Cesar Superoor

Recensie Cesar Superoor

Het zal je maar gebeuren! Geboren worden met SUPEROREN! Dan heb je een probleem!

Cesar Superoor

 | auteur: Kirstin Rozema | illustrator: Yanice Dogger| uitgeverij: Droomvallei | hardcover A5 | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Cesar Superoor

Inhoud

Het zal je maar gebeuren, worden geboren met SUPEROREN! Wat moet je dan? Het gebeurt Cesar, het enige jongetje in een nest konijntjes met 6 zusjes met normale oren. Heus is het best lekker warm voor zijn zusjes om onder te schuilen, maar verder is het vooral super lastig. Je kan er zo goed als niets mee en als een meisje rondlopen met een strik in je oren is ook zo wat!

Uiteindelijk besluiten ze met het hele gezin naar de winkel van meneer Haas toe te gaan en gaat Cesar op zoek naar andere oren. Zou hij slagen in zijn zoektocht naar andere ‘speciale’ oren die beter bij hem passen? Of gebeurt er iets verrassends?

Onderliggende boodschap

Zoals veel kinderboeken zit ook in Cesar Superoor een boodschap verwerkt die kinderen pas aan het einde van het verhaal begrijpen en vooral in klasverband de gelegenheid geeft tot nabespreken in de groep. Thuis kan dit natuurlijk ook 1 op 1 met je kind(eren). De positieve afloop zal het kind sterken om zich, indien het zich ergens een buitenbeentje in voelt, juist positief speciaal te kunnen voelen.

De illustraties maken het geheel af!

Cesar superoor

Het prentenboek wordt zeer goed ondersteunt door mooie illustraties die alles wat wordt verteld perfect illustreren.

Persoonlijke beleving

Barbara(38): Het is een boek waar je je als volwassene halverwege afvraagt hoe ‘het probleem’ wordt opgelost. Je hebt een vermoeden, maar of dat ook bekrachtigd wordt is afwachten. De nieuwsgierigheid wordt dus gewekt van de kinderen. Hoe komt Cesar van zijn lange superoren af? Hoe kan hij zich weer gelukkig voelen? Hij wil immers niet ‘anders zijn’ met zulke onhandige lange oren.

De auteur heeft in mijn ogen een heel treffende manier gevonden om Cesar zichzelf aan het einde van het boek zeer speciaal te laten voelen, maar dan in een positieve manier. Dit kan zeer goed worden gebruikt bij kinderen die zich anders voelen en daar onzeker over zijn en hen onbewust een goed gevoel geven. Het nabespreken van deze positieve boodschap zal wel nodig zijn bij jonge kinderen.

Persoonlijke aanbeveling

Het boek Cesar Superoor kan elk kind duidelijk maken dat anders zijn ook heel positief speciaal kan zijn. Soms moet je daar iets voor aanpassen, vooral de beleving tussen de oren. Dit zeer toegankelijke kinderboek kan al op jonge leeftijd worden gebruikt om kinderen een goed gevoel te geven. De positieve oplossing waarmee het probleem wordt opgelost geeft je het gevoel dat er iets moois is gebeurd. Dit zal, hoe klein ook, een positief gevoel brengen bij je kind(eren). Een prentenboek dat ik persoonlijk wil aanbevelen voor in de kleuterklas en thuis.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van dit geweldige prentenboek weggeven met een winactie. Doe gerust mee voor je (klein)kinderen. Heel veel succes met winnen!

Winactie Cesar Superoor gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en email achter (is afgeschermd).
  • Geef  hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!)
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in een reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie via de zelfde kanalen. (Gaarne geen complete linken invoegen).

Leuk dat je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten