadat het ze gelukt is de kaart te ontcijferen, gaan ze op zoek naar de verborgen schat. Gaan ze deze vinden? Wat zou erin zitten? Geldstukken? 

De nichtjes Lot en Sanne vinden het niet leuk dat ze zo vaak geplaagd worden door Rik en Jens. Samen met opa en oma smeden ze een plan om de jongens eens terug te plagen. Gaat dit ze lukken?

Onderliggende boodschap

Als je plaagt kan je verwachten dat je ook eens terug wordt geplaagd. Hierdoor wordt je je ervan bewust dat plagen niet leuk is en dat je dat niet te vaak moet doen.

Pesten is natuurlijk nog een stap erger dan plagen. Dit kan na het klassikaal lezen van dit boek op school dan ook heel goed klassikaal worden besproken. Of thuis als je je kind helpt met lezen. Het is een goede opening voor een gesprek over plagen en pesten en of kinderen zelf plagen of geplaagd worden.

Persoonlijke beleving

Barbara(38): Het verhaal is goed te lezen door kinderen van 6-7 jaar. Doordat het een Avi boek is met niveau E3 is het woordgebruik en de manier van vertellen nog wat beperkt. Hierdoor is het juist voor de kinderen die het zelf leren lezen een fijne ervaring dat ze het boek zelf goed kunnen lezen zonder te vaak vast te lopen. 

Het verhaal is inhoudelijk goed op de leeftijd van de lezers afgestemd, niet te spannend, goed te volgen en het heeft een lerende element dat de kinderen (on)bewust meenemen over plagen en pesten. Het boek is voor zowel jongens als meisjes geschikt. Voor op school is het boek goed te gebruiken in combinatie met het thema plagen/pesten. 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van dit leesboek Avi E3 weggeven met een winactie. Doe gerust mee voor je (klein)kinderen. Heel veel succes met winnen!

Winactie De Schatkaart gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en email achter (is afgeschermd).
  • Geef  hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in een reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via de zelfde kanalen. (Gaarne geen complete linken invoegen).

Leuk dat je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten